Nahrání cache do Garmin etrex Vista HCx

Pokouším se nahrát kešky do mojí GPSky a nějak se pořád nedaří. Zkoušel jsem to nejprve přes Firefox přímo ze stránky GC.com volbou "send to GPS". Plugin mám nainstalovaný, všechno se jeví jako že se to odeslalo, ale pak to v GPSce nemůžu načíst přes tu ikonu "poklady". Nic mi to nenajde. Zkoušel jsem to dále přes POI loader, ten soubor se na kartu nahrál, ale v pokladech opět nenalezeno. Přes EasyGPS mi to hlásí, že nelze nalézt GPS přístroj, přitom mám model zvolený správně. V počítači se paměťová karta v GPS hlásí normálně jako vyměnitelný disk, takže to vypadá, že propojený to je. Na kartě mám uloženo několik bodů s koncovkou gpx v samostatnem adresáři GPX a taky v samostatném adresáři "poi" mám nějaký další soubor s koncovkou "gpi"
Můžete mi prosím někdo poradit, jak to nahrát, aby se to zobrazovalo v pokladech a s jakou koncovkou (případně v jakém adresáři) to musí být na kartě nahráno?
Díky. Už jsem z toho zoufalej.

POI Loader -> kese hledej v menu pod uzivatelskymi body zajmu.
Ja jinou volbu nepouzivam …

Většinou nahrávám přes GeoGet a funguje mi to. Ale je pravda, že mi funguje i prosté stažení z GC.com. Takže tohle ti asi moc nepomůže…

Pro nahrávání přes "send to gps" by gps neměla být v režimu USB mass storage. Jen ji zapni a kabelem připoj. Neměl by být vidět vyměnitelný disk!

Aha, dik, tam se to zobrazuje, to je fakt. Ale je tam teda jen kod, myslel jsem, ze tam bude aspon nazev. A k cemu je potom ta funkce poklady?

Záleží na tom, jak to do GPS nahraješ… když se ti tam nahrají pouze souřadnice a GC-code, tak tam bude jen toto

Jo, supr, dííík moc!!! To bylo ono, uz se to zobrazuje v pokladech:):):slight_smile: Paráda;)
A ten hint aby se tam taky nahral, to asi nijak nejde, co???

Dík, zkusím si to nasatavit v tom programu, ale přes to "send to GPS" uz mi to taky funguje:)

Díky moc vsem za rady;)

A taky tam mám ovladač USBDrivers_23 a CommunicatorPlugin_273 vše od Garminu jako mass storange to nesmí být

název a autora máš v komentáři

Jde a mám to odzkoušeno. Ale potřebuješ k tomu GSAK a, kde nahraješ .gpx soubor (nevím, jestli to jde i .loc souboru), prohrabeš se v nastavení a pošleš do GPS.

Přímé odeslání do GPS z listingu na gc.com je sice prima, ale nedá se nijak ovlivnit výsledek, který je dosti strohý.

Existuje spousta programů, které to řeší, např. GeoGet se svými exporty.

Novější GPS než eTrex, umí nahrávat i (skoro) celé listingy.

Ta jen umožní na obrazovce kompas označit keš jako nalezenou. Tím se jí změní ikonka a vypadne tak z hledání keší. A také se zapíše do kalendáře se kterým kromě prohlížení nejde skoro nic dělat.
Novější GPS toho v této oblasti také umí více.

Já mám jako prohlížeč chrome a k tomu tu vychytávku, která rovnou udělá gpx. To pak překopíruju do navigace.

Díky moc všem za rady, vyzkouším i ten GSAK, ale to kopirovani pres "send to GPS" mi prozatim staci:)

Když u sebe nemám kabel a chci si nahrát keše na kartu, do jaké složky je mám nahrát? Keše mám vyexportované geogetem a pluginem pro etrexy.

do Garmin etrex Vista HCx bez kabelu asi nijak

Dá se do Vista HCx nahrát i listing??? Nahraje mi jen souřadnice kešky a ve druhém gpx i souřadnice waypointů.

A prosím o radu s mapami na druhém PC. CHtěla bych si nahrát Map Source i TOPO ještě i na PC v práci. … Leč dožaduje se opět registrace. K té potřebuji SN Své Visty. A to je prá na krabici kdesi… tu už nejspíše nemám a pokud, urřitě ne tu v práci. Obsahuje Vista sama někde svůj SN???

Listingy Vista neumí.
Nemáš štítek v prostoru pro baterie?

To cislo v bateriovem prostoru neni UnitID, ktere je potreba. :wink:

Nicmene kdyz GPSku pripojis kabelem k mapSource, tak v nem je primo funkce, ktera ti to ID rekne.

Tim ti vznikne zdrojak pro program POIloader - a az ten to pak bud rovnou nakopiruje do GPSky, nebo ti vytvori soubor s priponou GPI na disk. en pak muzes vzit a nahrajes jej na kartu do adresare \garmin\poi\