MYSTERKY

Je tady zima, sníh a mysterky se začínají luštit po večerech do šuplíku.
Bylo by dobré kdyby vzniklo samostatné forum jen o mysterkách kde by si mohli kačeři radit jak na ně…

Někdo může být proti, ale my co GC tak moc nežereme tak si klidně necháme poradit. Nejde o to prozradit finálku ale trišku natuknout jak na kterou šifru.
Jistě můžeme napsat ownerovi o radu ale tady by to bylo asi lepší.

No uvidíme jestli se to chytne…B)B)B)

a neni lepší napsat si o radu přímo autorovi? :o

a nebo když to tak nežereš tak lovit jen tradičky?

Golici: teď tě tu sežerou ti, co to žerou :slight_smile:

Už teď je mi tě líto
-i když myšlenka je to dobrá. :smiley:

Občas (čti: dost často) si říkám, že přesně něco takového bych taky potřeboval :slight_smile:

překřičíme ty křiklouny co jen spamují… kterápak Tě aktuálně trápí?

Takový nějaký nápad se tu už párkrát řešil. Není dobrý.

Souhlas. BTW, on už se ten nápad i vyřešil (dal bych odkaz, ale ber to jakou lehkou mysterku, jistě tě někdo naťukne :wink: )

Ale představa, že nějakou mysterku (např. [cache]GC2H4NZ[/cache], ať nechodím daleko) která slibuje mnohahodinový zábavný brute force, bych degradoval luštěním (sic!) (ať už s nápovědou či bez) - z toho mě jímá hrůza!

Nevím, kde pořád berete tu pravdu, že nechat se dokopat k řešení autorem je vhodnější, než přijít na řešení ve spolupráci s někým. Ale asi by to bylo lepší mimo tohle fórum a vůbec mimo veřejný internetový prostor.

Ja bych spis potreboval nekoho, kdo to za me dalkove odlovi. :D:D:D
Aktualne mam vylustenych a neodlovenych 196 mysterek v Praze. Jenze nektere uz z minule zimy, takze nektere obcas marne hledam, kdyz se mezi tim premistily… :frowning:

Asi bych to chápal spíš tak, že když už dotyčný kolem sebe nikoho nemá, kdo by mu mohl poradit (nebo si s tím kamarádi taky nevědí rady), tak je potom vhodnější obrátit se s prosbou na ownera, než to zkoušet na fóru. Resp. ve veřejném internetovém prostoru mi to přijde úplně špatně, jak píšeš. Vždyť je spousta možností, dá se třeba obrátit na úspešné lovce té keše, přestože je člověk nezná. Ale soukromou zprávou.

Souhlas i z jineho duvodu.

Nebylo by ti trapne odlovit krabku, kterou si nevylustil nebo neprisel na jeji princip? (BF je jina liga, to lze uznat za solidni namahu). Vem si, ze nekdo opravdu namaha hlavu i nekolik hodin a potom ma ten zaslouzene uspokojivy pocit pri samotnem odlovu. Takhle tu krabku degradujes na odpad. Opravdu nemas kolem sebe dost tradicek, multin nebo mysterek na ktere stacis?

I kdyz mozna ten dotaz je jenom sofistikovany pokus o rozpoutani pekne flamewar pro zahrati v mrazivem obdobi.

No jo, ale to je pořád obracení se na někoho, kdo zná výsledek. On myslí podle mě něco jiného, dát dohromady lidi, kteří luští (a nikdo z nich vyluštěno nemá), aby se dobrali k výsledku společně. To by šlo formou luštící seznamky :slight_smile: ,příklad "Luštím GCXXXX, kdo má zájem o spolupráci, ICQ yyy-yyy-yyy. Třeba.

Ok, takhle proc ne - taky se dost casto lusti nejakym brainstormingem vice lidi. Z uvodniho prispevku jsem pochopil, ze chce rozebirat reseni tady na foru - coz mi prijde ee.

Ale k tomu muze vyuzit "Hledam spolecnost" - holt to nebude pro odlov, ale pro lusteni.

Nebylo by dobré…
Trošku naťuknout = vyblití celé pointy
Lepší je ve slušnosti napsat ownerovi a svěřit se mu že máš menší trauma z toho že na to nestačíš.

Ale jo, me by se to docela zamlouvalo, akorat tezko by se davali dohromady vsechny msterky CR…a navic si myslim ze to lusteni a hledani by ztratilo svoje kouzlo a uz by ta namaha a tak, uz by to nebylo ono, ale myslenka opravdu zajimava a dobra

Jako ownerovi by se mi asi nelíbilo, kdyby se nějaká moje šifra probírala veřejně na fóru. A stejně tak by se mi nelíbilo, kdybych náhodou narazila na takové vlákno v době, kdy bych šifru neměla ještě sama vyluštěnou.

Není nic špatného na tom nechat si poradit. Ale proč kvůli tomu kazit hru lidem, kteří mají rádi hádanky?

Jinak mi dotaz taky nějak nepasuje k tomu tvrzení, že "GC přílliš nežerete". Pokud ho nežerete, tak by vám pár neodlovených otazníčků neměl nějak zvlášť vadit, ne? Stejně mám dojem, že většina mysterek je právě o tom zážitku z luštění a umístění krabičky až zas tak zajímavé nebývá.

nepsat konkretni kese ale radši zpusoby sifrovani jako ukryti ve fotkach pouzivani šifer nebo onlajn dešifratoru at vime kde mame hledat a co zkouset

Tak myslím, že ostende uhodil hřebík na hlavičku. Přijít na všechny způsoby šifrování nejde, mnohé šifry, které jsem vyluštil jsem stejně vygooglil. Takže nějaké obecné postupy šifrování by určitě bodly. Je jasné, že psát o řešení konkrétních mysterek je nesmysl.