Mrtvy TB - jak na ******?

Prosím všechny zdejší o radu… k 1. 1. 2010 jsme vyslali do světa TB TB2TC9W a samozřejmě se těšili, jak bude putovat keškami. Někdy v březnu ho ale vyzvedl z keše rádoby kačer pod nickem boyda a od té doby je TB mrtvý.

Na naše opětovné urgování nejprve reagoval sliby typu "do týdne ho někam dám", pak přestal komunikovat úplně.

TB je nám samozřejmě líto, od března patrně leží boydovi v šuplíku, pokud se ho nezbavil rovnou.

Můžete poradit, zda se dá něco dělat a jak? Nebo nám nezbývá než se s tím prostě roztrpčeně smířit?:frowning:

Předem všem díky.

Ano, je lepší se s tím smířit…

Vláken jak na to je tady hromada v odpovídající části fora ohledně TB/GC…

Jediná pomoc je psát, psát a zase psát a případně se snažit někoho, kdo toho kačera zná. Ale je lepší se smířit s koncem TB.

Tohle je sice smutné, ale pořád je to lepší varianta než když je TB zalogovaný v kešce ale fyzicky tam není. On se třeba někdy dostane k tomu, že ho někam dá i když to bude trvat třeba rok.
Jinak psát maily moc nepomáhá, nejlepší je osobní návštěva;), popř. psát WN do jeho keší nebo TB. Samozřejmě pokud nekešuje, je to v p…

Pokud ho opravdu má, můžete mu pozastavit jeho GC [tb]TB2QCJY[/tb], který včera vypustil do světa.

Všem děkuji za rady… nápad pozastavit mu GC je trochu škodolibý, ale prokonzultuji to se zbytkem týmu, TB nás opravdu mrzí… a ještě víc nás uráží boydovo jednání. Kdyby narovinu řekl "ztratil jsem ho, půjčil jsem ho dětem a něco se mu stalo" nebo tak, ale prostě jen se na nás vykašlat, to je… zlé.

Takže díky vám a omlouvám se, pokud jsem skutečně ve špatném vlákně.

Z naší zkušenosti: piš mu třeba obden, třeba to chvíli potrvá, ale nakonec budeš úspěšný. Na gc.com se hlásí, na keších v poslední době byl a vypustil svůj TB - to vše je velmi nadějné.

O tomhle jsme zrovna diskutovali cestou z jedné kešky. Nejsme žádní profíci, ale gc nás chytl a s ním i TB a GC (už máme i dva své objednané). Než jsme si ale vzali první a poslali ho dál, tak jsme si zjistili vše kolem toho, aby jsme neudělali nějakou chybu. Ale - zrovna jsme začali a už přemýšlíme, že s tím skončíme, myslím přemisťování. Ztrácí se jich tolik, že představa, že nějaký někam dáme a on si ho někdo jen tak vezme a dál už nepošle a ještě k tomu další varianta, že v kešce zůstane zapsaný, ale fyzicky tam už nebude, to je skoro noční můra.:@
Je to o lidech, nelze na to stanovit žádné pravidlo pravděpodobnosti, ale ostatním to kazí hru a zábavu. Je to smutné.:frowning:

Netřeba klesat na duch(n)u, občas se ztratí, občas ho kdosi záměrně ukradne, někdy jde jen o nezkušenost lovce. *) To neznamená, že se na to hned musíš vybodnout nebo pošleš papírovou kopii. My jsme o víkendu přesunuli dva zaoceánské track. items (TB+GC) a v kešce, kde byl deklarován TB, jej opravdu našli. Dostávají se mi do ruky opravdu zcestovalé kousky, co žijí několik let, procestovaly Evropu, Asii, Ameriku, Česko… Chce to používat hlavu a nedávat je do městských krabiček, co jsou na ráně, počkat si, logovat jen "průjezd keškou", aby vykázal nějaký pohyb a pak ho vložit třeba do pěkné mysterky, kterou nenajde každý jouda.

*) Pozn.: Zažil jsem zmatky v nováčkovském logování a když jsem tomu nešťastníkovi napsal, že jsem mu ho grabnul zpátky a vložil tam, kde ho překotně grabnul on (místo, aby počkal, až ho tak vložím) a napsal mu, aby si ho teď vyzvednul znova z keše, tak mi napsal ale já to mám dost daleko!

Alfe, je lepší, když TB nebo GC vezmeš a přemístíš - přinejmenším mu přidáš týden, dva života (když to vidíš tak černě). Za sebe mám takovou zásadu, že TB a GC (a zejména pěkné GC) dávám téměř vždycky jenom do dost bezpečných keší (tj. příroda nebo aspoň odlehlejší místo, dobré maskování). Pak jsem klidnější.

Edit: prostě jako Trhač, jenom on byl rychlejší :slight_smile:

Hmm, bezpečná keš…zrovna řeším, kam umístím TB1CG2A, našli jsme ho na Plešivci, tak mě napadlo ho dát někam, kde by se mu líbilo, protože myslím, že chce na hřiště, stadiony, apod., koukala jsem, že už urazil pěknou cestu a byla by škoda, aby se ztratil a tak zkusím asi i tuhle možnost, jestli by si ho nechtěl někdo převzít - na trase mezi Příbramí a Prahou.
Napadl mě golf v Košířích, ale tam jsou momentálně v kešce dva TB, které v ní nejsou, takže to mi moc bezpečné nepřipadá.:expressionless:
Tak snad mě neukamenujete, četla jsem tu někde na foru, že se TB a GC dají i takhle poslat dál.:wink:

Tam byl/nebyl ten coin již v době, kdy jsem začal kešovat (budou to brzy 3 roky), taky záleží na majiteli mince, aby si ji uklidil, když mu mraky lidí píšou, že tam, kde má být, není. A když chceš dát někam na Praze 5 "sportovní" minci, můžeš ji strčit do zmatené multiny [cache]GC1J7VG[/cache], tu nenajdou ani kačeři, natož mudlové! :D:D:D

Tak to by si moc nezacestoval, když jí málokdo najde :D:D

A nějaký typ na Prahu 6 by nebyl?:wink:

Tak tohle prožívám - už je to dlouho, ale stále na to myslím a stále mám výčitky svědomí i když nevím za koho - s GC [gc]TB1DNBZ[/gc].

DUsoft - to je přesně ono, o čem jsem psala.
Ale kolikrát člověk má i divný pocit, když navštíví kešku, kde by něco mělo být a není. Nedávno se mi stalo, že mě oslovil emailem kačer, jestli si nepamatuju, jestli při naší návštěvě byla v kešce jeho mince. Bylo to v době, kdy jsem po ničem takovém nekoukala a hlavně nic nebrala, poučena kačerkou, která mě přivedla ke gc. Z kešek jsme nic nebrali, max. vložili nějakou drobnost, později jsme začali pokukovat po cwg.
Bohužel jsem si nevybavila, jestli jsem tam něco takového viděla, dotyčný po své minci pátrá, všichni mu odpověděli negativně, mince se mu prostě ztratila. Ale stín podezření to asi vrhá na všechny zapsané logy po vložení mince do kešky.:frowning:
Nevím, řekla bych, že kdo si tam jen přijde něco vyndat, tak se ani nezapíše, ikdyž asi drzost některých lidí nezná mezí a klidně se zapíší. :@

v nadpisu gc je, že jeto dobrodružství. i pro TB a GC. naše TB i GC se občas ztrácely, pak se vynořily jinde, nalezly se a pak se opět ztrácely. už jsme se s tím smířili, občas jsme na nějakou chvíli radostně překvapeni, pak zase doufáme, ale vše má svůj konec. jak dobrodružství, tak i některý život TB a GC. je dobré s tím počítat. i život je také stejné dobrodružství.
at všechny TB i GC jen to dobré provází. odnikudnikam

odnikudnikam - kéž by takový přístup k tomu měli všichni zúčastnění. :wink:

Ať se koukám, jak se koukám, tak u [tb]TB2TC9W[/tb] žádnou tebou popisovanou historii nevidím… Dotyčný cacher svůj log smazal a vložil zpět do keše ? Nebo snad doteď nezalogoval ?

Taky nám to bylo divné, ale když se podíváš na stránce výš, je TB "In the hands of boyda", nevím, jak je možné, že se zárověň o tom neobjevila zpráva dole. Nicméně jmenovaný se přiznal, že ho má.

Vy jste to TBčko zároveň převedli na K-Team ? Zajímavé je, že "boyda" jej ve svém inventáři nemá ani jako visited http://www.geocaching.com/profile/default.aspx?guid=aef5aa84-694d-44d4-b7a4-ed7cc6131079

Ale jinak, kamenovat e-maily, a pokud nekomunikuje, oko za oko - zub za zub ? To je otázka, jestli je nejlepší postup. Ale aspoň víte, kde TB je, taky jej může dotyčný někam vyrtuálně odložit, a dělat, že on nic… Nakonec je lepší vědět, jak se věci maj.

Myslím, že už je to v poriadku.