Vzhledem k tomu, že řada lidí používá GG jako databázi vlastních bodů, navrhuji přidat k databázi možnost zapsání textové informace. Ne ke každé položce, ale k databázi jako celku.
Mohu si tak dělat poznámky o tom, co jsem kdy do databáze přidal, jaký systém v ní mám (protože je velmi rafinovaný a sám si ho občas nepamatuju ), jaké exporty se mi odvědčily pro to či ono užití atd…
V menu by se pak musela objevit nějaká položka jako "Informace o databázi", kde by mj. byl zobrazen a mohl se i editovat tento text.
Tak si udelej u kazde databaze jeden stejne oznaceny bod a k nemu si napis takovou poznamku jakou by sis predstavoval u cele databaze. A je to bez zmeny programu, ktera dle meho nic rozumneho neprinasi.
No, tak si to predstav: samostatny plugin, data ulozena nekde mimo databazi GG … A proc tedy nejaka uprava vlastniho GG? Nemuzes si to napsat treba ve wordu do samostatneho souboru? V cem to bude jine?
EDIT: neni nic sloziteho napsat plugin, ktery v notepadu otevre textovy soubor pojmenovany podle prave otevrene databaze. Fyzicky je to jediny vykonny prikaz obaleny nejakou rezii ggp souboru. Tak proc si ho neudelas?
Stejně jako nesou nějaké další informace třebas pdf soubory (autora a co já vím co ještě), může (a pochopitelně nemusí) takové informace nést soubor s databází. Mně připadá užitečné, mít tam text, ovšem nepochybně toho může být víc.
Ti, kterým to nepřipadá rozumné, to prostě nebudou používat. Ti, kterým to rozumné připadá, to používat budou - stejně jako kterékoli jiné vlastnosti a možnosti GeoGetu.
Založení extra bodu, to není zrovna systémové řešeni, že?