Námět na doplnění databáze

Vzhledem k tomu, že řada lidí používá GG jako databázi vlastních bodů, navrhuji přidat k databázi možnost zapsání textové informace. Ne ke každé položce, ale k databázi jako celku.

Mohu si tak dělat poznámky o tom, co jsem kdy do databáze přidal, jaký systém v ní mám (protože je velmi rafinovaný a sám si ho občas nepamatuju :slight_smile: ), jaké exporty se mi odvědčily pro to či ono užití atd…

V menu by se pak musela objevit nějaká položka jako "Informace o databázi", kde by mj. byl zobrazen a mohl se i editovat tento text.

Tak si udelej u kazde databaze jeden stejne oznaceny bod a k nemu si napis takovou poznamku jakou by sis predstavoval u cele databaze. A je to bez zmeny programu, ktera dle meho nic rozumneho neprinasi.

Hmm, zase to není tak rozsáhlá změna programu. Nestačilo by napsat jednoduchý plugin? Ten by si to uložil do nějakého souboru a bylo by…

No, tak si to predstav: samostatny plugin, data ulozena nekde mimo databazi GG … A proc tedy nejaka uprava vlastniho GG? Nemuzes si to napsat treba ve wordu do samostatneho souboru? V cem to bude jine?

EDIT: neni nic sloziteho napsat plugin, ktery v notepadu otevre textovy soubor pojmenovany podle prave otevrene databaze. Fyzicky je to jediny vykonny prikaz obaleny nejakou rezii ggp souboru. Tak proc si ho neudelas? :wink:

Stejně jako nesou nějaké další informace třebas pdf soubory (autora a co já vím co ještě), může (a pochopitelně nemusí) takové informace nést soubor s databází. Mně připadá užitečné, mít tam text, ovšem nepochybně toho může být víc.
Ti, kterým to nepřipadá rozumné, to prostě nebudou používat. Ti, kterým to rozumné připadá, to používat budou - stejně jako kterékoli jiné vlastnosti a možnosti GeoGetu.

Založení extra bodu, to není zrovna systémové řešeni, že? :slight_smile:

Nerozumim, k cemu by byla v databazi informace o databazi. Ale to je tvoje vec, treba to u Halumy prosadis.

Zalozeni bodu byla jen jedna z moznosti. Vytvorit si plugin jiz je naprosto systemove reseni a na to nemusi Haluma ani hnout prstem.

Promyslim to, promyslim.