Jelikož si tu stále pohrávám s MTK příkazy pro Evolve, a pročítám různé specifikace a datasheety, všiml jsem si, že u některých modulů je uváděn default refresh rate 1 Hz, přičemž lze přepnout na 5 Hz. To by se potom možná týkalo i Evolve iTraxx. Nicméně já nemám možnost to vyzkoušet, žádný iTraxx k dispozici nemám. Nenašel by se tu někdo, kdo by byl ochotný toto (v zájmu lidu
) prozkoumat? Podrobné instrukce bych dodal, není to ale nic složitého.
Tak bych omrknul ty instrukce a eventuálně bych to testnul ![]()
Mam druhy Evolve iTraxx modul se solarnim panelem. Prvni fungoval vyborne, ale podarilo se mi ho "nahodou" nestastne znicit. Koupil jsem si tedy novy modul…stejny typ.
U toho noveho modulu jsem narazil na problem, ze VlkGPS mi po chvili navigace usnul a HG navigoval strasne trhave. Po 2 dnech nastavovani telefonu, googlovani jsem nasel duvod a reseni.
Problem byl zpusoben vyssi frekvenci zasilani dat z modulu do telefonu (5x/1s). Ten pak nestihal data zpracovavat.
Frekvenci zasilani lze snizit pomoci diagnostickeho softwaru pro chipy MediaTrack, ktery muzete stahnout zde: http://www.sparkfun.com/datasheets/GPS/MiniGPS_1.32.zip
Staci se z PC s bluetooth pripojenim napojit na gps modul a v tomto programku snizit na vyhovujicich 1x/1s.
Ja mam nastavene default 1x, vyzkousim dnes v terenu co udela 5x jsem docela zvedav jak si s tim poradi Nokia E51
Tak jak to dopadlo?? Ja mam stejnej modul a N81 tudiz by se to u me melo chovat stejne. Diky za odpoved
Dopadlo to podle ocekavani, Pri 5x to sice jede, ale reaguje pomaleji jak normalne, vyzkousel jsem i ostatni, ale nejlepe se v terenu chova 1x za vterinu..
Pište, kluci, i telefony… já mám Evolve zatím v defaultu - a myslím, že to je 5x/1s (evolve gTraxx) a telefon HTC S730, a je to velmi slušné… až na v lese ![]()
Zatím jsem se neodhodlal k nějakým pokusům (minulý dopadl blbě, asi tři hodiny jsem dostával Evolve do původního stavu, telefon ho nechtěl vidět… jsem lama)
Tak ja mam Nokii 2630 a vyse zmineny Evolve iTraxx se solarnim clankem.
Nastaveni 5x/1s je na tomto telefonu nepouzivatelne. Spolehlive mi to jede jen ma 1x/1s a 2x/1s. Pri vyssich frekvencich se telefon zacina chovat nestabilne a ma tendeci se vypinat, ukoncovat aplikaci apod.
Zkouseno na Nokii E51, nic nepada telefon i aplikace jsou stabilni (SmartGPX, SmartComGPS, Garmin Mobile XT, Handy Geocaching) jen pri vyssich frekvencich dele trva nez zacne reagovat pri zmene smeru, takze na pesi hledani kontraproduktivni nastaveni, 1x a 2x je uz skoro stejne, presto ponechavam nastaveno 1x. Jeste by mne zajimalo jestli nekde neni popis k ostatnim nastavenim co ten program umoznuje…