Zakládám kešku přímo na nádraží - u příležitosti rekonstrukce, pak už jen jako připomínka a takové zpestření přestupu v jednom železničním uzlu. ![]()
Právě k ní házím atributy a napadlo mě - je to vůbec kids friendly? Přístup bezproblémový, přímo na nádraží, ale zase je tam nebezpečí že děcka spadnou na koleje atd… Co si o tom myslíte vy?
Jestli nebude keška primo nalepena nekde na okraji koleji tak proc ne:D
Ne delam si srandu, tak to nevim, myslim si, ze rodice si dite asi pohlidaji. Ale lepsi bude kdyz to nedas kids friendly, aspon rodice budou dbat na zvyseny riziko ![]()
Keska pobliz aktivnich koleji nema co delat.. Je to nebezpecne.
A k oznaceni "kes pro decka" si predstavuji kesku plnou trejdu na zcela bezpecnym miste, kde je muzu nechat hledat takrka bez dozoru. Asi tak ![]()
Přesně jak píše Autacek. Navíc přímo v pravidlech ja min. vzdálenost od kolejí, takže na to pozor.
Na nádraží bych určitě atribut kids friendly nepoužil, ale jak se zde zmiňuje vzálenost od kolejí tak si myslím že na nádraží je to něco jiného než na širé trati což ovšem záleží na rozhonutí reviewra.
Ou, na to jsem zapomněl. To je špatnééé… Byla to multina, ale 2x ukradená z různých míst, tak jsem to překvalifikoval na micro-tradicionálku na nádraží. No, problém je ten, že před nádražím se bude budovat nové autobusové nádraží a pravděpodobně půjde všechno do háje, Takže by se to muselo nějak vymyslet… Uvidíme ![]()
No nevim jak moc se to pravidlo te vzdalenosti od koleji dodrzuje. Napadlo me par kesi v Praze, kde to teda dodrzeny neni ale zadne nebezpeci jsem tam necitil. Myslim ze to je o pouziti zdraveho selskeho rozumu nez nejakeho pravidla. Na nadrazi bych to neresil uz vubec (pokud to neni v kolejisti, kam je stejne vstup zakazan). Tak me napada proc neni pravidlo - kes minimalne dacet metru od silnice
- tam je to leckdy taky dost o hubu…
Abych tedy odpovedel k tematu. Pokud si nejsi jisty ze je to zrovna kids friendly, tak ho tam proste nedavej.
Oficiální pravidla se odovolávají v případě dráhy na místní právní předpisy
(doslovně: "Caches hidden in close proximity to active railroad tracks. In general we use a distance of 150 ft (46 m) but your local area’s trespassing laws may be different. All local laws apply.)
V případě ČR je směrodatným předpisem zákon o drahách v platném znění.
Konkrétně jde o § 4a, zabývající se ochranou dráhy:
(…)[i]
(2)Všechna místa na dráze a v obvodu dráhy jsou veřejnosti nepřístupná s výjimkou
a) dráhy a jejího obvodu, pokud je dráha vedena po pozemní komunikaci,
b) dráhy a jejího obvodu v místě křížení dráhy s pozemní komunikací,
c) prostor určených pro veřejnost, nástupišť a přístupových cest k nim a prostor v budovách nacházejících se v obvodu dráhy, pokud jsou v nich poskytovány služby související s drážní dopravou,
d) veřejně přístupných účelových komunikací v obvodu dráhy,
e) volných ploch vzdálených nejméně 2,5 m od osy krajní koleje dráhy./i
Takže založit v Česku cache někde na peróně, popřípadě na plácku vedle kolejí, neodporuje pravidlům.
Relativně nedávno se to tu řešilo - jak je to s tou vzdáleností od dráhy. Myslím že v souvislosti s finálkou Minarjovy Pohádkové železnice v Prokopáku.
Výsledek byl zhruba ten, že MINIMÁLNÍ AKCEPTOVATELNÁ VZDÁLENOST OD KOLEJÍ SE LIŠÍ DLE MÍSTNÍCH ZVYKLOSTÍ A ZÁKONŮ. Jak vidíš z "general guidance", psané v USA, tam mají železnice opravdu široká ochranná pásma zakotvená přímo v zákoně. Naopak v ČR téměř není problém, aby ti vlak projížděl 10cm od rohu domu, plotu či kešky. Prostě železnice má ve zdejší krajině poněkud jiné postavení.
Myslim že s umístěnim kešky na nádraží problém nebude - pokud teda bude "jinak rozumné". Nebude první ani poslední - viz např. zmiňovaná finálka [cache]GC19BD3[/cache] anebo třeba [cache]GC10H8Y[/cache] [cache]GC12JRP[/cache] anebo finálka [cache]GCVFVW[/cache] která je opravdu obklopena kolejemi ze všech stran, byť spíše muzejními navíc v Německu.
Atribut "kid friendly" bych si odpustil… snad právě s výjimkou poslední zmíněné nebo něčeho podobného…
Ja si myslim, ze definitivne zalezi na tom, kolik deti mas a kolik jich ve finale chces mit… Jinak je keska v pohode…
Mno neřekl bych že v Břeclavě před nádražím je jakkoliv krásně potažmo bezpečno, hlavně v noci. Ale tak dočasně se dá šopunout kamkoliv, Minulá skrýš byla jak stvořená pro GC krabici, nicméně extrémně na očích
Já jsem jedenáctiletý kluk a obcas kdyz jedu o prazdninach na dovcu, treba ted do Chorvatska, tak lovim bez taty. Byla tam jedna keska a v listingu stalo,nic pro deti" ale stejně jsem to prubnul(sice sem se na tom kopci vysekal ale to neni dulezity) dulezity je ze když tam dáš,not kids frendly" tak stejne ti tam obcas nejaky to dite vleze takze to vyjde nastejno a tak i kdyz jim to zakazes musis stejne udelat bezpecnostni opatreni;).
V 15ti snad ŽÁDNÉ. :o ![]()
Jedině přímo naproti nádraží je takový ten kostelík, ale ten je často okupovaný majiteli trvalého opálení. Asi skončí opravdu na nádraží…