Možná je to sci-fi, ale vymyslel jsem to já
Chtěl jsem se zeptat, zda by nebylo možné mít možnost na stránce nalezy.php napsat nick jiného kačera(-ky) a dostat zpět na stažení prostý soubor s jeho nálezy, který je zde někde na serveru uložený (pokud ho sem samozřejmě nahrál). Stačil by jen seznam ID kešek.
Jako důvod bych uvedl složitost získání přes gc.com.
Hamoune Až budu chtít tvoje nálezy, nebudu se tě ptát a normálně si je sosnu z gc.com.
Ale k věci, takhle by to prostě bylo jednodušší. Když jdu s někým pro kešku (max. dvě, tři, nejsem závislák), tak si v GG udělám průnik kešek, které jsme našli oba a zbydou ty, na které se těšíme všichni.
Já nechci čekat, až mi někdo pošle MyFinds. Zbytečné posílání, když to mám takřka po ruce Já bych si rád snadno a rychle vyrobil seznam s koncovkou ggt a s ním jednoduše pracoval.
Odpověď ale už mám a těším se na Ježíška.
No, pres GJ si stahni nalezy toho cloveka, a rovnou si nech zobrazit prave naimportovane kesky. A tento seznam si uloz jako GGT v Geogetu. Nevadi,z e si takhle naimportujes i co nechces, na konci to zase snadno vymazes.
Mas seznam kesek, ktere ten clovek nalezl. Pokud jsou tam kesky, ktere se ti nelibi, tak je pres filtr z toho seznamu odeber. A vysledek si ulozis jako finalni seznam.
Naslednym scitanim/odecitanim seznamu snadno zobrazis treba vsechny kesky, ktere ani jeden z vas nema, apod.
A pokud sis takhle do databaze naimprotoval neco, co nechces, treba zahranicni kesky, tak si je na konci muzes vyfiltrovat (treba vsechny kesky, co nejsou z CR, vyjma tebou nalezenych) a pak je hromadne z databaze zase vymazes.
Pokud bys mel neci MyFindPQ, tak muzes v Geogetu pouzit rovnou funkci ‘nacti podle souboru’, kdy ti geoget nahleda vsechny kesky v databazi, ktere se v GPX vyskytuji.
Jinak v betaverze GJ uz umi primo nacitat seznam kesek (treba neci nalezy) ve formatu, ktery je kompatibilni s GGT. Tim se ta tvoje uloha dosti zjednodusi.
Jasně, tak nějak jsem to zkusil u Gorda, jenže než GJ načetl 62 stránek, docela to trvalo Ale už se těším na jakousi tu alfaverzi, to budou letos Vánoce, panečku.
Vanoce ti zacnou asi driv, protoze uz existuje GJ19, ktere v sobe obsahuje i nove makro pro GG. Zepta se to na jmeno kacera, sahne si na web pro jeho nalezy a podle nich ti nahleda kese ve tvoji databazi.
Chapu to tak, ze po provedeni importu se mi v GG objevi seznam kesi daneho kacera? Tedy tech ktere mam v databazi…nebo se nekde vytvori soubor se seznamem?
V GG se ti objeví seznam kešek, který daný kačer našel a ty je současně máš v databázi. Takže, jak píšeš. Soubor se seznamem všech jeho nálezů se myslím žádný nevytvoří.
Tak nevim, asi to u me nefunguje 100pro, ale uz jsem zvyklej Zadam jmeno kacera, stahne se dejmetomu 5 stranek a pak…se ma objevit JEN seznam spolecnych kesi? Pokud jo, tak mam nekde chybu
kdyz budes importovat ty kesky, ktere nekdo jiny nalezl, tak se ti zaroven vsechny ty kesky dostanou i do tvoji databaze. (Princip importu…) Takze uvidis opravdu vse, co onen dotycny nasel.
Kdyz budes nahledavat podle toho, co nekdo nalezl (coz je to, co to nove makro v GJ dela), pak uvidis ty kesky, ktere dotycny nalezl a zaroven mas onu kesku ve sve databazi. Tedy pokud dotycny nalezl kesku, kterou jsi doposud do tve databaze nenaimportoval, neuvidis ji.
V obou pripadech na konci muzes v GG videt seznam kesi. A obecne, jakykoliv zobrazeny seznam kezi lze ulozit do souboru. A mas-li vice takovych ulozenych seznamu, muzes je k sobe pricitat, odcitat, filtrovat,…