Při kontrole souřadnic finálky jedné mysterky na mapách CZ mě to zavedlo až na Ukrajinu. Při zadání domovských i jiných moravských souřadnic se stále dostávám na tu Ukrajinu. Dělá to jen mě, nebo je někde nějaká chyba v těch mapách? Nevíte někdo? Posun dělá asi 1866 km:o.
Jojo, všiml jsem si toho před pár dny ![]()
Dřív jsem taky hodně využíval zadávání souřadnic do mapy.cz, nyní to podle mě už nejde, resp. nejde to v GC obvyklém formátu.
Když se zadá např. "49d15.890 016d20.500", což předtím v pohodě fungovalo (písmeno d se psalo mnohem lépe než ten malej kroužek), tak mapy.cz zobrazí bod na souřadnicích 15 st. a nějaké drobný severně a 20 st. … východně.
Přemýšlel jsem jak to obejít a přišel jsem pouze na možnost souřadnice zkonvertovat do jiného formátu (např. odkazem v listingu nahoře u souřadnic). To pak funguje…
No ted jim nejde ani ten jejich vlastni priklad, co tam maji predepsany… To se zase nekdo v necem hrabal… ![]()
psal jsem si kdysi dávno s někým od nich zda by nemohly udělat nějaký převodník přímo na stránkách ale tvrdě jsem narazil že nechápou proč by měly jako vycházet někomu vstříc.že oni to nepotřebujou.Tak to už neřeším a je to.souřadnice si prohlédnu v GPSce po zadání.
Např. takhle: "loc: 50°5.155’N 15°5.150’E" to v pohodě funguje… dokonce i bez ‘E’ a ‘N’.
Něco ale asi opravdu přeorali, protože odkazy z listingů keší házej chybovou hlášku.:-/ (Aspoň ten jeden, co jsem zkoušel.)
ono to jde lehce obejít, stačí používat ebikuv greasemonkey skript mapswitch,
vlastní kontrolu souřadnic provádět na Geocaching - zadat souřadnice a kliknout na change waypoint, a ostatní zařídí onen skriptík…![]()
Něco obejít jde, ale více bodů v mapě neumím. Dřív tohle chodilo:
loc:49.89165 14.2727,loc:49.886533 14.281033
Jo jo. Opravdu staci dat na konec ten apostrof a uz to funguje jako driv…
Tak jsem teď koukala na mapách.cz na souřadnice jedné skorojablonecké mysterky, a pro změnu mě to hodilo do Slovinska…beru to jako znamení vyšší moci, která mi říká: "Jeď už konečně na dovolenou".B)
Zkousel nekdo uz pobuzerovat technickou podporu Seznamu? Na mne to totiz dela dojem, ze nekdo nekde neco upgradoval a nedomyslel nasledky…
Včera jsem narychlo potřeboval zjistit polohu finálky a mapy.cz mě taky vyhnaly někam na východ.
Pomohlo mi http://maps.google.cz/ v podobě: 50° 05.822 015° 11.469
Tak co jsem se dozvedel u Seznamu:
Ja: Dobry den. mapy.cz mi prestaly vyhledavat dva GPS body najednou. Do vyhledavaciho pole jsem zadaval "loc:50.211233 13.983033,loc:50.2103 13.9811", ale od patku to nefunguje.
Seznam: Ano, nyní je sysatém zadávání souřadnic změněn, každopádně již pracujeme na tom, aby systém podporoval více formátů GPS souřadnic, jako dříve. Vyčkejte tedy, až budou změny provedeny .Děkuji
Ja: Mohu poprosit o nejaky casovy odhad, kdy by to mohlo byt v poradku?
Seznam: odhaduji to na několik týdnů.
Ja: No, to mne moc nepotesilo.
Seznam: Bohužel systém vyhledávání se nyní zcela předělává a proto to může trvat déle, vyčkejte prosím
aneb, to co JEDEN programátor zvládne za hodinu i s testováním, mamutí firma s tlupou expertů nedokáže udělat za měsíc
No, hlavne kdyz neco rozbiju, tak tam vratim posledni fungujici verzi, novou verzi v klidu opravim, a az pak ji tam vratim. Trotlove.
tak pro jistotu vypli celý server ![]()
V tuto chvili by mapy.cz uz mely z geogetu fungovat zase bez problemu.