Po týdnu stráveném v oblasti České Kanady mi nedá abych nedal do fora můj jeden poznatek. Regular kešky v tomto okoli jsou vesměs velice zajímavé, ale co se tyče multin tak mě ty, co jsem navštívil dost zklamaly. Startovací místo bylo na zajímavém místě a pak se přes nezajímavé stage končilo na bezvyznamném mistě. Obecně si i osobně myslím že se s multinama roztrhl pytel a spíše to ubírá na atraktivnosti. Samozřejmě ne pokažde , pokud provede zajímavými misty tak ano, ale pokud skončí v lese … Osobně mám raději dobře udělanou regularku než multinu jen aby byla. Co vy ?
Zmíním se jenom o cachi v Heřmanči, kterou mám ve watchlistu a už tam jsem si všimnul tvého logu a hlavně věty na konci.
Místo moc dobře znám a popravdě mně přijde velice příhodné, že to není tradicionálka, ale multi.
Za a) fakt mi přijde, že na to místo by nešla dát tradicionálka, kterou by sis mohl najít v klidu bez přihlížejících obyvatel. Taky by to pravděpodobně musela být mikro. Navíc finálka je taky na celkem pěkném místě.
Za b) (pitomí smajlíci) u téhle cache je celkem zajímavý listing, takže multi dost dobře odfiltruje všechny driveinisty, kteří nemají nic než souřadnice v gpsce.
On obecně problém téhle oblasti je, že s cachemi se z určitého důvodu rotrhl pytel a kupodivu hodně z nich jsou krátké multiny s mikro až small na konci. Ale o tom bych nerad rozvíjel debatu, ať se mi to líbí nebo ne, vím, že s tím bylo spoustu práce a přineslo spoustu zábavy.
Za c) někteří autoři a hledači prostě mají multi raději, Anneke k nim určitě patří. Někteří také mají radši hledání v poklidu a velkou krabičku na konci, já tedy rozhodně… a tato cache i některé jiné podobné cache mi proto zcela vyhovují.
Díky za názor. Multi od Die Hexenshussbrigade v České Kanadě jsou tam přesně z následujících důvodů:
- ukázat parkovací místo, provést po zastávkách u tematických indicí a finálku šoupnout někam bokem, kde ji jen tak někdo neukradne
- odfiltrovat davy nájezdníků, kteří luxujou z GPS nabitou z POI.cz a sbírání indicií je odradí, z čehož plyne i snaha
- ochránit trackovatelné předměty
- ochránit přírodu před neuváženými přístupy nevhodnými trasami
Cache označené CGC byly založeny pro účel geozávodů [cache]GC10CWG[/cache]. Původně jsme počítali, že cca 1/4 půjde časem do archivace, ale nedostatek stížností jejich život prodlužuje. Možná, že budeš první, na jehož popud začneme o likvidaci některých z nich vážně uvažovat.
Pro účely závodů byly na některých místech instalovány pouze PET mikra/small. Profesionálové totiž větší nepotřebují
PET cache, které v průběhu času prokázaly svou životaschopnost, jsou postupně při kontrolách nahrazovány velikostmi small/regular.
Pokud Ti některá z nich byla vyloženě proti srsti, budu rád za názor via profil.
Zdraví 1/6 Die Hexenschussbrigade ![]()
Přes Českou Kanadu jezdívám (Brno-Č Budějice) a chrochtám blahem při návštěvách místních keší, mutin nevyjímaje. Die Hexenschussbrigade tam odvedla MIMOŘÁDNĚ SUPR KVALITNÍ práci, a multimy jsou PŘESNĚ podle mého gusta. Ani krátké, ani dlouhé, listing má hlavu a patu, finálovky jsou umístěny na místech stranou mudlů. Že jsou finálky malé mi vůbec nevadí, protože netrejduju (sám zakládám spíš mikro nebo small keše, i tam, kde by se velká krabice vešla) ba naopak.
Před prací Die Hexenschussbrigade při přípravě CGC smekám klobouk jak nejhlouběji to jde, tamní keše jsou prostě výborné. Prosím, prosím, nerušte je, rozhodně ne před tím, než si je já odlovím :).
Musim se pridat s podporou…
dotycne cache jsem osobne nevidel, ale z principu - multiny, ktere konci zdanlive v nezajimavem miste, jsou o.k., kdyz CESTOU cloveka zavedou k necemu zajimavemu… Tento dojem casto zavisi i na tom, jestli hledac poradne cte listing a nemine nevedomky pulku zajimavosti ve vzdalenosti 20 metru (ze spatne strany krovi)… micro na konci multi, ke ktere se hrabu tri dny dzungli, mi taky vubec nevadi. Lovim zazitky, ne blbiny z kindervajec…
Nespokojenost cloveka s urcitym vkusem snad neni duvod rusit cache, dokud se objevuji alespon sem tam i logy spokojene. vzdyt ruznorodost je na GC to pekne, i kdyz to znamena, ze s jednou cache nebudou nikdy spokojeni vsichni…
Na Českou Kanadu se chystám v nejbližší době. O místních cachich jsem slyšel hodně, ale ani jeden špatný názor. Ale špatný názor je taky názor a já ho plně respektuji. Váha protinázorů však svědčí o tom, že je menšinový. Cache, které sice vznikly kvůli závodům a přežívají jen díky ownerům, kteří se slitovali nad geocačerskou veřejností mají, dle mého (skromného) názoru místo. Ne všichni se mohli závodů zůčastnit. Proto prosím, zda by nestálo za zváženou cache ponechat, třeba jen do příštího maratonu, který se na jaře určitě bude konat. Díky.
Nejradsi mam multiny ktere me "predstavi" mesto ktere jsem dosud neznal…napr. Z Hradiste na Rochus, nebo treba Fulnek. Zbytecny me ale pride udelat multinu u nejakyho napr. zamecku, tam se zjisti milion blbosti…pul hodiny se pocita a kes je ulozena 30 metru daleko…
Chran vas pan Buh to rusit!!! Jeste jsme je vsechny neudelali. A ze se na ne tesime, to si piste
Souhlasim s předřečníky NERUŠIT. Příští rok sem (tam?) jedeme zase na dovolenou a co bychom lovili:)? Multiny nám nijak zvlášť nevadí, pokud jsou dobře udělané. Nemáme rádi samoúčelné multi, takové ty kde musíme prokazovat, že dokážeme spočítat okna a pak dosadit do dlouhatánského vzorce, ALE to se rozhodně netýká multin od Hexenů, ty mají hlavu a patu. Tedy ještě jednou, to by bylo škoda je rušit.
Zdravim z Ceske Kanady, odkud se zitra (a nerad!) vracim domu. Dovolim si zasadne nesouhlasit!! Stravil jsem tu perfektni tyden, behem ktereho jsem nasel (zatim) 46 kesi, z toho 35 CGC. Bylo to fakt skvely a strasne jsem si to uzival. V zivote jsem nehledal tolik multikesi a fakt toho vubec nelituju. V Ceske Kanade jsem uz posedme, presto jsem videl zajimava mista, ktera bych jinak minul (napriklad Sv. Linharta [cache]GC10JHX[/cache]). Teprve ted mi doslo, kolik prace si HS brigada dala s pripravou zavodu a jak mnoho ruznorodych a zajimavych kesi tu kluci pripravili. Teprve dneska je mi taky jasna vitezna strategie zavodu
a hluboce se sklanim pred jejich usilim, ktere spociva v trvale perfektnich kesich a ne jen pohazenych pixlach. Dokumentovat to muzu napriklad na dvou poslednich kesich, ktere jsem dneska nasel - Shamanovi ([cache]GC10JGP[/cache]) ci na Diky Picchioni ([cache]GC10JGN[/cache]) - obe jsou proste skvele. O kvalite zdejsich kesi svedci i to, ze je se mnou bez vetsich protestu absolvovala i moje zena, ktera je jinak proti geocachingu dost negativne vyhrazena
a ktera si je uzivala skoro stejne jako ja - je fakt, ze dneska navic nasbirala kos plny hub :).
Nerušit!! Sice jsme si jenom zobli po cestě ze Slovenska, ale už se těšíme , až si sem zajedeme někdy na dýl.
NERUŠIT !!!
o:o
Chci si je také všechny vyzobat a okolí je nádherné. Jak na výlety na kole, tak i pěšmo. Již v květnu zde rostly borůvky, pak jsem si zajela v červnu na víkend, opět supr a zatím naposled v červenci a opět mne výlet nadchl. A jestli rostou houby, tak to bude ještě víc suprové. :D:D:D
Taky mám z České Kanady uloveno pár desítek keší různých druhů a jsou jedním slovem supr. Ať už od Hexenschussů nebo někoho jiného.
Pokud keška končí v lese na "nezajímavém" místě, tak je to naprosto v pořádku, protože do této olasti jezdím hlavně proto, abych se pokochal přírodou a to, že najdu kešky třeba v JH nebo u kostelíků, je jen jakýsi bonus navíc, kvůli tomu tam nejsem.
Takže nic nerušit, ještě se tam párkrát chystám a chci najít VŠECHNY ![]()
no vidis, a mne se treba parasutisti velice libili - krasny rozhled od finalky na more lesu. krome toho je to logicky multina, ktera te zavede od domu a pamatniku k predpokladanemu mistu seskoku (tak jsem to teda vzdycky vnimal). pokud te multiny neba, normalne je vynech a bude spokojenost na vsech stranach. ty se vyhnes necemu, co se ti nelibi a autor kese se vyhne tvemu logu, ovlivnenemu tim, ze nemas rad multi ![]()
Ja ale nikde nenapsal že se mi multiny nelibi ani ze me neba jak pises, jen mi proste nektere nesedi a tady se z toho udelalo temer revolucni povstani::):):). Nic samozrejme neruste, berte to jako nazor jednotlivce za ktery me prosim nekamenujte. Diky a vsem hodne kesek zvlaste multin.B)
Komu se nelíbí multiny nebo jiné typy keší tak ať se jimi proboha nezabývá. Co si pamatuju z CGC tak to nemělo chybu a moc bych si přál se tam zase dostat a odlovit zbytek. Takže žádné rušení, prosím.
marwillCZ napsal/a:
Komu se nelíbí multiny nebo jiné typy keší tak ať se jimi proboha nezabývá. Co si pamatuju z CGC tak to nemělo chybu a moc bych si přál se tam zase dostat a odlovit zbytek. Takže žádné rušení, prosím.
[color=blue]Naprostý souhlas! Na CGC jsem byl jen jako nezávislý hledač a musím říct, že zdejší keše jsou nejen kvalitní, ale i na pěkných místech. A nezáleží na tom, zda je dělala HS brigáda, Kněžda, Birne nebo někdo jiný. Takže určitě nic nerušte, byla by jich škoda!!![/color]
Všem se nikdy nelze ve všem zavděčit. Často se stane, že se najdou cacheři, co jsou totálně nespokojeni s cachemi, na kterých já jsem neshledal nic negativního. Ohledně České Kanady - nějaké CGC cache jsem měl možnost na jaře projít a už teď se těším, až se tam zase dostanu! takže prosím, ponechat, nic nerušit, pokud to není nutné. Díky! ![]()
v zadnem pripade nerusit multiny ani z Kanady ani od jinud (a ty z Kanady jsou suprovy jak jsem se o zavodech presvedcil)
je pravdou ze na cestach spis kazdy vyhledava tradicni, ale kdyz je cas na jednom miste tak proc si dobrou multinu neprojit
samoucelne umisteni finalky multicache na nezajimavem miste? radsi hledam pisklu v lese v klidu nez v miste kde me vidi spousta oci a hledam mikro - navic casto chodim s detma a jsem rad ze na konci me ceka neco na vymenu - je mi jasne ze ti co chodi sami ci jsou svobodni zajem o vymeny veci nemaji.
K tomu cerstva vzpominka na vikendove hledani: finalka multi byla v lese kde jsme mohli v klidu vypustit nase tri draky beze strachu ze se jim neco stane - pote jsme jeli na dalsi cache, ktera byla umistena u kaplicky, pritom tri metry od ni pili domorodci kavu a na druhe zahrade grilovali - no ma takova cache cenu? no asi ma, jinak bysme z ni takovy zazitek nemeli.