Nakup na Geocoinshop.de

Nebudete tam nekdo z Prahy a okoli objednavat. Chtel bych veci za necele 3 Eura a to nema samostatne smysl
Nebo naopak pokud tam nekdo neco chce jsem schopen to zprocesovat…

Zmena je tam novy coin cili mam to celkem za 12 Eur

Pozdě, už jsem objednal za 88EUR B)
Po obdržení notifikace na nic nečekám. :smiley:

Stale nikdo?
Uz jsem dokonce objednaval, ale samozrejme to podstatne (to za ty 3Eura) jsem zapomel:-(

Tvůj příspěvek jsem přehlédl, škoda - zrovna mi dorazila zásilka.

Ale plánuji společný nákup z USA - pokud by měl někdo zájem osobně zprostředkuji nákupy v těchto obchodech:
http://shop.groundspeak.com/productList.cfm?categoryID=14
http://shop.geoswag.com/shopsite_sc/store/html/gccoins.html

Je taky možné aby si každý sám nakoupil i v jiných obchodech a zaslal zboží na moji adresu (zajišťuje zasilkovasluzba.com) v USA odkud pak vše odejde společně v jedné zásilce do ČR.

Nutno počítat s vyššími náklady na dopravu (letecké poštovné podle váhy) a nějakým drobným poplatkem za CLO - ale geocoiny jsou levnější o 1/3, takže při větším počtu lidí se to vyplatí.

Já to řeším tak, že jsem se domluvil s jedním cacherem z USA a žádné služby nevyužívám. U placení cla bych se u větší zásilky s vyšší celní hodnotou neobával ani tak cla jako placení DPH. A to je 19% z celkové částky včetně poštovného.

Na kolik by tak dodatečné náklady mohli vyjít? Mě se tam líbí Virtual Ghost Micro Glow (ten svíticí :)), ale aby mě zase nepřišel na šílené peníze :D.

Já to řeknu asi jak bych to počítal já, protože objednávám celkem pravidelně.
Geocoin stojí 5,97USD
Poměrné poštovné dejme tomu 2USD.
Aktuální PayPal kurz USD 22,76USD.
Geocoin vychází kolem 185,-.

Máš pravdu s CLO a částečně i s DPH (z poštovného po území USA neplatíš DPH), ale problematika je složitější (například se neclí zásilky nízké hodnoty atd…) a proto jsem podrobnosti nepsal a celé jsem to zobecnil.
Jedná se o návrh a pokud by byli zájemci tak bych někde sepsal podrobnosti.

nemám dobrou zkušenost s tímto shopem, dne 12.4.17 jsem si objednal geocoin za 18.80 EUR včetně dopravy a do dnešního dne nic, žádal jsem o číslo zásilky a bylo mi sděleno, že pro tyto zásilky není žádné sledovací číslo a že mám vydržet, to už mi píše 3 týden a nic. Jak to dál řešt ?

S timhle obchodem nikdy nebyl problem a to jsem nekolikrat resil i reklamace kazu na minci. Vzhledem k stylu psani v cestine bych videl spis problemu v tve komunikaci v cizim jazyce.

Takže napsat znova, pouzit kratke jednoduche vety a zeptat se do kdy mas cekat. V pripade neuspechu pri jednani s obchodnikem muzes samozrejme reklamovat platbu kartou/paypalem, ale ti se do toho nebudou chtit poustet, dokud nevycerpas moznosti, jak to resit sam.

Používám tento shop velmi často už několik let a nikdy jsem neměl nejmenší problém a to včetně rychlosti dodání. Upozorňuji, že u zásilek obyčejných bez čísla se mi skutečně už stalo, že to trvalo i měsíc. Ale je to výjimka a z tohoto shopu jsem to nezažil. Jen jednou to trvalo 14 dní.