Ahoj,
vytvoril jsem aplikaci GSBuilder (vice viz vlakno http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=9909&sort=&rowstart=0) na generovani statistik do profilu na geocaching.com. Nyni uvazuji o pridani nove funkcionality, ktera by byla schopna generovat statistiku o navstevnicich meho profilu (pocet navstev za den/tyden/mesic a tak). Jsem schopen zjistit i login navstevnika, takze tato statistika by mohla byt docela zajimava, ale nez se do toho pustim, chtel bych se zeptat na vas nazor z hlediska etiky / pravidel geocaching.com a tak. Na jednu stranu vsichni vime, ze na Internetu se o nas vsech shromazduje spousta dat, na druhou stranu nekdo se muze citit dotcen, pokud se jeho login objevi v mem profilu mezi seznamem poslednich (rekneme tri nebo peti) navstevniku.
Hm, zajimave, aspon se zjisti, zda ma smysl profil udrzovat v nejake podobe. Osobne mi to nevadi, ale radeji bych to udelal tak, at to vidi pouze majitel profilu, ne kazdy.
Anebo vis co? Udelej tam prepinac, kterym si to bude moci uzivatel nastavit a tim presunes tuto "etickou" otazku na nej. Kdyz to das defaultne na "neviditelny", jeste na to tucnym pismem upozornis a budes chtit odkliknuti nejakeho confirmu, ze to opravdu chce, tak te snad nikdo kamenovat nebude. Mozna trochu slozite, ale tim se nestane, ze by si to nekdo prepnul nahodou.
BTW: Pripadny spor s pravidly GC neresim, tudiz predpokladam, ze to je v poradku, pokud by tomu tak nebylo, bylo by lepe, aby bylo toto neviditelne.