Napájecí adaptér?

V jiném vláknu věnovaném dobíjecím bateriím jsem ocenil kolik geokolegů má tuto problematiku velmi dobře teoreticky zvládnutou. Snad mi některý dokáže poradit s následujícím problémem:

Mám svítilnu s těmito technickými parametry:

Podařilo se mi ztratit její napájecí adaptér. Rád bych koupil jako náhradu nějaký univerzální adaptér, např. 72W EuP pro notebook 230V na 12-24V Max.5A. Je to vhodná volba? Máte nějaké lepší doporučení? Děkuji.

S tim jednim univerzalnim pouzivanym pro vsechno je problem, ze driv nebo pozdeji ho k necemu pripojis se spatne nastavenym napetim :frowning:

Díky. Zdířka na konektor nemá žádný popis, je totiž uvnitř pod krytem a není tam na to místo. Asi bych to zkusil s těmi 16 V a uvidím jestli se akumulátor bude nabíjet nebo ne, pak případně 2 V přidám. S nižším napětím to snad nemůžu pokazit.

Univerzální zdroj by se mi hodil na cesty protože rúzných hejblat s sebou tahám čím dál víc. Ještě se zkusím poohlédnout po něčem co má i USB port na nabíjení telefonu. Riziko připojení špatného napětí tady samozřejmě je, snad to ale dokážu uhlídat.

Ta svitlna je celkem draha zalezitost na to skusit ji odpalit .. co se nejdriv zaptat treba prodejce, v kramu by treba i adapter ukazali a tim by se zjistilo jake ma presne parametry.
Jinak dobry univerzalni mobilni zdroj je i todle Energizer XP18000

Jo, drahá byla, a nerad bych ji zničil přestože toho už hodně pamatuje. Zkusil jsem už psát výrobci, zatím bez odpovědi. Než začnu obcházet a obtelefonovávat obchody tak zkouším zdejší studnici moudrosti. Vzhledem k růnorodosti nás krabičkářů se tady člověku dostane dobré rady v mnoha oborech :).

Osobne bych zkusil prodejce nebo nekoho, kdo ma stejnou svitilnu, aby mi vyfotil ten typovy stitek, kde je vsechno dulezite napsano. A az potom bych hledal konkretni, co ma stejne (ci velmi podobne) hodnoty.

Já bych nejdřív zjistil, jestli je skutečně v baterce nějaká nabíječka integrovaná a to ztracené byl skutečně jen napájecí adaptér.