Ahoj.Chtěl bych se zeptat,jestli je možné hledat a nalézat cashe bez možnosti výměny předmětů,ale pouze se záznamem do logbooku.Respektivě vím,že je to možné,ale jestli tím něco neporušuji atd.Stále u sebe něco nosit na výměnu není pro mě zrovna moc praktické.Díky za odpovědi.
V pohodě, to jde a není to proti pravidlům.
Zdar, men nebo nemen podle svych moznosti. Do nekterych krabicek se stejne ani nic na vymenu nevejde.
Výmena predmetu je pouze dobrovolna, navic do nekterych kesi to ani nejde dat (hlavne typu mikro, obcas i nektere small)
Ahoj,
je to "cache". A třeba já neměním nikdy.
O.k.Super.Díky za info.
Já měním z 97 % jen trackovatelný krámy. Sice mám doma bednu kinderšrotu, ale nechci z keší dělat odpaďáky zbytečných věcí.
No právě.Doma mám fakt akorát nesmysli.A než abych znehodnocoval kešku nákou kravinou tak raději přispěji pouze do logbooku.
měnit či neměnit? toď otázka!
asi nikdo z nás nemá moc rád kešky plné (jak se zde s oblibou říká) kinderšrotu. zase na druhou stranu, krabka velikosti regular pouze s bločkem? není to trochu škoda?
když kinderšrot nechci tak neměním, někomu jinému třeba radost udělá. na druhou stranu se doma dá najít spousta zajímavých drobností, které by třeba někomu jinému radost udělat mohly. přece když nemám rád kinderšrot tak ho nebudu nosit na výměnu! a když už chceš udělat někomu radost, tak CWG je jasná volba ![]()
a dělání odpaďáku z keší? je na každém ownerovi aby úroveň kešky držel na nějaké (si) stanovené úrovni. vždyť keš je naší vizitkou!!! já svoje kešky navštěviju relativně často a snažím se filtrovat kraviny a případně inventář doplňovat. vždyť čistá a suchá krabka plná kinderšrotu je rozhodně, rozhodně! příjemnější něž keš s rezavou desetikorunou, plesnivou vizitkou a rozmočeným cárem papíru s nadpisem logbook!
no a na závěr: měnit není povinnost, ale občas se najde světlá výjimka objevíš něco co se ti bude líbit. proto nosím pár zajímavostí na výměnu sebou. kritizovat krabky plné kinderšrotu a mít v batohu sadu veselých hrochů pro případ, ža by se mi něco líbilo… bohužel i takoví jsou mezi námi!
no my měníme protože z99% lovíme s georobotky a přál bych vám vidět ty rozzářený oči když je krabka plná jak říkáte kindršrotu:o ale je fakt že figurky a udělátka co jsou sestaveny z dílů jsou fakt většinou šrot;)
No ale kdyz nalezne cash, tak je lepsi ten nalez nahlasit ![]()
jen malinko OT… kinderveci klidne, ale bud rozebranou figurku do extra samozaviraciho pytliku, nebo slepenou;)
No přemýšlel jsem o tom a není to špatný nápad.V únoru jdu do toho.
Když najdu cash, tak to shrábnu do peněženky a nic neměním, samozřejmě… ![]()
Já měním v keších jen občas, nosím u sebe pytlík křížků na přívěsek, mincí a skleněných kuliček. To pro případ, že se mi něco opravdu líbí (třeba mašinky z kindervajíček). Jinak dávám CWG.
Ale je fakt, že hodně lidí chodí s dětmi a pro ty je kinderšrot hotový poklad. Akorát by tam nesměli být rytíři bez hlav a koně bez nohou.
O prázdninách jsem lovil s dětmi a po otevření jedné krabičky padla celkem výstižná hláška: " Jééé zase ty kolečka, já se těšil na nějakou hračku.".
Docela často měním věci v keškách. Většinou je tam jen kinderšrot, ale teď jsem třeba v kešce "Metro A" našel malý šroubováček na šroubky na brýlích a to se mi hodí. Takže někdy se tam najde něco užitečného…
CWG neni jasna volba aneb ne kazdemu musi kus dreva udelat radost.
To je pravda,ale radši tam najdu "kus dřeva" který si přidám do začínající sbírky,než odpad bez budoucnosti.Stále se bavím o předmětech velikosti CWG.Při hledání velkých keší je postup asi zodpovědnější.
Ja myslim ze CWG a obsah z kinder vajicek jsou idealni pro vymeny do kesek a nezatracoval bych ani jedno ci druhe Ale zduraznil bych - nemyslim tim tzv. kindersrot, tj NEKOMPLETNI ZBYTKY.
Bohuzel v praxi to je spise casem o usmudlanych ulomcich kinder srotu, autickach bez kolecek, kusu dioptrickych bryli , desetnicich, komercnich vizitkach, kamincich z okoli kese a siskach . ( to jsou realne obsahy nasich kesek, vzdy po cca 1/2 roce kesovani pres prazdniny , tj to, co pravidelne vyhazim pri udrzbe a obcas nahradim necim, na co se da bez obav sahnout.
Za sebe - nasli jsme zatim za kratkou dobu naseho kesovani v keskach pouze 2 predmety o ktere jsme meli zajem a ktere jsme vymenili - ( pochopitelne CWG mezi ne nepocitam
- Nam udela CWG nejvetsi radost ) Na druhou stranu , kdyz jdeme s detmi - tam je to necem jinem - v tomto pripade chapu prinos kinder vajicek pro geocaching .-), stejne jako fimy Ikea nebo Mountfieldu ![]()