Multiny a jejich finalovky

Teď jsem dostal mail tového to znění: “MULTI JSOU BLBOSTI A ZTRÁCENÍ ČASU A FINALKA MIMO OBJEKT ZÁJMU JE O NIČEM. TO JE MŮJ NÁZOR”. Abych tedy pravdu řekl, tak můj názor je zcela opačný. Právě multi se dá využít, tak abych ochránil objekt zájmu před nájezdy hledačů a jeho poškozování a dále abych ochránil svou kešku před davy mudlů u těchto objektů. Myslím, že uložení finalovky 100-200 metrů vedle centra dění by zážitek cacherovi nemělo zkazit. Polemizovat o tom, jestli multi jsou blbosti a ztráta času, opravdu nechci. Někdo multi dělá, někdo né. Já je dělám. Jaký je váš názor na umisťovaní kešek přímo do centra dění, nebo přímo do objektů? p.s.: Asi bych se nad tímto mailem moc nepozastavil, kdyby přišel od člověka, který dělá geocaching krátce, či od dítěte školou povinného. Ale toto vlákno jsem založil proto, že přišel od dospělého člověka v geocachingu zběhlého, který ho provozuje několik let a pár těch pixel již našel a založil.

Ona multi nemusí nutně končit objektem zájmu. Objekty zájmu mohou být na jednotlivých stage, popřípadě po celé trase, ne? S tímto jsem taky tvořil svoji GCPGRF (malá reklama ;)). Chápu, že někoho nemusí bavit řešit jednotlivé úkoly ale to už je jaksi jeho problém.

Ja se vzdycky modlim, at je cache trochu mimo mudlu (nebo centra deni, jak chcete) a da se v klidu bez prenaseni prohlednout a zalogovat. I kdyz ta moje o tom zrovna neni :-), ale nepredpokladam tam davy. Bydlim primo u Skalaku a uz delsi dobu tu pripravuju multi a porad se mi zda, ze by toho mohla dost ponicit, tak menim a menim…a uz se Skalaku temer vyhyba…Tak ji nechavam zrat :-).

Ten clovek asi nebude “v geocachingu zbehly”. Offset (posunuta) cache, ktora spada do kategorie zltych ikoniek, je totiz idealny sposob umiestnenia bezpecnej cache k exponovanemu objektu zaujmu.

Hladac si pozrie hrad/pamatnik/hocicozaujimave, dopocita suradnice finalu a presunie sa na pokojnejsie, odlahlejsie miesto, kde moze v klude skrysu dohladat a zalogovat, bez toho aby sa citil “divne” a furt daval pozor na muklov.

Nechapem, co sa dotycnemu nepaci, mozno si sa ho mal spytat blizsie (napriek jeho doost ofenzivnej reakcii). 100-200m mimo je este vcelku OK… zalezi na konkretnych realiach:)

No proste nema rad multi. Ja zas nemusim mestske a premudlovane. Myslim, ze multi jsou na prirodni vylety idealni, provedou vice zajimavymi misty najednou, i kdyz leckdy si samostatne misto kes “nezaslouzi”. Budu brzdit, bylo by to na dlouho vysvetlit, co a proc rad.
Kde multi beru jako zbytecnou, je kdyz je jen jedno misto, nicim moc nezajimave, kde se neco spocita a jde rovnou na finale, na miste zajimavem. Ale jen si v duchu reknu “proc?” a autorovi jeho zamer necham.
V pripade zajimavych premudlovanych mist “offset” do klidnejsi polohy vitam.

Ja to nebyl, i kdyz me statistiky by tomu odpovidaly :))

Kazdy objekt zajmu ma nekolik “zon” - bezprostredne na miste se casto da umistit jen micro, pak jsou krovi v bezprostredni blizkosti, slouzici jako zachodky, a pak okoli v radu stovek metru dal - je logicke, kdyz bude cache umistena tam.

Me to právě přijde fajn, když je cache schovaná kousek stranou. Můžu se v klidu zalogovat, aniž bych se bál že vyzradím místo úkrytu…

No ja treba nemam rad multi, ktere vyrazne meni smer (zvlast ty delsi a v prirode). Nejdriv clovek tak nejak od tusi, kam asi smeruje, naplanuje cestu a ono v terenu ejhle… tahne vas par kilaku zpatky… na misto, nebo jen pres to, kde jste jiz byli.. je to sice jen malickost a do velke miry znamka me lenosti.. ale proste raci mam treba i delsi multi ale nemenici vyrazne smer (tim myslim temer celem vzad)

Ali

Na druhou stranu je (alespoň mně) příjemné, když nás multice provede zajímavými místy krajiny a nakonec skončím kousek od auta. Jít zpět stejnou, dlouhou cestou, kterou jsem už šel tam, mi připadá nudné. Víceméně kruh bych považoval za ideální tvar multikešové trasy. A úplně ideální je, když končí u nějaké dobré hospůdky… :slight_smile:

Dakujem za kvalitny preklad, ktory skryl autora. Ja sa ale za svoj nazor nehanbim, len mi je luto, ked sa osobne maily prepieraju na Internete. Hlavne vo svetle poslednych hadok a tym padom pocuchanych vztahov to je divne.

Souhlas, menší okruh na příjemném místě také vítám.

…myslim si, ze cejda nepropira nic osobniho. Vzdyt prave takovemu vykladu predesel tim, ze dal dotaz na forum jako obecny a autora nezverejnil.

Co se tyce finalovek u multin, souhlasim s nazorem, ze by trasa mela byt logicka (napr. GCQVHY Polka/Elendbachel) a finale klidne nekde odlehle od davu. Jinak, ja mam multicache rad a mrzelo by mne, kdyby casem vymizely pro nezajem. Diky za vlakno.

Multi jsou blbosti a země je placka…

Kdo nemá multi rád, ať je neřeší, že ano…

U multi ocením kromě tématu a nápadu i to, když finálovka není příliš daleko od začátku, neb poblíž mám většinou auto :smiley:

Já jsem toho názoru, že na multi je více legrace, než přijít, sáhnout a zase odejít.

Takže pěkná multi rozhodně potěší :slight_smile: