Prosím o radu - mám od včerejška Oregon 300. Když jsem zkoušela, co umí, nahrála jsem si do něj cvičně jednu kešku odpoledne. Když jsem pak večer chtěla nachystat kešek víc, najednou mi to hlásí, že si mám stáhnout plug-in. To jsem tedy udělala, na testovací stránce se objevilo, že je vše v pořádku, přístroj byl detekován. Ale jakmile si dám opět na kešce poslat do GPS, objeví se mi opět hláška, že si mám stáhnout plug-in.
Restartovala jsem, nechala to přes noc, znovu stáhla plug-in a stále nic. Věděl by někdo, co s tím? Děkuji!
Trochu mi k rozumne odpovedi chybeji podrobnosti. (sytem, pouzity prohlizec, jaky plugin, jakym zpusobem nahravas, …) Zkusim tedy jen to, co me tak napadne. Ten plugin je treba, pokud nahravas primo ze stranek gc.com kliknutim na "Send to gps". V tom pripade se ale do GPS neposila cely listing, nybrz jen souradnice (nebo se pletu? uz jsem to davno nezkousel ;))
Rozumnejsi cesta je pouziti PocketQuery, ktere vytvari GPX soubory. Ty staci jen po pripojeni GPS k PC zkopirovat do adresare /Garmin/GPX. Toto je ovsem cesta pro PM (Premium Bember - platici). BM (Basic Members - zakladni=neplatici) vetsinou pouzivaji sluzeb nekterych programu (GSAK, GeoGet, MoZiGo a podobne).
Plugin jsem nahrávala přímo z toho odkazu, co se objevuje v tom okénku. Prohlížeč mám Explorer, kešky jsem právě vždycky nahrávala tím Send to GPS. Teď jsem zkoušela i 760 a taky to nejde.. PM jsem od včerejška, takže PQ jsem ještě nezkoušela :). Jinak teda při Send to GPS pro PM odejde do Oregonu celý listing. Je mi divný, že se mi to jednou povedlo a pak už ne.. Jsem dost technický antitalent (typická blondýna :D), takže všechny tyhle nástrahy mi dávají zabrat.
Ahoj. No pár věcí mě napadlo, ale vzhledem k tomu jak to popisuješ by se to dalo vyloučit … ale stejně, co kdyby náhodou …
Pluggin jsi zřejmě stáhla (tedy i instalovala?) Každopádně ti to už jednou běželo, tedy asi ano. Instaluj ho klidně znova…nic víc že ti to nepůjde se stát nemůže
Neinstalovala jsi pluggin třeba na jiném počítači?
Nainstalovala jsi i USB drivers?
Odsouhlasila jsi obchodní podmínky? Tuším, že než to uděláš, zobrazuje se to v každém listingu, ale už si to nepamatuju
"Přinejhorším" můžeš dostat kešky do GPS tak, že si stáhneš a uložíš do PC soubory GPX eXchanged File (jen pro PM), připojíš Oregon k PC v režimu externího disku (jako by to bylo USB - na to musíš v přístroji v nastavení zvolit propojení Spanner) a soubory GPX přesuneš do složky X:\Garmin\GPX (v Oregonu)
Podmínky jsem odsouhlasila, bez toho to fakt nejde A zkusím se fakt poprat PQ.. Pořád se v tom všem tak trochu plácám, ale zas si říkám, že se aspoň něco naučím, takže dobrý každý den, kdy jsem nežila nadarmo
Ahoj, já jsem právě narazil na stejný problém. Mám Garmin etrex Legend HCx. Doposud to fungovalo bez problémů. Teď jsem chtěl stáhnout nějaké kešky, ale tváří se to, jako kdybych neměl nainstalovaný plug-in pro Garmin. Pro jistotu jsem ho tedy nainstaloval znova, provedl i test po instalaci, restartoval počítač. Zařízení nalezeno bez problémů. Funguje i v MapSource. Nefunguje jen Send to GPS na GC.com, a to jak v IE, tak i v Mozille. Nevím, kde se stala chyba.
Ještě mě napadlo, jestli to nezpůsobilo nainstalování doplňku pro hodnocení keší o uplynulém víkendu. nejsem si zcela jist, ale myslím, že jsem potom ještě nějaké kešky do navigace nahrával.
Pajast - mně je právě divné, že mi to nevzalo ani tu druhou GPS, do které jsem bez problémů nahrávala.. takže je fakt možné, že chybka je někde na straně gc.com.. :o
Chyba je na straně Groundspeaku. Mnoha uživatelům nefunguje ani stahování Wherigo keší (jako třeba právě teď mně). Začíná to být pěkně otravné - kdykoli potřebuju něco rychle stáhnout, tak je na jejich straně nějaká chyba.
Tak se taky přidám k těm, co to šlo a teď nejde. Za dvě hodiny odjíždím do Prahy a chtěl jsem si něco nahrát. PQ se negenerují, asi problém Groundspeaku.
PS: nemáte někdo PQ Prahy, stačí tradičky, díky moc. [email protected]