MultiCACHEe a způsob downloadu

Mám za sebou prvních pár desítek tradicionálek a chci se zeptat ostřílených sběračů, jakým způsobem dostat "celé" multiny do GPS. Klasický základní (startovní) bod si stáhnu (používám SEND to GPS) do navigace ihned, ale potom má multina další STAGEs, nebo řekněme přiložené WAYPOINTY, ale ty si opisuji resp. zadávám do navigace ručně.
Jak se neškrábat levou rukou za pravým uchem (BM)? Díky za pomoc.

Pocket Queries - GSAK + macro GarminCsvPoiExport - PoiLoader a máš to tam. Ale aby si měl pq tak musíš být PM a to nejsi . Těch 30 Kč za měsíc se přece někde musí vyplatit :slight_smile:

Nesmysl, na tohle nepotřebuješ být PM.
Stáhni si ty multiny skrýšotlačí a vyexportuj i s waypointy (já to exportuju do GPX pro GPSku a pak ještě převádím Babelem do ov2 pro TomToma, abych na ty waypointy mohl navigovat v případě potřeby i auto - hodí se to i na parkovací místa u tradiční keší - pokud jsou uvedena jako waypointy).

Skrysotlac pri exportu dava do souboru GPX i additional wayponty. Musis mit tuto volbu zaskrtlou v nastaveni. Ja toto s velikou oblibou pouzivam.

EDIT: se divam, ze jsem pomalejsi…:slight_smile:

K čemu tak složitý postup? Když už máš cache v GSAK, tak není třeba žádné makro, ale rovnou použít Export GPX či nejlépe hned funkci Send Waypoints to GPS. Možnosti nastavení, jak bod pojmenovat (složení názvu dle různých parametrů) má GSAK v tomto formuláři habaděj.
Jinak souhlasím, pro nonPM je Skrýšotlač dobrou alternativou, i on v mírně omezené verzi proti GSAK dovoluje skládat výsledné jméno waypointu dle uživatelových představ.

Děkuji všem, skrýšotlač a jeho použití jsem testnul a napoprvé vylezlo to, co potřebuji - toto je to, co jsem hledal. Díky.

Jen pozor na ty multi-kešky, které to nemají napsáno jako "Additional waypoints", ale mají to jen v textu. Tam bohužel asi nic neexistuje, ale to je na tom, jak autor připraví popis.

I na to pamatuje GSAK a jeho funkce v menu Tools-Grab coordinates. Tato funkce parsuje text listingu a vyhledává vše, co vypadá jako zadaný bod - i zde lze název sestavit (pojmenování je automaticky dle okolního textu listingu) a tyto body jsou pak přidány v GSAK jako additional. Čili se vyplatí listing aspoň zběžně číst a tuto funkci případně ještě před GPS přenosem užít. Moje zkušenost je, že GSAK správně bod rozpozná v 99% případů, ať už ho autor zadá jakkoliv (s oanačením stupňů, s mezerou, …). Jediné problémy dělají body v textu, které ke konci (v tisícínách) obsahují neznámé (indicie), ty pak GSAK v místě indicíí nahradí nulami, ale i tak je to MOC užitečné.

Stáhni si ty multiny skrýšotlačí a vyexportuj i s waypointy (já to exportuju do GPX pro GPSku a pak ještě převádím Babelem do ov2 pro TomToma, abych na ty waypointy mohl navigovat v případě potřeby i auto - hodí se to i na parkovací místa u tradiční keší - pokud jsou uvedena jako waypointy).

o tehle moznosti jsem nevedel a nyni ji vyzkousel - vyslo to
ale nevim kam mam soubor s waypointy ve formatu ov2 ulozit do PDA a jak je pak v tom tom najit?

ov2 soubor uložit do složky s mapou. V TT: změnit předvolby-> zapnout/vypnout BZ.

dobra ale jak se na ten konkretni soubor pak dostanu me se v BZ neobjevuje ten soubor s waypointy ani mi nenabizi ze je ho mozne v PDA najit

Teda pani, neviem ako vasa gpska, ale do tej mojej ide tusim max 1000 wpt, takze riesenie s POI sa mi zda malinko praktickejsie (z hladiska ze sa do gpsky narve viac kesiek), aj ked je to na druhej strane trochu pracnejsie :slight_smile: Osobne tiez pouzivam export a potom ho konvertujem perlovym skriptom a nahram cez POI loader, spolu s radarmi a dalsimi bodmi ktore ma zaujimaju :slight_smile: