Nákup na geoswag.com

Ahoj, prosím všechny se zkušenější, jestli by se nepodělili o info. Mám před vánoci chuť nakoupit na geoswag.com, ale nevím vlastně vůbec, jak je to teď s těmi DPH a clem. Vím, že do 22 eur je to free, od 22-150 eur se platí DPH 20% a žádné clo, nad to již i clo. Ale, jak oni vlastně zjišťují, v jaké ceně dostávám zásilku? Že udělají rentgen chápu, ale jak z toho poznají cenu? I při poštovném ze zámoří je to zajímavé hlavně bez DPH. Jakmile se dostanu na úroveň DPH, už si člověk rozmýšlí, jestli o to fakt stojí. Jestli někdo máte zkušenost s nákupem ze zámoří po letošním dubnu, můžete prosím napsat, jak to vychází s tím DPH nebo co a jak?
Díky moc předem.

Ahoj, dám odkaz na jiné fórum, kde se to řešilo. Stačí přečíst první příspěvek, který problematiku dobře shrnuje.

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=112&t=36818

Takze s geoswagem se to ma tak…
…musis si tam prihodit International Shipping Charge $5.25 a jeste platis druhou cast postovneho od kusu. Prodejce musi na obalce/baliku deklarovat cenu zasilky a pokud se celnikum nezda podezrela, tak se s tim celnici spokoji (pokud si te nahodne nevyberou ke kontrole). Do nedavne akce udaval geoswag 1-2 dolary za predmet.Nicmene pri nedavne akci "postovne zdarma" psali 4 dolary za kus a v dalsi objednavce po akci dokonce 5 dolaru za kus. Obavam se tedy, ze kupovat tam naraz vice jak 4-5 kousku naraz nese vysoke nebezpeci platby DPH.

Díky moc Blexa i martinovicz za odpovědi, diskuzi jsem zkoukla nejen na začátku, ale i na těch současných koncích, fakt se jim to povedlo povorat :expressionless: Díky těm všem možným platbám se zajímavost nákupu v zámoří vypařila… ještě jednou dík, pomohlo mi to si ujasnit, co jsem potřebovala. B)