Připadá mi jako blbost kešku na zimu disablovat.
Stačí atributy a každý ať si rozhodne, jestli vyrazí a nebo ne.
Pokud je keška na zemi a je někde 2 metry sněhu, tak je snad jasné, že to bude tvrdé …
Klidne, proc ne. Nejde jen o to, jak tvrde to bude pro hledace… autor muze mit treba opravneny strach z toho, ze geopesina ve snehu (na frekventovanejsim miste) prozradi ukryt. Nebo z toho, ze pri manipulaci s prokrehlou cache dojde k jejimu poskozeni… Nebo se o ni proste muze bat a mit ji na zimu doma pod skrini. Proc ne, nikdo mu do toho nema co mluvit.
Pri disablovani obvykle revieweri davaji tri mesice, nez se zacnou ptat, co je s cache a jestli ji autor hodla obnovit atd… to na zimu skoro vyjde. A kdyz autor rovnou v listingu uvede, ze bude sice disablovana ctyri mesice, ale jen proto a proto a na jare ji urcite obnovi, myslim, ze neni duvod se s nim o necem dohadovat. O osudu cache rozhoduje jen autor, pravidla se k tomu v tomhle ohledu myslim nijak zvlast nevyjadruji.
Ale jinak souhlasim i opacnym nazorem - zimni odlovy maji sve kouzlo. Zvazujte proto prosim vsechna pro a proti, jestli je opravdu nutne cache na zimu dat mimo provoz… Pokud se bojite poskozeni nebo prozrazeni cache, kazdy to jiste pochopi, ale jen kvuli pohodli cacheru to rozhodne nedelejte. Ani jejich bezpecnost bych prilis neresil za ne, zabit se clovek muze nejen na snehu, ale i v lete po prudkem desti na blate… pokud je cache v exponovanem terenu, muze stacit jen dost durazne upozorneni v listingu, ze by to mohlo byt o hubu. Pak uz je to otazka osobniho rozhodnuti kazdeho cachera.
Jestli u tehle kesky hrozi v zime treba pad do ledove reky, tak se preventivnimu disablovani nedivim :). Ale muzou v tom byt uplne jine duvody – treba ukryt zamrza, tezko rict.
Kazdopadne, kdyz muzou existovat tradicni cache s podminkami (log plati jen kdyz …) a na mistech s omezenym vstupem, tak proc bychom nemohli mit v Brne kesku ktera v zime proste nebude vubec aktivni? Me to nijak nevadi. A existuji treba cache v jeskynich, kam se v zime nesmi kvuli netopyrum. I kdyz to nebude tenhle pripad
Samozrejme, pokud k disablovani neexistuje zadny objektivni duvod, a kes se da bez problemu najit i ted, je to zvlastni. Ale proti gustu zadny disputat.
Zrovna tahle je disablovaná, protože ji pravděpodobně odnesla voda při vysokém stavu a zatím úkryt novou krabičkou neosadili. Je možné, že kdyby tam pořád byla, tak ji asi nedisablují. A kdyby ano, tak to možná v odlovu nepřekáží, je to jen takové orientační doporučení, když někdo spadne, jeho chyba.. Ale ten trojkový terén mi připadá nějak málo, já ji chtěla kdysi ve volné hodině odlovit, což se ukázalo býti nemožné.
Jediny konflikt s guidelines by asi byl, kdyby byla cache pristupna min jak 3 mesice v roce - to je limit zivotnosti, pod ktery se cache povazuje za "prilezitostnou" a nevhodnou ke zverejneni.
S temi 2-3mi reviewerskymi mesici: to byl takovy muj odhad, kdy by to mel autor nejak zacit resit, ale pres zimu jsem s upominanim nevotravoval. No ale jsou tu novi, mladi, to jsou jini sekaci :)) tak asi bude jistejsi napsat poznamku, ze cache nelze obnovit z povetrnostnich duvodu.
Presne jak pise haggaeus - pokud je cache aspon 3 mesice v roce pristupna, tak at si s ni owner na zimu dela co chce - kazdopadne at o tom napise vzdy poznamku v logu, kdy asi ji chysta obnovit, aby jsme ho nemuseli "otravovat" tim klasickym maintenance logem.
Jinak interval cca 3 mesice disablu do reviewerskeho upozorneni, to jsem po haggaeovi prevzal, tez mi to prijde jako vhodny casovy interval a pekne se to v GSAK filtruje :).
Toz to mi neda se nezeptat, jak je to s cache, ktera neni behem roku bezne dostupna, ale neni disablovana. Napr. zakaz autora lovit cache pod nejakou podminkou, ktera je splnena jen par dni v roce… a pod.?