Ahoj…protoze jsem v GPS jeste ucho a se sedesatkou se teprve seznamuju, potreboval bych si ujasnit par veci a prosim o radu.
1- kdyz pripojim Garmin k PC, vidim ji jako externi disk a vidim soubor. Zeptam se mozna blbe, ale je to opravdu jen ta mnou nahrana TOPO Czech ?
2- nahral jsem si do Garmina celou mapu CR. Mam kartu micro SD 128megovou. Jaka je bez;)a praxe s nahravanim map, mate tam taky celou CR, nebo vzdy jen cast, ktera se v MapSource oznaci po najeti mysi sama ?
3- pokud si chci stahnout trasu, kterou jsem sel/jel na kole pri zapnute navigaci (ale ne pri navig;)vani na cil), jaky je postup ?
4- a naopak, jak se naplanuje trasa v MapSource na TOPO mape a prenese se do Garmina ?
Vim, ze to jsou pro vas lama dotazy, ale jsem proste novacek a ty navody jsou psany tak debilne, ze bych to potreboval od nekoho normalne lidsky vysvetlit.
Já mám v GPS kartu 1G a s prostorem na ní si starosti nedělám, mám tam celou republiku.
Většinu věcí na které se ptáš řeší volba přenos z/do přístroje v MapSource.
Mimochodem, pokud si zapneš volbu zálohovat prošlé trasy na kartu, tak se Ti do GPX souborů v adresáři na kartě ukládají prošlé trasy jako active log, tj. s časem a nemaže se to volbou smazání trasového počitadla. Jak už jsem psal, kartu mám 1G, prostor na ní neřeším …
Nějak tu otázku nechápu, logicky vzato na malou kartu se ti nevejde celá čr a tak vždy nahraješ tu část, kde se budeš pohybovat a pokud si koupíš větší kartu, nahraješ si tam celou čr a už se tím nikdy nemusíš zabývat.
Jestli jsi to myslel tak, že tě zajímá, jak to dělají ostatní, tak já jsem si řikal proč bych si nenahrál vždycky jen tu oblast, kam jedu.
Až se mi jednou stalo, že jsem na to zapomněl a tak jsem si radši kartu za pár korun koupil a mám klid.
Buď máš jinou Topo 1.20 než já nebo se špatně koukáš nebo řešíš, co k řešení není. Označil jsem si všechny části mapy i s routováním a MapSource ukazuje, že to má 74,5 MB. Tzn. že na 128MB kartu nahraješ komplet celou ČR a ještě ti tam mraky místa zbydou.
Já tam mám taky 1 GB kartu, ale to jen proto, že tam občas potřebuju nacpat zahraniční mapy. Pokud ti jde jen o ČR, tak to tam nahrej komplet a můžeš mít klidný spaní
Jo, kucí, díky, uz jsem to tak udelal, z mobilu prehodil gigovou SD do Garmina, tu 128 jsem dal do mobilu a ted to mam tak jak vy…
Tyhle dotazy proste plynou z toho, ze je to pro mne novy, za posledni dva dny uz jsem se skoro se vsim naucil… takze ted uz se budu ptat ne jako lama, ale normalne :DDiky za pomoc