Náhrada za OziCE pro Android ?

Tak nastal ten kritický okamžik a byl jsem přinucen přejít z WM na Android.
Po dlouhá léta jsem používal k plné spokojenosti OziCE, pro který mám spoustu map ve formátu .ozfx3 a právě ty bych rád používal dál. Proto se poohlížím po aplikaci pro Android, která umí pracovat s offline mapama, nejlépe v tomto formátu, přinejhorším s možností jednoduché dávkové konverze (těch map mám příliš mnoho na to, abych každou konvertoval ručně). Pak samozřejmě možnost načíst soubor waypointů ( .gpx nebo .wpt získaný z PQ nebo generovaný jinou aplikací) a zobrazení příslušných listingů (z .gpx nebo .html).
Narazil jsem pouze na Orux, Locus, Androzic a GeOrg (c:geo je online, to primárně nechci, a OZI má takovou legrační vývojovou verzi, značně nepoužitelnou).
Máte někdo zkušenost, který z nich je nejvhodnější, jaké jsou jejich možnosti a plusy/mínusy ? Nechce se mi všechny testovat a rád bych si nechal doporučit.

Myslím, že ještě existuje Trekbuddy a snad dokonce se dají ozi mapy na něj předělat. Brácha ho používá, já Android nemám, takže bližší si dohledej na netu.

Smazáno, mám číst pořádně.

Tak jest - TrekBuddy v aktuální verzi na Androidech (prý) funguje, převod map z Ozi map je popsán na foru TrekBuddy zde: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?p=15660&highlight=ozfx3#15660.
(Moc dávkově to tedy nevypadá, ale třeba to dávky umí) :expressionless:

c:geo umí ukádat všechny info na kartu telefonu včetně obrázků - kompnet info z gc.com (pro stažení komplet infor je třeba provést aktualizaci keší v telefonu - dlouho trvá a není 100% u velkého množství keší) a zmí toto zobrazovat v locusu. Osobně tu mám problém s množstvím keší, které takto jdou v locusu zobrazit - hranice je na mém telefonu (GT540 Op.) cca 180keší/hraček na mapě.
Samotný locus umí také importovat keše, pracovat s nimi (listing, popis, log, kompas atd) a dokáže zobrazit na mapě tisíce bodu bez jakéhokoli "trhání" - vše funguje bez problémů.

Pokud máš nějaké dotazy, tak se ptej - rád poradím.

PS: Měl bych zájem o mapy. Nebylo by možné se domluvit ? Sám mám komplet mapu (ČR+SR) z cykloserveru, která je sice dobrá, ale rád bych přibral i jiné.

Osobně jsem momentálně ve fázi, kdy si vystačím pouze s Locusem (na Optimu One mám několik skupin keší v množství 10-800 keší, které střídavě zapínám, vypínám, mažu a přidávám - jak přímo z PQ, tak z GeoGetu). Umí taky zobrazit listing, logy, waypointy, hinty atd. včetně navigace k waypointům a přidání nového waypointu. Zobrazí i waypointy, které si doma připravím do GeoGetu a pak exportem nahraju do telefonu a nahraju do Locusu.
Původně jsem taky hledal náhradu za Oziho (mám taky oněch pověstných 11 GB mapy ČR :wink: ). Ale protože Androzic (pár verzí zpátky) fungoval nějak divně, skončil jsem u toho Locusu. Musím si zvykat na jiné mapy, které jsou místy chudší, ale třeba mapy OpenStreetMap jsou měsíc od měsíce lepší a lepší.

Neměl by tento SW umět konvertovat mapy, aby se daly použít locusu ?
http://forum.asamm.cz/viewtopic.php?f=15&t=290

Konverze je jednoduchá - pomocí Global Mapper se OZI mapa převede na dlaždice (lze pak libovolně slučovat různé mapy pro různé vrstvy do sebe …) a pomocí utilitky PD Map Creator se převede na SQLite databázi, tj. formát, se kterým Locus paracuje.

K mému původnímu dotazu - zbyly 2 kandidáti : Locus a GeOrg. Locus má perfektní práci s mapami (je to primárně turistický SW), GeOrg zase perfektní práci s kešemi (je vyvíjen pro geocaching). V tuto chvíli se spíš přikláním k Locusu - dostanu do něj listingy stejně jako do GeOrgu, ale jednoduché používání různých offline map je obrovská výhoda.

Zdravím. Měl bych takovou malou prosbu,určitě to tady je někde už popsané. Zakoupil jsem Locus pro a nemůžu si jej vynachválit. Akorát mám pár nějakých vlastních map pracně vytvořených a s kalibrovaných v ozi exploreru a potřeboval bych je nějak jednoduše převest do Locusu. Program Global Mapper jsem nainstaloval ,ale nevím jak otevřenou mapu převest na dlaždice. PD Map Creator nevíte prosím kde stáhnout? Opravdu předem moc děkuji za informace,děkuji.