Množia sa otázky na mňa ohľadom používania jednotlivých funkcii a často krát sa opakujú…
> 1. jdou prelozene listingy hromadne vytisknout?
- nejde , skoro najhlavnejsi zamer pre vyrobu takehoto programu bola moja snaha eliminovat nutnost tlace:)
> 2. jdou ulozit keky do Garmina, tak aby byl nazev GCxxx (tak jako kdyz si stahnu LOC z GC.com)?
- to by malo ist, v nastaveniach v "pravidlach tvorby mena kesky pri GPX" GCMENO
>to mi stale nejak nefunguje,Na zalozce "Nastaveni" - "Pravidla tvorby mena pri GPX" mam zaskrtnuto "GCmeno",ulozim "Zapis do INI", na hlavní srance zmacknu "Oznac vsetky uz existujici na disku", zmacknu tl. "Export", zaskrtnu "Zakladny format vyberu": GPX, "GPX pre" MS&60CSx a EXPORTUJu. Vysledek je ale porad stejny, prikladam gpx soubor.
Co delam spatne???
Nic, len si pouzil export ktory nie je ovplyvneny nastaveniami /ja viem asi by tiez mal byt-upravim/ , mal som na mysli exporty na zalozke "Exporty" - tieto exporty su ovplynene nastaveniami na zalozke nastaveni…
> 3. na OCFA je stahnuti pod cislem zeme, kde se zjisti prirazeni tech cisel?
- no toto zistis najlepsie z gc.com , ale ja by som vyuzil radsej google
mapku a nasiel si oblast vo francuzsku kde idem, tam tuknem a dam si pohladat vsetko z tohoto okolia podla volitelneho polomeru, lebo hladat podla krajiny ako je francuzsko - to ti ponukne tisice kesiek nie?
>4.Jeste bych se chtej zeptat na "Najdi kesky povedla trasy" (to je dalsi VYBORNA funkce!)
>Nactu gpx z MS "Ovor trasu v kml,gpx", do leveho okenka se mi nactou souradnice.
>Zajimalo by mne, kdyz dam "Vzdalenost od trasy" 5000m, tak to je na obe strany? Tedy celkem pas 10km?
>Jeste nerozumim, co se ma vyplnit za hodnotu v okenku "Max. vzdalenost bodov"? Koli by tam melo byt v tomto pripade?
Vystupom z kml /ale aj vnutorny import z google trasy MoZiGa/ su vlastne suradnice cesty v bodoch…Prvy parameter vlavo hore jednoducho kontroluje, aby body neboli zbytocne husto a ak su tak niektore jednoducho preskoci…
Druhy parameter je polomer! - z toho jasne vyplyva ze ide o kruh okolo kazdeho bodu z trasy…Ja viem nie je to exaktna vzdialenost od trasy /kolmica na spojnicu bodov/ ale v praxi to takto vyhovuje…Ak mate zaujem hladat blizko cesty tak davajte cca 1-2km…
Osobne mam s tymto len teoreticke skusenosti..kesky mi bsak program nasiel podla mna vzdy spravne…
>Vau tak to je mazec… mno vyznat se v tom…
Muzes prosim poradit chystam se na cestu dansko svedsko norsko a nejlepe bych cctel všechny tradicky a earthky s sebou v GPS da se to nejak udelat? Přes PQ bych u toho stravil tydny při poctu max 500 kesi a 4PQ denne.
Tak na toto by som isiel etapovite a najprv by som si na google mapke nasiel cestu
1.Praha Hamnburg …cize zadam myskou tie dva body
2.Automaticky vytvorene pomocne body sa daju posuvat a tak si ich posuniem napr.na Leipzig,Magdeburg,Hannover
3.Dam spocitat trasu - Najdi cestu
4.Na "Najdi kesky povedla trasy" dam "Vlozit z najdenej cesty" a mam body trasy
Potom pomocou "Hladaj na gc.com a pridaj do zoznamu" dostanes zoznam kesiek bez gps suradnic, ktore su vzdialene od bodov max na tebou zadanu vzdialenost…
Osobne som si ale takto hladal kesky tak z Levic do Zvolena cez napr. Bansku Stiavnicu..![]()
Cize nie je to velmi odskusana vec, trasa by asi nemala byt velmi dlha aby vysledky boli uspokojive…cca 100-200km?
Ale do MoziGa takto postupne pridavas jednotlive useky a na zaver si vyberies z mnozstva kesiek typ, ktory xces hladat a das pridat na hlavnu stranku. A az tu si stiahnes vsetko okolo nich ale najma suradnice…