Zdravím všechny příznivce.
Tak jsem to chtěl taky zkusit. Bohužel se mi nepodařilo zatím rozchodit pořádně nějaký soft na PDA. Mám EtenM700 s integrovanou GPS. TomTom6 zde chodí výborně. Líbil se mi BeelineGPS. Tak jsem nainstaloval, založil PA na geocaching.com, vyexportoval kešky a natáhl do PDA. Vše OK. Když ale program spustím, tak se vůbec neaktualizuje poloha, třeba půl hodiny jdu a podle BLGPS stále stojím. Tak opravdu nevím. Jestli někdo má nějaký opravdu podrobný návod, jak na to, pomozte prosím, slíbil jsem malému lovení pokladů.
Taky mně zaujal program Handy´Geocaching ale ten se mi ani po přesném postupu jak instalovat včetně emulátoru Javy, nepodařilo vůbec spustit. Já vím, že mně možná bude někdo považovat za tupce, ale už fakticky nevím jak na to dál. Pls…
- z toho Handy geocaching si nic nedelej, usdpesnost rozchozeni na PDA neni podle ohlasu az tak vysoka…
- V Beeline se ujisti, ze mas nastaveny spravny port GPS, ze nemas spusteny na pozadi jiny program, ktery by port gps pouzival a ujisti ze, ze mas zapnute hledani polohy
(to je takovy ten ctverecek uprostred s obrazkem schematicke druzice :-), neveril bys, jak se to da snadno prehlednout :-))
Jinak nevim
My používáme x500 a nemůžeme si beeline vynachválit. Měli jsme týž problém, bylo to statickou navigací. Tedy předpokládám, že Beeline se ti ke GPS připojí tj. že ti začne dole v rohu blikat zelený puntík. Pokud v autě Beeline funguje, tak to bude určitě tím. U Eten je SN standardně vypnutá. Viz X500 a statická navigace | Svět mobilně. Dobra zprava je, aspon u x500, ze kdyz to pri prepinani vytuhne a GPS se pak nechyta vubec, tak pomuze vyndani baterky pres noc.
Taky plati, ze eten neumi dodavat data 2 programu, musis tomtom vypnout.
Nam se osvedcilo v Beelinu pouzit volbuTools, GPS, autodetect gps a mělo by to najit na nejakych hodnotach. U Eten se porty nastavuji v Settings/GPS, ale s tim jsme dost bojovali a sli metodou pokus-omyl pokus-uspech. Hodne zdaru.
To je ta divná ikonka mezi new wpt a wpt mgmt? Jsem si vždycky lámala hlavu, na co to vlastně je :-))
Tohle je přesně můj případ,vyřešený ,vypnutím statické navigace.
Viz výše odkaz na ceforyou;)
Zdravím, zatím Vám všem moc děkuji. Vzhledem k tomu, že jsem netušil, že pomůže vyndání baterky, tak jsem odeslal svůj milej Eten do servisu. Hned jak se vrátí, tak vyzkouším vaše rady a napíšu, jak jsem dopadl. Snad už konečně s malým vyrazíme na honbu za poklady…
Ještě jednou všem děkuji Jardadr
Narazil sem na češtinu do BeeLine, ale byla pro verzi 1.81. Napsal sem autorovi http://mikrom.cz/ a představte si, odpověď přišla asi za 3 a půl hodiny i s odkazem na češtinu pro verzi 1.83.Ave Mikrom
Asi dělám někde chybu, ale když přehraji stávající soubor "novým", sice je program v češtině, ale hlásí se jako ver. 1.80 ![]()
Toho sem si nevšim, ale máš pravdu. Hlásí se jako 1.80, ale chová se jako 1.83 ![]()
Zdar, tak ikonku jsem rozchodil, Beeline jede v pohodě ale
Nevíš, čím může být, že BeeLine najde interní GPS a TomTom ne? BeeLine jede takřka ihned a TT nemůžu rozchodit.
Vše v něm jede perfektně, ale nějak nemůžu najít signál…
Nastavena Jiná NMEA, baud 9600, zkusil jsem AGPS - není vidět, tak jsem dal PDA GPS - nenajde satelity.
Jinak aplikace GPS viewer najde asi 8 satelitů bezproblémově, i když to trvá.
Jsem opravdu taková lama? Dnes se vrátil Eten ze servisu - výměna základní desky, vše instalováno na čistej aparát.:(:(![]()
:)) omlouvam se, pri kopirovani hlasek z predchozi verze mi to tam uteklo.. je to jen tim ze jsem 1.83 "prelozil" na 1.80
uz sem to opravil, verze je 1.83
pokud byste meli nekdo jakoukoli pripominku k prekladu tak mi napiste treba na mikrom.cz/message
Heuréka … vše jede tak jak má, díky všem za pomoc a za ochotu.
A jak je to prosím s tou češtinou na BeeLine? Stáhl jsem, ale píše, že to není aplikace win32…atd.
Když to přepíšu přímo v PDA tak to nejede? Jak na to tedy, pls?
no na PC to pustit nejde, ale pokud si v pda / program files / beelinegps zazalohujes ten soubor BeeLineGPS.exe a nahradis to timto, tak to pujde
jeste jsem tam neco poupravil, takze doporucuji stahnout znova
Dnes sem nainstaloval na ETEN X500 a nějak to nejde. Signál si najde při spučtění to i kešku najde,ale pak už se kompas ani nehne. Ale signál je. Myslíte že to muže bejt statickou navigací?
Mám X500+ a BeeLine mi chodila bez problémů. Je fakt, že jsem ji vymazal, protože jsem zjistil, že GeoScout je daleko lepší. Standartně nastavuji Com4 a 19200 baudů
Ano, je to skoro jiste. Podivej se na http://tomasii.cdc.cz/index_Mio.html - v Navodech je polozka Jak vypnout statickou navigaci. Tam je podrobny navod jak postupovat vcetne SW. Nelekni se, ze navod je pro MIO, postup plati obecne pro vsechny stroje s chipem SirfStar III. A z toho SW si vyber radeji MMsirf setup, SirfTech ma sice mnohokrat vic funkci, ale v rukou nezkuseneho muze docela uspesne uplne rozhodit GPS.
O.K. Tak to pak vyzkoušim. Sice sem čet že když budu vypínat SN tak hrozí nebezpečí nefunkčnosti, ale snad nebudu mít smůlu.
SOWDA: A v Geoscoutu je kompas? U beeline mi hodně vadí že se nedaj stahovat kešky z netu. Ale ještě asi zkusim nainstalovat HandyGeocaching. Ten nemá konkurenci.
GeoScout kompas ma. Alternativne s nim pouzivam i BeeLine, ale GS je primarni aplikace. Handy Geocaching jsem na Touch Cruisovi po peripetiich rozchodil. Je to sikovny programek pokud se ocitnes nekde bez pripravy, ale rozject ho na PDA byla opravdu haluz. Locify uz se mi bohuzel kloudne rozhybat nepovedlo, tak pouzivam GCz. pro moje oko je graficky pritulnejsi a jsem s nim dost spokojenej.
O.K. Zkusim to. Doufám že im vypnutím SN nezrušim GPS.