Mysterky

Tak jsem zase vyluštil nějaké ty mysterky. Asi tak dvě desítky. Všechny jsem si pečlivě zapsal na papír a ten papír uložil na pečlivě vybrané místo. Však to znáte. To bude radosti, až ten papír za dva roky najdu! Ale o tom jsem mluvit nechtěl.
Zhruba dva dny po onom ztraceném papíru jsem našel službu Mysterky. Jedná se o takový promakanější papír :D. Můžete si tam zapsat souřadnice které si vypočtete, údaje o kešce i poznámky. Vše vidíte v přehledném seznamu, kešky si můžete zobrazit i na mapě. A pokud bude o službu zájem, bude prý existovat i mobilní verze webu, abyste se na něj mohli dostat odkudkoliv (známe to, někde se ocitneme, máme čas na kešování, jen jsme doma zapomněli naťukat si údaje do GPSky a opsat hint).
A bez obav. Vámi vložené souřadnice uvidíte opět jenom vy, nikdo jiný.
Nyní běží betaverze, a já musím říci že jsem s touto službou velice spokojen. A tak si to tedy nenechám pro sebe, ať to taky můžete vyzkoušet :slight_smile:
http://mysterky.jiper.net

aneb kterak k řešením mysterek přijít zadarmo? :smiley:

papírová šuplíková metoda je myslím osvědčeným způsobem proti ukradení finálek :wink:

Vidím dva možné problémy. Tato služba může za krátký či delší čas přestat fungovat (problémy s hostingem, nebo to autora po čase přestane bavit). A za druhé, záleží na tom, jak je to naprogramováno. Je velká pravděpodobnost, že záznamy uvidí nejen majitel, ale také ten, kdo má administrátorské právo k příslušné databázi. Je možné, že se to ukládá šifrovaně, ale jisté to není.
Služba to může být šikovná, ale zrovna tak si to můžu psát do souboru, př. do souboru na googledocs.

Co se ti stane, když ti někdo "ukradne" souřadnice? Nějaká škoda, utrpení a tak?:o

A není lepší využít pro vyluštěnou mystery "vlastní poznámku ke keši" přimo v listingu?

Papir mi neudela bod v GPSce. Poznamka u kese mi neudela bod v GPSce. Takze ja si pisu tam, z ceho si generuji data do GPSky - do Geogetu. Tim na to prestavam myslet, a kdykoliv si aktualizuji data v cele GPSce, tak mam jistotu, ze tam vsechny finalky mam. Jak proste!

A jestli se mi pokusite kvuli tomu slohnout GPSku, tak vas zmlatim! B)

Ano, prosté a velice pohodlné - pod tohle se s klidem podepíšu!!

proč mám pocit, že už tahle "služba" tady před pár dny proběhla?

Jinak osobně absolutní nedůvěra. Tyhle systémy (stejně jako ty na ověřování souřadnic) jsou nedůvěryhodné… nikde není zřejmé, kdo je za tím a jak je to šifrováno atd. atd. Tenhle systém je k ničemu. K čemu mi je dobrý mít někde na webu souřadnice, když jsem někde v lese, bez signálu a …

A nebylo by snadnější dát do příštího releasu i databázi resolved mystery… ? Nemusíš se prát a radost budou mít všichni.. :smiley: Jinak jak píšeš, asi nejlepší cesta.

A co třeba něco jako krádež mého duševního vlastnictví? Já se snažím keše luštit a ne loudit řešení od ownera nebo jiných kačerů. A proč by měl pak nějakej jouda přijít bez námahy mozkových závitků k řešení…

Taky používám tuto metodu, ale i tak jsem na gc.com hlasovala pro službu solving a mystery
(http://feedback.geocaching.com/forums/75775-geocaching-com/suggestions/1051079-solving-a-mystery?utm_campaign=Widgets&utm_medium=widget&utm_source=feedback.geocaching.com)

no jo, ale to pak Jindra P. z Klatov nebude mít ty finálky, že…:smiley:

Nechtěl bych vedle tebe sedět při písemce :):slight_smile:

To na štěstí nemusíš… možná tak na univerzitě středního věku :smiley: Ale teď vážně, fakt máš radost z odlovené keše, kde ti někdo prozradil pointu? Zápletku vyřešil někdo jiný a ty ani nevíš jak a proč tam je ta keš?

BM nic nevidím :frowning:

Tak to pardon, vyhledávání mi nic nenašlo, tak jsem myslel že to tu nebylo.

Hmm, říká se, že každý to bere podle sebe. Tudíž už vím, že kdyby to založil nějaký Zdeněk D., rozhodně se tam nemám registrovat :smiley:
PS: Taky znám whois :wink:

Tak oznámení bylo vyvěšeno, než se to zase zvrhne ve spoustu urážek administrátora webu (no ostatně urážky tvoří 90% fóra, pak proč se admin od webu distancuje a od půlky prosince neodpověděl na e-mail), tak zamykám.

EDIT: Kdo má potřebu si stěžovat na zjišťování finálních souřadnic, stěžujte si v tématu webu, u kterého to hrozí, nikoliv tady. Děkuji