Multicache a její počátek

Zdravim.
Netušíte někdo z jakého důvodu se nedá u multicache zadat její počátek na stejné souřadnice jako první stage? Chápu to u mysterky, ale u multiny to neni zrovinka nejšikovnější…
Jako to praktikujete vy?

JAKÝ má probůh smysl dablovat body? U 99% multin je výchozí bod listingu stejný jako stage1, čili zkrátka a jednoduše v add.waypoints začneš až stagí2, která je jinde. Cacher, co si body stáhne (ať už v GSAK či Skrýšotlačem) pak nebude mít stage1 dvakrát (jednou z výchozího bodu cache a podruhé z add.wpt-stage1). Čili toto opatření Groundspeaku plně podporuji, opravdu není třeba dělat duplicity, výchozí souřadnice listingu jsou plnohodnotným bodem…

Dablovat ne, ale pokud chci aby i prvni stage byla zapsana v aditional waypoints (treba kvuli Handy Geocachingu, ktery umi nacist jen aditional waypointy), vcetne otazky a vzorecku pro postup na dalsi stage, tak to jinak nez pres vlozeni prvni stage do aditional wpts nejde.
Groundspeak by mel mozna zajistit to, aby v pripade multin mohl byt v pripade nutnosti prvni bod automaticky zapsan v tabulce waypointu. Pak by odpadlo to reseni duplicit dvou souradnic.

tak to potom jo.. Asi jsem to špatně pochopil. když to po mě chce doplnit waypointy, tak by mě nenapadlo, že ten první nemam zadávat. No tak to mám pro příště.

Ano, jediný rozumný důvod pro dvojí zadání prvního bodu je to, co píše Mion - tedy Handy geocaching a MultiSolver, který ale já prozatím nepoužívám, jelikož mám trochu toho počítání během lovu docela rád. Jinak i Handy Geocaching výchozí souřadnice samosebou ukazuje-přímo na výchozí straně cache. NMikomu tedy není bráněno na další body přejít až po dosažení prvního.
Nicméně aby byl i výchozí bod načítán do seznamu mezi additional, to může lehce doplnit Destil v další verzi HGC, pokud mu k tomu dá někdo podnět, a není pak třeba ten bod zdvojovat na GC.com :wink:

No proto se to jmenuje additional, tedy doplňující body, ktere doplňují v případě potřeby (u multi/mystery vždy) ten první, výchozí ;). Hlavní je u multin/mystery nezapomenout na skrytý waypoint final stage - ten je ostatně u jednostagových multin a většiny mystery bez multi části pak klidně jediným zadaným add.waypointem (pokud nejsou doplněny další referenční body či např.parkoviště).

To sice přidat může, ale kýžený efekt to mít nebude.
Protože nebude vědět, odkud přebrat popis k tomuto prvnímu bodu - co se má tam odečíst a co spočítat. Viz např. moje cache: [cache]GCV5F9[/cache] Automaticky to prostě udělat nejde. Buď musí být pro to podpora přímo na grounspeaku, nebo se musí zadat první bod do aditional wpts a bod multicache hodit někam jinam, víceméně jen jako informační bod celé multicache bez návaznosti na její počátek.

Jde o to, že kdo má v terénu jen GPRS, starý a pomalý mobil a nemá PDA s velkým displejem s předpřipravenými listingy, prokousat se pak online listingem neni nekdy jednoduche. Pak staci si jen nacist pres HG tabulku waypointů a s ní i informace potřebné k řešení a je to.

K tomu, abych dal první stage do aditional wpts mně přivedla neblahá zkušenost na [cache]GC12PQ2[/cache], kde jsem musel kouknout v terénu do vzorce kvůli nějaké chybě - a trvalo mi to snad 5 minut, než jsem v HG odroloval na konec listingu…