Multina: delka a obtiznost

Pratele,

mam dotaz - meni se obtiznost u multiny s poctem metru ci km, kolik je treba nachodit?
Priklad:

• multina cca 300 metru bude mit obtiznost (neberu v potaz maskovani apod - jen delku) jednu hvezdicku
  • naproti tomu multina treba 10 delsi - 3km - stale jedna hvezdicka nebo pridavat? a je neaka doporucena hranice - treba co jeden km to pul hvezdicky?
    diky za vase nazory a postrehy

Délka multiny určitě ovlivňuje její odtížnost, ale je to samozřejmě pouze jeden z faktorů. multina 500m a 8 km je přeci neporovnatelná. Asi bych to viděl, že hodnotit by se mělo podle osobního cítění. Já mám třeba multinu 8 km s nějakým tím převýšením ( ale ne žadnej brutál ) hodnocenou 4 **** a to právě kvůli její délce i když věřím, že pro někoho je 8 km malina snažím se hodnotit pro rodinu s dětma a né pro turisty zvyklé na větší porce km než je 8.

Je vhodné nejprve si přečíst pravidla, viz.
http://wiki.geocaching.cz/wiki/Difficulty#Obt.C3.AD.C5.BEnost
Najdeš tam spoustu informací ohledně hodnocení :wink:

no wiki jsem samozrejme studoval - obtiznost 3 multiny dlouhe - otazka co si pod tim predstavit, od jakeho km zacina byt multina dlouha? - ale hodne se mi libi prispevek A+T, ktery to vztahuje k rodinam s detmi - takze diky - pouziti selskeho rozumu bude opravdu nejlepsi

urcite ano,
spravne oznaceni obou obtiznosti je u multin relativne tezka uloha.
kazdy je jiny, kazdy ma neco jineho za sebou, kazdy to vidi jinak.
urcite si nakou podobnou multinku projdi, aby ses dostal aspon do nejakych mezi a pak je to uz jen na tobe:)

kazdopadne pri editaci kazde kese mas u Ratingu 2 odkazy na stejnou stranku. to je urcite dobrej zaklad pro zacatek;)

Taky prispeju lehce do mlyna… ja sice zadnou nemam zalozenou, zatim ani nehodlam, ale beru to z druhe strany: na vetsinu kesi chodim s dcerkou (2 roky), a jak jiz tady probehlo v jedne debate - u multin bych ocenil v listingu udaj o vzdalenosti nebo alespon odhad casu…

Tak jsem si namatkou prosel tech par multin ktery jsem ulovil a vladne v tom naprostej chaos od 1.5* u multiny kde se obtizne hledaly schudne cesty na 1:10000 mape az po 4* u cca 5ti kilometrovy prochazky s prevysenim max 100m vedeny po turistickych znackach.

Celkova vzdalenost v kilometech a priblizne urceni konce multiny je pro mne mnohem dulezitejsi nez hvezdicky. Zridka kdy je prochazka multiny hlavnim cilem vyletu. Obvykle vim docela presne kterou oblast si chci projit a kdyz je multina prilis tajemna a nedovedu to odhadnout, tak se do ni nepoustim. I kdyz najdou se vyjimky, moc by me zajimala [cache]GCYJA2[/cache] te bych rad venoval celodenni vylet, ale jsouc zmekcily pesak tak mam asi smulu. Leda bych Hondu na chvili vymenil za Land Rover :wink:

no Semiku, ja doufam, ze te na me nove multine budu moci brzy privitat;) a Land Rover potrebovat nebudes - staci i kocarek:D

Ta je v pohodě, na kole kolem 70 až 80 km :wink:

Ono taky dost záleží na místě, kde tu multinu děláš. Zatímco ve velkým městě můžeš klidně udělat multi a potahat kačery po celým městě z jednoho konce na druhý a nazpátky (např. GCKP2H nebo GC19QV7) a je to v pohodě. Na malým městě už multinka o délce kolem 3 km = pohodová hodinová procházka bývá kritizovaná.

Projdi si logy, Midlan to dal pěšky skoro stejně rychle, jako druhá parta na kolech.

A na auto to tam není, obora, ploty a zákaz vjezdu …

Auto byl jen zert, vyrazim na kesky abych se prosel krajinou a ne tam smrdel ropakem, i kdyz zvysena zivotni uroven se na me podepsala. Autem se dovezu na vychozi souradnice. :wink: A dalsi podpis je ten ze 50km asi pesky nedam a nebo dam a budu se z toho lecit celej tyden :frowning:

Pred midlanem http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=81d576e8-c2c3-4282-9dc2-9cddd3d98e25 opravdu smekam! A pobavily me logy ostatnich. :smiley: Kesku jsem objevil na letos podzim, pockam az se prodlouzi den a nejak to vymyslim. Mozna bych toho starickyho favorita mohl zkusit oprasit… tedy pokud mu nezpuchrely kola. Jen aby na to sel pridelat stativ… bez nej se mi tam nechce a snim budu vypadat urcite velice komicky. Mno, mozna bych to projednou mohl nechat doma vzit jen telo s jednim objektivem… Jeste ze je zima muzu vklidku teoretizovat z domova. :slight_smile:

Malinko to tam znam. :wink: Pokud to chces projit a pritom jeste opravdu fotit (ne jen dokumentovat) tak si vem na ten jeden den jen fotak na dokumentaci toho, kam se pak jeste mnohokrat vratis a budes fotit a fotit a fotit… :slight_smile:
Az projdes a uvidis, tak pochopis…
Jinak objektivne receno, kdo to dal za den, at uz pesky nebo na kole nebo autem, tak z te uzasne krajiny moc nevidel. Jen to proste "stihnul". I kdyz uznavam ze podal heroicky vykon…