multicache - dlouhá, krátká, počet stage...

chtěl bych založit v okolí mého bydliště multicache. měla by mít 9 stage a délka trasy je asi 2km ve členitém terénu. na každé zastávce se nachází něčím zajímaví místo a na každé 2. stage by byla umístěna micro se souřadnicemi další. Jaký je váš názor?

A co bude na ostatních stanovištích? Několik miker bych nedělal, protože pokud se ztratí jediná z nich, bude cíl nedosažitelný. Pokud není důvod trasu tajit, šel bych klasickou cestou zjišťování indicií na stanovištích a dosazení do vzorečku.

hlavne zadne krkolomne vzorce, kde se da nasekat plno chyb a me taky moc nebere pocitani typu hroty na brance. Multi v prirode jsou super, indicie bych si predstavovala nejake prirodni a rozumne :slight_smile:

Debat o tom jakou multi udělat či ne je tady hromada. Keš bude taková, jakou si ji uděláš a bud se bude líbit nebo ne. Co nejdřív pár takových projít a udělat si obrázek?

Ať to uděláš jak to uděláš, vždycky bude někdo zoufale nespokojen s provedením keše.

Takže si to udělej podle sebe a raději vše pořádně zkontroluj, ať tam není nějaká chybka. Mikra v těžkém terénu sice nejsou žádné štěstí, ale je několik úspěšných keší, které tak fungují. Jen jsou těžké. Má to velkou výhodu, nebudeš muset tak často měnit logbooky :slight_smile:

Přesně tak. Žádné složité počítání. Čím jednodušší získání souřadnic, tím lépe. Já na ty počty moc nejsem, často se při výpočtu seknu a pak jsem z toho akorát otrávenej.

Jinak, jak píší ostatní, provedení záleží jen na tobě. Pokud budou zastávky na zajímavých místech, může jich být i víc. Ale pokud jsou ty zajímavosti po cestě, člověk je nemůže minout, není nutné u každé něco zjišťovat, počítat či hledat mikro. Záleží také na tom, jaký k tomu napíšeš listing.

Podobných multin jako popisuješ jsem absolvoval několik a dobře jsem si to užil. Pokud budou na stagích malé škatulky se souřadnicemi další stage, místa stagí budou něčím zajímavá a pokud dostaneš nápad na zajímavé provedení stagí tak z toho může být pěkná cache.

Zkusil jsem taky letos v létě založit přírodní multicache a protože je spíš v místě mých prázdninových pobytů, pokud možno bezúdržbovou :slight_smile: Na dvě stage jsem umístil indicie, ale ne fyzické krabičky, zbytek se odečítá v terénu. Pokud by někdo ty dvě podstatné zničil, mám odtamtud nedaleko připravené jejich zálohy … :slight_smile:

taková pěkná multina je u nás v Ratajích (kousek od Kroměříže) [cache] GC1XAW5[/cache]
pěkná procházka, moc se mi líbila, ale to počítání…
to je tak, když člověk správně pozná druh stromu a pak zapíše číslo jiného :smiley:

Nojo, ale to, že každý druhý dělá chyby v počítání přece neznamená, že se budou dělat jen tradičky.

Já raději vše 2x kontroluju, i jednoduché výpočty …

V létě jsem lovil počítací kešku v Těchobuzi a zjistil jsem, že mi vycházejí pitomosti. Naštěstí měli v krámě se zbožím smíšeným VEŘEJNOU INTERNETOVOU STANICI! Tu jsem viděl prvně, ale díky jí jsem mohl zjistit, kde jsem v opisování na papír udělal doma při přípravě chybu… :slight_smile:

Osobně se mi líbí multiny s co největší rozmanitostí…některá stage Question to answer, někde mikro se souřadnicemi na další stage nebo se zadáním úkolu (to už by byla ale spíš multi-mystery), souřadnice některých stage přímo v listingu u jiných zase v předchozí stage…prostě jak už jsem psal - změna je život.
Žádné složité vzorečky, ale něco prece jenom…když tam úplně chybí nejistota v souřadnicích finálky, tak to taky není ono…

Mám rád mutliny a je mi celkem jedno jak je dlouhá nebo kolik má zastávek. Ale vždycky rád uvítám pokud je v listingu napsáno jak je dlouhá, případně kolik času zabere, případně jiné podrobnosti jako např. jestli mě provede po nějakém okruhu nebo je final na opačném konci než start, atd. Zvlášt pokud nejsem místní, mám vymyšlený pěší nebo cyklo výlet a pak zjistím že finálka je poblíž výchozích souřadnic na které už se vracet nebudu a přitom by stačilo jít opačným směrem, ale to bych musel vědět dřív.

Taková multina s 9 stage si přímo žádá rozmanitost…dobrý taky je (i když na 2km úseku to není až zas tak aktuální) zdyž je multina okruh a finálka je zase někde poblíž startovacích souřadnic…

Podle mě zase může být klidně lineární, právě z důvodu zařazení do nějaké jiné, delší trasy :wink:

Jako ve všem…každýmu se nezavděčíš. Cacheři kteří mají už okolí nové multiny odlovené uvítají okruh…ale u těch 2 km je to celkem jedno…