no sice geokačer nejsem (viz podpis ;e) ), ale svým názorem se stejně pochlubím.
Když se někdo rozmýšlí, jestli svojí cache publikuje jako multinu nebo jako Wherigo - tak v té chvíli už podle mě je jasné, že ta cache je multina. I kdyby byla od samého začátku vyráběná jako wherigovka. Už to, že "se dá napsat jako multina" znamená, že je to ve svém principu multina.
Protože kdyby to byla wherigovka s využitím alespoň části toho, co wherigo umožňuje (podmíněné rozvětvení, pro začátek), tak by na multinu přepsat nešla.
No a multikešky jsou uživatelsky přívětivější a najde si je i ten, kdo wherigo hrát z nějakého důvodu nemůže. Takže jestli autorovi jde o zajímavé místo a zajímavou stezku, tak by to dle mého měl dát jako multi, s volitelnou wherigo částí.
Možnost "odehrát" (s velikými uvozovkami) wherigovku v nějaké omezené verzi podle listingu, to mi přijde takové naroubované, aby se koza nažrala a vlk zůstal celý. Protože to buď znamená, že offline hráči budou proti wherigistům o něco ošizení, nebo že to vyjde stejně, akorát se autorovi víc líbila ikonka s Wéčkem.
A v obou případech ten, kdo wherigo player nemá, si může vyhrát ikonku - ale pak si řekne co? "Tak už jsem odlovil i to wherigo! I když to byla vlastně multina" ? Začnete potom dělat lehké drive-in keše s obtížností 5, aby si lidi mohli vyplnit ten zbývající čtvereček, i když na opravdovou pětku opravdu nemají?
Mám z toho podobný pocit jako když jdu s někým na lov, a dotyční mají připravené vyřešené těžké mysterky - a pak do logu můžu napsat akorát "fajn, byl jsem tu s těmi a těmi lidmi, takže mám nález, ale vlastně ani nevím o čem ta cache byla"
Když někdo touží po W ikonce, i když přístroj nemá, tak si buď nějakou keš přehraje na emulátoru a vypraví se to zalogovat až když zná finálovku. (jsou i takové cartridge, které přímo tohle podporují.) Nebo někoho ukecá, ať ho vezme na odlov s sebou. Nebo si to crackne, nebo cokoliv.
Vydávat vyloženě multinu (hratelnou podle listingu) pod ikonkou Wheriga, jen kvůli té ikonce, to je podle mě blbost.
Podle stejné logiky můžu udělat tradicionálku a vydat ji jako wherigo. S tím, že cartridge bude po spuštění obsahovat jenom zprávu "cache najdeš na souřadnicích XX YY", a do listingu napíšu "pokud se vám nechce pouštět cartridge, tak běžte na ty a ty souřadnice a keš tam najdete".