Našel se pes

Pokud byste čirou náhodou věděli o někom, komu se v okolí Rakovníka zaběhl pes, anebo (nenajde-li se majitel) pokud hledáte psího společníka. Už jsem to sem psal - bígl je velmi vděčný průvodce geocachera!

Promin za trochu off-topicu, ale docela me pobavil ten titulek v kombinaci s autorem - Nasel se pes - kulhal. :smiley: Neber to nejak osobne a pejskovi preju, at si panicka brzo najde! :wink:

Vidíš, taková asociace mě nenapadla. Díky za posunutí vlákna nahoru ;).

Zkusila bych to dát sem: Bígl v nouzi + na další psí fóra. Většinou se to pak šíří po pejskařích rychleji, než po drátě :wink:

Skoda, ze je to pes, fenu bychom si klidne k nasi Daisy vzali, pro kacera je opravdu bigl idealni spolecnik, narozdil od nasich holek nenadava kdyz se jde do kopce, trnim, blatem, vodou a vesele vrti ocaskem ;). Neni to lenoch a stejnou aktivitu jako ma on(a) vyzaduje od sveho pana :D.

Škoda. Máme doma kočku. Jinak bych ho bral všema deseti. Chudák, snad se najde páníček.

Máme dva bígle takže kdyby jsme měli třetího tak se nic asi nestane jelikož beagle je honící pes.

My jsme včera našli u Zálezlic u Mělníka fenku čivavy. Kdyby ji někdo hledal, je u nás doma. Telefon je 604940255.

Ztracený bígl je od včerejška zpátky u své paní - ozvala se na základě inzerátu v lokálních novinách. Během své výpravy urazil vzdušnou čarou 10 km, kolik toho opravdu naběhal ví jen on sám. Díky všem za tipy i za nabídky pomoci.
Zůstává jeden drobný problém: Náš bígl Arnošt i zbytek rodiny si na něj už zvykli a teď se dožadují náhrady :o.

Bígl zvládne naběhat neuvěřitelné vzdálenosti. Já s naším Endym jezdím na kole běžně 30km trasy a když se vrátíme, není to na jeho temperamentu nějak znát.

No mě tak napadlo, možná už jste to udělali, ale co se zeptat na MěÚ, tam, kde jste ho našli? Jelikož jistě se z něho musí platit poplatky, tak nějaký záznam by tam mohl být…

TAK TO JE DOBRÉ! Můj kamarád (dnes též kačer) měl psisko, co mu během lednového vandru někdo odvázal v Sedlčanech u hospody. Tři týdny víkend co víkend ho tam jezdil hledat a nakonec se pes našel, již dávno usazen v novém domě a nové rodině. Ne dosti na tom: asi po roce utekl kdesi u Skryjí vyplašen petardami na Nový rok. Kamarád ověsil Křivoklátsko plakátky s fotkou, došlo i na inzerci v lokálním tisku. Asi po 10 dnech volala paní z Trubína, že jí běhá v poli za barákem. Vzali jsme auta, CB vysílačky (kdeže tehdy by měl každý otrapa mobil!) a jeli ho nahánět. Po psu se slehla zem. Ozvali se za další tři týdny z Dobříše, kde už pes nějakou dobu u někoho bydlel, že se jim náhodou dostal do ruky ten měsíc starý lokální plátek s fotkou! To jsou věci!

Docela by mě zajímalo, kolik je u nás psů, kolik z nich je evidováno a zpoplatněno a kolik systém psí evidence stojí.

Tyhle informace by měly být k dispozici na místním úřadě. Mám dojem, že si tohle rozhodují obce (výši poplatku)
Nedávno jsem někde viděl číslo, kolik psů je registrováno v praze a přišlo mi to jako směšně disproporční oproti tomu, kolik je na trávnících výkalů… (to číslo bylo tuším něco okolo 35000) ale ruku do ohně za to nedávám…

P.S. Mimochodem i teď byl ten titulek topicu vtipný - Našel se pes - Trhac :slight_smile:

Mno Prahu nemuzes brat jako smerodatnou, pes se registruje v miste trvaleho bydliste, tzn ja sice bydlim v Praze ale holky mam reistrovane ve Strakonicich - ano ja to nevymyslel, ale je to blbost :smiley: a spousta "prazaku" to ma dozajista podobne.

Jo, taky mě jednou složilo, když jsem viděl slečnu, jak volá na svého miniaturního yorkshira: "Poběž, Trhači!" :smiley:

Ono v tom bude hrát roli i to, že zaregistování na vesnici je levnější než ve městě. Takže znám spoustu lidí z Hradce, co žijou v Hradci a mají tam i trvalý bydliště, ale pejsek je zaregistrovanej na jejich vesnickou babičku. Tož tak…

Taky jsou Švédi, co jsou zaregistrovaní v Monaku! :smiley: Je to běžné i u lidí!

"Poběž, Trhači!"
No a běžels :wink:

To je ten příběh s dobrým koncem? Já mezitím mám už taky psa. Zatím utekl 2x a vždycky se našel před domem nebo na cestě k němu.