Mokry logbuk-tipy na prvni pomoc?

Jak resite v ramci prvni pomoci mokry logbuk v kesce? Krome moznosti dat ho do igelitaku, vratit zpatky, do krabice pridat novy provizorni a zalarmovat ownera jsem na nic jineho neprisel.
Jiste jde logbuk odvezt a ususit doma, ovsem pak to znamena dalsi cestu do one kesky.
Mate nekdo nejake ucinejsi reseni?

Na lepší řešení jsem nepřišel. Možná vysušit na sluníčku a nebo vyfénovat. Ale je pravda, že na fén obvykle zapomenu.

:slight_smile: i kdybys nezapomněl, v lese ho většinou není kam strčit.

Když je hezky, tak u keše vybalit svačinu a sušit na sluníčku :slight_smile: Ale toho si už letos asi moc neužijeme :frowning:

co třeba udělat kešku tak, aby do ní neteklo?

Já mám třeba sérii kešek, které jsou umístěny v potocích a říčkách. Je pravda, že jsem musel řešit několikrát promočené logbooky. Není to tím, že by do krabičky teklo, ale kačeři by se měli naučit, že se dá logovat i mimo vodu. Jinak by nebylo možné přijít na kontrolu kešky, která je plná vody :slight_smile: Kéž by se aspoň lidi co to provedli ozvali, místo toho tam logbook hnije 14 dní dokud tam nepříjde někdo další a nedá vědět.

U svých keší to řeším novým logbookem a starý doma vysuším již nechám uložený doma.

To prakticky nejde zajistit, protože stačí, když krabičku někdo blbě zavře, a je s vodotěsností ámen :frowning:

Pokud je to jen vlhké a svítí sluníčko, tak stačí několik minut, ale opravdu promočený logbook je nejlepší vyměnit, takže log need maintenance. A pokud možno vložit do igeliťáku čistý list papíru

Zkus ty pytlíky se silica kuličkama. Bývají třeba v krabicích s botama. Já je beru v práci. Chodí nám v obalech s tištěnými spoji. Jinak se vyhazujou. Jen pro info, že je nekradu. :wink: Párkrát jsem je už k mokrým logbookům šoupnul a mám ověřeno, že to opravdu pomáhá.

Nechť tě signál provází,
Pinděnko

Hele, na webu jsem našel za 40 korun fén na ruční pohon. Sice je jen na studený vzduch, ale i ten umí vysušit :slight_smile:
http://produkty.topkontakt.idnes.cz/region-kralovehradecky-kraj/p/fen-na-grill-rucni-pohon-hp0697-ute/6547499/

strčit by byl kam, ale i tak by nefungoval :smiley:

no jak, dej jí někam, kde se k ní nedostanu kačeři.. ono je to pro některé velký problém keš zavřít, aneb po nás potoba, bohužel doslova.
a máš klid…nebo to udělej jako já, mám dvě podvodní, jedna větší a v ní ještě jedna měnší a v ní logbook. na to že jsou v něklikametrové hloubce, logbooky jsou suché.. narozdíl do některých, ktere jsou třeba pod střechou, mají šroubovitý úzávěr a stejně uvnitř je mokro…

Já jednou vysušoval logbook na motoru od auta a byl za chviličku suchy;)
ale jde to jen u drive-in keší, horši když jsi třeba na kole:D