Včera (dneska) když jsem přišel ve tři ráno domů tak jsem si pustil bednu při noční žravosti a říkali tam něco o unikátním oltáři v kostele v Adamově u Brna (už jsem kolem párkrát jel a zaujal mě) - inu - dostal jsem poťouchlý nápad veřejně vyjádřit svou touhu jít si k tomuto kostelu ulovit cache. Samozřejmě se teď zvedne vlna hlasů, proč tam tu cache nezaložím sám - ale s tím souvisí obecný obsah tohoto příspěvku:
Proč si po vlastní aktivitě (zakládání) neužít taky trochu pasivní zábavy, prohlásit, že bych rád zajel lovit cache k nějakému zajímavému místu, ale moc o tom místě nevím a určitě je někdo kompetentnější a byl by schopný připravit lepší cache s lépe zpracovaným listingem.
Vím, že si občas někteří nováčci stěžují, že by rádi něco založili, ale nemají žádný nápad, protože všechny zajímavá místa v okolí už jsou obsazena. Jenže to není pravda, uvedu následující příklad:
Skoro každý den v Brně jezdím/chodím na Konečného náměstí kolem domů “Tivoli” a pokaždé když tam přesedám ze šaliny na trajfl tak ty baráky očumuju a libuju si jak jsou nádherné, ale dokud tam Adam nezaložil stejnojmenou cache tak by mě to snad ani nenapadlo tam jedno mikro vrazit - a takovýchto míst je určitě ještě hodně.
Další důvod proč nezákládám nějakou cache v místě, které by si to určitě zasloužilo je devalvace v mých očích - betonárna Zapa Beton v Holubicích mezi Slavkovem a Brnem u dálnice D1 je toho typickým příkladem. Já kolem jezdím tak často, že bych to dokázal poslepu nakreslit a jsem natolik zabedněný, že jsem přesvědčený o tom, že tuto fantastickou stavbu kvůli blízkosti dálnice zná asi každý - na druhou stranu uvažuju racionálně a je mi jasné, že ji každý znát nemůže, ale pořád by mi přišlo velice levné tam cache založit.
No a za další se člověk občas z médií dozví informace o nějakém zajímavém objektu, který žádnou svou cache doposud nemá, je relativně blízko na odlov, ale ne až tak blízko, aby mohl cache v dané oblasti adekvátně spravovat.
Proto se nebojme říct si nějakou cache a upozornit na zajímavé místo, kde sami z různých důvodů nemůžeme/nechceme cache založit, ale je to geopozitivní atrakce.