Muj TB (budouci) - co si o mem napadu myslite ?

Ahoj

koupil jsem si znamky a dostal napad na zalozeni TB. TB ktery by mel u sebe USB memory stick a ukol by znel vyfotit se a ulozit svoje foto na danou flasku. (64MB nebo 128MB)

Ma to hned nekolik problemu :

1 - Jaka je zivotnost ? mam strach ze to nekdo driv ukradne nez aby to plnilo sve poslani

2 - vlhkost - ale reseni jsem uz mozna nasel - sacek jakoby s tim zipem, ktery je cas od casu videt a dovnitr sacek s kulickama proti vlhku

3 - konzistence dat - cas od casu by bylo dobre to zazalohovat napr na www.rajce.net

4 - chtel bych to poslat ne v CR a s tim ze bych byl rad aby se to za rok vratilo zase do prahy nekam

Muj dotaz ted zni - mate nekdo nejaky lepsi napad jak nektery z bodu vylepsit ? A celkove myslite ze je to dobry napad ? Me se to celkem libi ale … ad bod 1.

V dnesni dobe je to ale castka zanedbatelna - pamet 200 a znamky to same.

Doufam ze uz s timto napadem nekdo neprisel :slight_smile:

diky za kazdou radu a napad

1. zivotnost je 0 az 100 percent (moze zmiznut z prvej cache a moze prezit uplne vsetko)

2. moze byt

3.-4. no problem

napad je dobry, urcite to uz napadlo aj x inych ludi na svete, ale to vobec nevadi, chod do toho [:)]

Hih, mam doma asi rok nachystany TB na presne tenhle zpusob. Porad me ale odrazuji presne ty duvody, ktere jsi tu popsal. Prvne jsem mel v umyslu posilat compact flashku, ale ne kazdy ma fotak na CF. Potom mi tu zbyla 64MB USB disk, ale tam se bojim o vlhkost. Jedine ze bych poridil levnejsi variantu Corsair Voyager, ktery ve 2GB variante uspesne pouzivam a ten je prakticky neznicitelny http://www.sdakarweb.net/content/view/80/39/

Mno, nevím, zrovna jsme s jedním geokačerem řešili problém, že někdo (nejspíš) vykrádá z keše OBORA HVĚZDA obyčejné travelbugy, natož takovýhle s pamětí. Takže já bych byl skeptický. Určitě to není originální, ale co takhle spíše dát k TB nějaký fotoaparát? Asi by to nebylo taky moc vhodné, protože i fotoaparát se jednou zaplní a kdo bude vyvolávat fotky (nebo je v elektronické formě někam zasílat. Ale zase na druhé straně, pokud by někdo nechtěl, tak by brát TB s foťákem z keše brát nemusel a pokud by chtěl, tak by prostě mohl. A těch pár peněz na vyvolání filmu a odeslání fotek majiteli anebo vyprázdnění paměti a odeslání elektronických fotek internetem, to určitě nikoho nezruinuje. Ale je pravda, že to téměř žádný z tebou pojmenovaných problémů asi neřeší. Ale i ten nápad se cení. [:)]   

No nekde uz jsem takovej TB zahlidl...mel sbirat vtipy v elektronicke podobe....skus to...vlhkosti bych se nebal...jednou jsem flasku vypral s bundou a vpohode....a kradeze......no mozny to je....ale cena lashdisku jde hooodne dolu tak treba uz nikdo ani 64Mb chtit nebude;)

Vsechno uz tu mozna bylo, ale to vubec nevadi, tim se nezabyvej. Zmineny TB sbirajici vtipy zazil mimo jine odcizeni mudlou a vymazani prakticky vsech dat, zazil ale i zazracne nalezeni a znovuziskani sikovnym cacherem, ktery z nej recovery softem vymlatil aspon dva obrazky a poslal ho dal do sveta. :]

Jestli ti to nepripada jako velka investice, udelej to. Pridej k nemu maximum informaci, ze nejde o trade predmet, jak se s nim ma zachazet atd atd atd. Psychicky se priprav na to, ze se opravdu muze ztratit (ale nemusi) po ctrnacti dnech, at te to pak nemrzi.

O trvanlivost bych se nebal, dneska to vydrzi hodne. Vzdyt spousta lidi nosi flashky na klicich, o ktere se jim v kapse mlati, strida teploty atd... na ochranu mu muzes poridit roztomily maly futralek a dovnitr futralku igelitak, a bude to myslim v pohode...

No myslim, ze to je opravdu moc pekny a zajimavy napad, ale asi nejvetsi problem bude bod 1. Hodit fotky na net neni v tehle dobe problem, opravdu nejvic bych se bal, ze to proste nekdo ukradne nebo to nejak zahadne zmizi. Ale rek bych ze za pokus to stoji pokud ti neni lito tech par financi,aspon se ukaze jaka je tady kacerska komunita :)))))

Po te co jsem videl vyhorenou zakladni desku diky zkratu na 5V v USB memory, tak bych si takovyto "nalezeny" USB disk do kompu nestrcil. [:(]

Ale jinak napad dobry.

To je tenhle:

A me ti tak napadlo ... co kdyby to bylo pro vsechny? Vtipi piste, scanujte do logu ... flash disk je zbytecna vec, zvysujici zbytecne rizikovost ... to bych spis pridal knizecku, sesitek, ono, nejlepsi vtipi jsou ty, ktere se daji vypravet, cim kratsi tim lepsi ...

"Malá holčička zvedla telefon a po chvilce poslouchání povídá: "A který šéf mého tatínka vy jste? Ten špekoun nebo ten debil?"" 

Napad je to hezky, nicmene zadna novinka to neni,

zkus nejdřív poslat do světa něco jiného a uvidíš, mé poznatky jsou zhruba takové,

a) životnost přímo úměrná hodnotě věci, ale i s úplnou blbostí se TB může ztratit

b) mise a cíl cesty - na to nespoléhej, tedy, TB s velkou pravděpodobností vůbec nepoputuje tam, kam jsi mu určil (reálně mu pomůže ve správném směru možná tak každej pátej cacher), díky této skutečnosti se ani TB sám od sebe hned tak nevrátí, i když mu změníš pokyny cesty.

c) můžeš dát za úkol poslat fotky do logu na webu, ale stejně to většina cacherů neudělá, obsah flashky bys nemohl overit (a radovat se z něho) uz vubec... a docela bych se divil, že by to mělo větší úspěšnost..

Tedy, fandím Ti, ale jsem trochu skeptik :-)

Hola,

není to špatný nápad. Možná bych tam dal 64MB starou kartu s miničtečkou s tím, že až bude plná, může ten na koho to padne poslat obsah ownerovi a po smazání ji poslat dál. To je ale teorie.

Pokud tě zajímá i názor začínajícího kačera. Nemohl bys to lépe vyřešit založením webové stránky na kterou by se fotografie uploadovaly? Myslím MIMO log u gc.com. Nebo je toto zakázáno? Chtěl bych podobné "pohledy" z cest u svého budoucího TB a tak mě to taky zajímá. A ještě technická 128Mb je při foťácích s čipy 7mpix asi málo.

V kesce ve stromovce jsme objevili 16Mb SD kartu s podobným posláním (jen nebyla na TB , ale samostatne) . U fotáků s vetsim rozlisenim fotky to jde i zkrouhnout na min ne ?

Nazdarek… Ja bych poslal pouze nejakej malinkej “falesnej” detskej fotacek… (takovej ten jak se cvakanim uvnitr meni obrazky) a pridal bych karticku s ukolem aby se dotycny vyfotil a pridal fotku k zalogovani TB… myslim, ze nahravat foto na Flash moc lidi ochotno nebude… no a jeste si myslim, ze dost lidi si s pocitacem az tak moc nerozumi, a nahrajou ti tam jednu obrovskou fotku, ktera ti to vse zaplacne… prerastrovavat se jim to jiste chtit nebude… Ale jinak ja sam mam fotky u kesek a TB rad… vzdy se vyfotim s keskou ci bugem a prikladam… ostatni navstevniky kesky to treba nezajima… ale autora/majitele to treba pobavi… :-)))) No a hlavne pobavim se u toho ja… treba i po case, kdyz se koukam na stare logy… :-p

USB flash 64-128MB budeš mít hned zaplněnej a s větší kapacitou ti naroste cena. Co takhle poslat CD 8mm? Každý na něj může fotky připálit a až se zaplní, do tebe někdo vrazí 15kč a připojí druhé, třetí, čtvr… atd. Vlhkostí netrpí, pro lumpa není atraktivní a pořizovací cena minimální.
Jenom by mě vadilo (u USB i CD), že ty fotky uvidím až se vrátí. Třetí varianta (a tu budu volit já, až budu posílat TB kterej se má fotit) je založit si blog a fotky si nechat posílat mailem. Ten pak můžeš do blogu překopírovat i s fotkama a nechat i ostatní ať vidí jak tvůj TB putuje.

No nevím, do naší poslední cache jsem pro FTF koupil ve velkoobchodě 512MB flash disk a bez daně mě vyšel na cca 140kč... Dvou gigový disk jsem kupoval pro známého a včetně daně to bylo něco okolo 430kč (najdou se samozřejmě i levnější, tento byl kovový).

8mm CD se určitě nevyplatí - připálíš fotku a na otevření/uzavření další sekce ztratíš 20MB (nepamatuji si přesně kolik). Navíc existují víc způsobů zápisů na disk, takže občas někomu nepůjde přečíst/vypálit.

Přijde mi snazší dávat fotky do logů nebo posílat mailem. Často se mi stane, že vezmu TB a ještě týž den ho uložím. Čili nemám příležitost na něho data nahrát.

A stejně málokdo plní "fotící" úkoly :(.

…Jenom by mě vadilo (u USB i CD), že ty fotky uvidím až se vrátí. Třetí varianta (a tu budu volit já, až budu posílat TB kterej se má fotit) je založit si blog a fotky si nechat posílat mailem. Ten pak můžeš do blogu překopírovat i s fotkama a nechat i ostatní ať vidí jak tvůj TB putuje.

A je škoda neplnit fotící úkoly. Skoro každý má v kapse mobil s foťákem, nebo na krku digitál. [:(]