Jak resite v ramci prvni pomoci mokry logbuk v kesce? Krome moznosti dat ho do igelitaku, vratit zpatky, do krabice pridat novy provizorni a zalarmovat ownera jsem na nic jineho neprisel.
Jiste jde logbuk odvezt a ususit doma, ovsem pak to znamena dalsi cestu do one kesky.
Mate nekdo nejake ucinejsi reseni?
Na lepší řešení jsem nepřišel. Možná vysušit na sluníčku a nebo vyfénovat. Ale je pravda, že na fén obvykle zapomenu.
i kdybys nezapomněl, v lese ho většinou není kam strčit.
Když je hezky, tak u keše vybalit svačinu a sušit na sluníčku
Ale toho si už letos asi moc neužijeme ![]()
co třeba udělat kešku tak, aby do ní neteklo?
Já mám třeba sérii kešek, které jsou umístěny v potocích a říčkách. Je pravda, že jsem musel řešit několikrát promočené logbooky. Není to tím, že by do krabičky teklo, ale kačeři by se měli naučit, že se dá logovat i mimo vodu. Jinak by nebylo možné přijít na kontrolu kešky, která je plná vody
Kéž by se aspoň lidi co to provedli ozvali, místo toho tam logbook hnije 14 dní dokud tam nepříjde někdo další a nedá vědět.
U svých keší to řeším novým logbookem a starý doma vysuším již nechám uložený doma.
To prakticky nejde zajistit, protože stačí, když krabičku někdo blbě zavře, a je s vodotěsností ámen ![]()
Pokud je to jen vlhké a svítí sluníčko, tak stačí několik minut, ale opravdu promočený logbook je nejlepší vyměnit, takže log need maintenance. A pokud možno vložit do igeliťáku čistý list papíru
Zkus ty pytlíky se silica kuličkama. Bývají třeba v krabicích s botama. Já je beru v práci. Chodí nám v obalech s tištěnými spoji. Jinak se vyhazujou. Jen pro info, že je nekradu.
Párkrát jsem je už k mokrým logbookům šoupnul a mám ověřeno, že to opravdu pomáhá.
Nechť tě signál provází,
Pinděnko
Hele, na webu jsem našel za 40 korun fén na ruční pohon. Sice je jen na studený vzduch, ale i ten umí vysušit ![]()
http://produkty.topkontakt.idnes.cz/region-kralovehradecky-kraj/p/fen-na-grill-rucni-pohon-hp0697-ute/6547499/
strčit by byl kam, ale i tak by nefungoval ![]()
KarfikCZ napsal/a:
co třeba udělat kešku tak, aby do ní neteklo?
no jak, dej jí někam, kde se k ní nedostanu kačeři.. ono je to pro některé velký problém keš zavřít, aneb po nás potoba, bohužel doslova.
a máš klid…nebo to udělej jako já, mám dvě podvodní, jedna větší a v ní ještě jedna měnší a v ní logbook. na to že jsou v něklikametrové hloubce, logbooky jsou suché.. narozdíl do některých, ktere jsou třeba pod střechou, mají šroubovitý úzávěr a stejně uvnitř je mokro…
Já jednou vysušoval logbook na motoru od auta a byl za chviličku suchy;)
ale jde to jen u drive-in keší, horši když jsi třeba na kole:D