Zdravim
Chtěl bych se obrátit právě na vás, kdo máte zkušenosti s ježděním v Jizerkách, aby jste mi doporučili kudy jezdit a kudy ne. Jistě existují různí průvodci, ale není nad informace z první ruky. V Jizerkách a i po jiných horách jsem vždy chodil po svých a proto nemám žádné zkušenosti s ježděním. ![]()
Aby jste měli nějaké informace z kterých můžete vycházet. Budu vždy vyrážet z Bedřichova(budu tam ubytovaný) z parkoviště naproti HZS a tam se i vracet. Mám trekové kolo a ujedu denně zhruba tak 50 km po silnicích a polních a lesních cestách, ovšem bez větších rozdílů převýšení.
Předem díky za vaše rady a doporučení .
Myškin
Posouvám nahoru.
Dej si tuhle kes [cache]GC2FM68[/cache], pri ni projedes vetsinu idealnich cyklo cest ![]()
Kup si papírovou cyklomapu od Shocartu, s vyznačením sjízdností.
Jinak, v Jizerkách je většina komunikací na hřebenech dobře sjízdná, ale sjezdy na Frýdlantsko jsou prakticky jen po silnici.
To kešku jizerský padesátky si dej, na tu už se taky (pár měsíců) chystám ![]()
Určitě si zajeď z Nové louky přes Knejpu na Smedavskou chatu na oběd, pak můžeš na rašeliniště Jizery a na Smrk nebo dolů do Hejnic, pokud by ti pak nevadilo stoupání zpátky na Hřebínek. A nebo můžeš kolem Josefodolské přehrady na protrženou přehradu a pak do osady Jizerka. Jinak většina vrcholů je kolem nesjízdná, ale vždycky se dá někde zamknout kolo a nahoru vylízt pěšky, takhle se vyplatí navštívit třeba Ptačí kupy a Holubník nebo Jizeru.
Na kolo je podle mě paradoxně lepší tahle: [cache]GC2EMNQ[/cache] - projedeš ta nejhezčí místa Jizerek a nemusíš dolů do údolí.
A jak jsou obě multi náročné časově? A ještě takové dvě praktická otázky: Jaký bývá provoz na silnicích a co sebou vozíte k jídlu a pití? ![]()
Jizerky jsou na kolo fajn, pred dvema lety jsem sjezdil pomoci kola vetsinu tisicovek.
Časová náročnost je silně individuální, pokud jde o mou zkušenost, tak to najdeš v logu.
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=caf12735-3aae-4760-aa4c-eb897e947ba4
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=7d368f9d-368f-4579-b0be-8e094b414bf1
Podobně individuální je i stravování - někomu stačí tatranka, někdo potřebuje řízek a jiný vozí jen peněženku ![]()
Jaký myslíš provoz? Auta tam nesmí (až na výjimky typu lesní dělníci apod.) cyklistů a pěších je různě podle období a počasí. Když jsem já jel ty multiny, nebyl na horách téměř nikdo (v Bedřichově na parkovišti stálo jen moje auto)
Jizerky jsou nejlepší poránu, kdy tam není ani noha a je mlha, pak vypadaj krásně tajemně. Odpoledne musí člověk na kole dávat pozor na chodce, na některých místech bývá hodně lidí. Já s sebou vozím jen pití asušenky, na Hřebínku si pravidelně dávám pivo a koláč ![]()
Hm, ty multi líbí, že bych si v létě udělal radost? B)
jj, ta je pekna, tak na 2hodky
Provozem jsem myslel množství aut na komunikacích po kterých vedou cyklostezky. ![]()
Ja znam trochu jinou cast - Tanvald, Sous, Jizerka, Smrk a polskou casti zpet na Jizerku (ale zacinam nahore v Korenove) …
A sebou vozim jen vodu v camelu, susenky, banan … a jidlo vzdy koupis.
Ale ty multiny jsem nak prosvih, kdyz dovoli zdravi (zatim vypada ze ano), tak asi v cervenci si je dam..
(Jestli sithnu predtim neco najet.)
Diky za tipy!
Přesně tak mě se také líbí více
není tak náročná a odlovíš i část cyklo.
Jinak cyklo mapa pomuže ale rozcestníku je tam s mapami také mraky. Nejlepší je jet ráno v pracovnich dnech to jsem potkal jen 2 kolaře a 2 pěší,když nepočítám 2 kamiony u Krásné Máří a lesáckou sečkožněčkodrtičkoplečku ;).
Kdybys jel na Pramen jizerské Kamenice tak mě přelakuj pomníček nějak bledne :).
A dá se Jizerská 50 lyžařská celá jet na kole? Ptám se proto, že nepojedu sám, ale s paní Myškinovou. Já jsem sice zvyklý šplhat s kolem a jezdit všude možně, ale po paní Myškinové to nemůžu chtít.
Pramen mám nalezený, ale žádný pomníček se mi teď zrovna nevybavuje. Pokud mi upřesníš o co se jedná, není problém provést údržbu ![]()
Zkus si přečíst listing a případně logy a nebudeš se muset vyptávat. V pohodě se to dá objet po cestách.