MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

Tu lKlikni sem
nájdete inštalačku freewareového programu, ktorý bol vytvorený ako pomôcka pre geokešera

• je navrhnutý na československé pomery - uvodné mapka sa dá navoliť
    Automaticky umožňuje a optimalizuje htm stránky do PDA a PC tak aby sa dali rýchlo a ľahko prehliadať offline.
    Generuje zoznam wpt bodov pre tzv.file attachment do OZI resp.OZICE a wap geocaching.
    Exportuje vo formáte gpx pre program MapSource a Garmin XT
    Exportuje vo formáte klm pre program iGO
    Umožňuje htm stránky automaticky personifikovať podľa toho či ste danú kešku našli…
    Priamo spolupracuje s PDA cez activesync
    A veľa ďalších funkcii, vyskusajte.
    V inštalačnom balíčku nájdete aj odkazy na manuály

Vsem vrele doporucuji. Skvele spolupracuje s OZI, navigaci Garmin a IGO. Jsem s programem velmi spokojeny a autorovi davam jednicku za skvelou techn. podporu. Dalsi plus je to, ze jsou stale pridavany nove funkce. Co dodat na zaver…proste MoZiGo vyzkousejte a poznate sami… :wink:

Takhle to na pohled vypadá zajímavě, ale mate mne počet různých update. Není lepší počkat na nějakou stabilní verzi než na každý den doplněnou Beta verzi?

Samozrejme najlepsie a najpohodlnejsie je si pockat kym tí druhí vychytajú všetky muchy …
Ja som zvolil variantu zverejňovania /testovania/hneď po každej pridanej funkcii alebo zmenenej stratégii programu, pretože najlepšie sa to otestuje v praxi cez tých, ktorí to aktívne používajú…len si počkaj.

Tak tohle je super! To mi v Ozim přesně chybělo, teď jen kliknu na kešku a otevře se mi listing. Paráda, díky

Akorát jsem ještě nepřišel na jednu věc.
Když všechno nahraju do OziCE do složky Data(Pictures, HTM, Gpx a wpt soubor) aniž bych vytvářel nějaký adresář, tak vše funguje(až na obrázky v listingu, to mi taky vrtá hlavou). Prostě všechno v adresáři Data.
Ale když si ve složce Data vytvořím adresáře Pictures, HTM, Gpx pro lepší přehlednost, tak se mi listing neotevře. Poradí někdo, komu to vše funguje?

V nastaveniach je cesta u mna takato
\Storage Card\Geo\
U teba to moze byt inak zalezi ake mas PDA, ale dolezite je aby si mal tam ten adresar GEO ako rodic adresarov htm a pictures…toto program ponukne vytvorit sam, ale musis mat AS pripojene.
Najdolezitejsie vsak je aby si cestu k datam mal v OZIexplore pre PC ale aj OZICE nastaveny do adresara htm… /toto nastavenie najdes v hlavnom nastaveni oziexplorera-ale aj OZICE ako volba uplne dole/ …vsetko to je popisane v instalacnom subore s odkazom na manual nastaveni subor "OdkazNaNavod2.url" na ktory kes si tuknes tak sa ti otvori napoveda alebo tukni sem
tukni sem

Snad si neprehliadol ani subor "OdkazNaNavod1.url"
Zakladny popis

Inštalácia MoZiGo 1.0.0.22

• odstránený bug opakovaného spätného načítania lst súboru, kedy boli vynechané posledné 1-2 záznamy
  • doplnený o jednoduchý editor miest pre ľahšie vytvorenie zoznamu miest, pre tých ktorým robí problém editácia v Notepade
  • bonus v podobe lst suboru pre česko kde je 6514 kešiek - neviem prečo sa 5 nenačítalo ale vôbec sa mi to nechce zisťovať…
  • štandartny balíček hotových wpt,gpx,klm bodov pre slovensko

Juchuu :slight_smile: Díky, funguje to.

Novšiu verziu MoZiGo - len exe
nájdete opäť tu

• zistený bug OZICE - nevie pracovať so súbormi, ktoré obsahujú háčky čiarky - napr. Salaš, preto MoZiGo sa prispôsobuje a generuje názvy súborov bez mäkčeňov
  • odstránený bug pri wpt, ktoré obsahovali viac stage resp. parkovacích miest s rovnakými názvami
  • nie je potrebné nič opätovne sťahovať, zoznam wpt bodov si naiportujte a nanovo si ich všetky označte a dajte transformovať

Musím autora pochválit za novou funkci: ZOBRAZENÍ VLASTNÍHO LOGU A ČASU NÁLEZU v offline listingu. Velmi praktická pomůcka. Díky. :wink:

Mohl bys prosím do galerie přidat i screenshoty? Aby člověk věděl co má čekat…

Screenshoty a popis programu MoZiGo najdes tady:
http://galeria.geocaching-sk.info/KlamaDoc/MoZiGo/PopisProgramu.htm

A tady ještě najdeš popis spoluprace MoZiGo s Mapsource:
http://galeria.geocaching-sk.info/KlamaDoc/MoZiGo/MoziGo_MS.html

Nejde nahodu o stejny problem jako POI.cz ?!

Nie, už som to zistil /inak neviem aký problém POI máš na mysli/, chýbali virtuálne kešky - na Slovensku také ešte neboli a tak ich program nepoznal, teraz už samozrejme pozná aj Virtual Cache.
Manuál popisuje len tie základné funkcie, ako z programu dostať čo najrýchlejšie použiteľné výsledky . Funkcií je tam podstatne viac a myslím, že sú natoľko intuitívne, že písať k nim manuál …
Nainštalujte si ho a vyskúšajte - sami uvidíte či to stojí za to…

KEnik asi myslel legalnost hotových a někde uložených wpt atd. Na POI.cz kdysi byla databáze kešek, ale museli ji zrušit. My "čehúni" jsme takoví malí policajti…jak je někde něco zadara, tak nám to strašně vadí. A teď jsem zvědavý na reakci… :wink:

Inštalácia MoZiGo 1.0.0.26
Odkaz na download

• doplnená podpora pre ľahšie zorientovanie sa v programe po prvom spustení
  • doplnený editor miest vo formáte mapy.cz
  • automatická rekonektivita pri chybe v listingoch pri casovo dlhych stahovaniach
  • bonusy v podobe aktualnych listingov
    sk_1282_22022008.lst - 1282 slovenskych kesiek
    cz_6569_22022008.lst - 6549 cz kesiek
    at_4490_21022008.lst - 4490 rakuskych kesiek

V programu je zatím pouze databaze mest SK. A tak jsem ji doplnil o CZ. Jsou tam vsechny vetsi mesta, ktera od sebe byla vzdalena vice jak 20km. Pokud bude zajem, tak to nekam ulozim…

Presne tak.Jen upozornuju autora ze si pocina protipravne.Projektu fandim a sam ho testuji.

Jen se ptam jestli je to legalni?! Jaka data tam vlasne jsou?