Dobrý den,
plánuji nákup navigace a uvažuji i o dovozu z USA. Máte s tím někdo zkušenosti? Vyhlídnul jsem si navigaci Garmin Vista HCX, ale v informacích je, že podporuje korekce WAAS. Navigace prodávané v ČR deklarují korekce WAAS/EGNOS. Nevíte, zda jsou americké přístroje identické nebo jim bude EGNOS chybět? Doporučili byste nákup z ciziny?
Děkuji.
Přístroje jsou identické, toho se neboj.
Jen dneska už nějak nechápu proč to dovážet zvenku, vždyť ceny jsou skoro identické. Včetně toho, že u tady prodávané GPS máš v té ceně už i nějakou tu mapu ČR…
Podle mne se těch pár ušetřených korun už nevyplatí, také tu asi nebudeš moci uplatnit záruku…
Přesně tak. 60CSx jsem si dovezl z USA, protože to vyšlo asi na polovinu. Když jsem chtěl něco podobného udělat s Oregonem, tak jsem se na to vykašlal, protože rozdíl v ceně byl takový, že mi to za potenciální trable nestálo.
Do cen nevidím, naivně jsem si myslel, že se to ještě pořád vyplatí…když přístroj podporuje WAAS, podporuje i EGNOS. Asi tě ale zklame, že i EGNOS je u nás úplně k ničemu … ano, občas se dá chytit někde uprostřed pole, když s gps deset minut nehýbeš a přesnost se zlepší tak ze 4 metrů na 3 … popojdi pár metrů a korekce EGNOS zmizí … kdo tohle potřebuje? ![]()
No nevím jak u vás, ale tady to docela tu korekci drží. Nicméně mám to vypnutý. A GPS v saving módu. Většinou mi těch +/- 15m stačí a aspoň tak nesosám baterky ![]()
Vzhledem k současnému kurzu se GPS v tuto chvili v USA nevyplatí kupovat.
Kdyby byl výhodnější kurz tak by se to vyplatilo, já jsem osobně kupoval v USA jak Garmin 60 tak i Colorado - tenkrát mě to i s poštovným přišlo na 50% ceny za kolik se to prodávalo u nás.
Nyní mám Oregona 300 a ten jsem koupil již zde.
Ale jestli rychle někdo u nás nezačne prodávat Oregona 550 tak se naštvu a objednám jej z USA ![]()
kdyby tu nebyl SiRF, mluvil bys jinak ![]()
4 nebo 3 metry v lese je luxus, ale bez SiRFu s EGNOSem je 15 nebo 6 metru sakra rozdilB)
mnohokrat pri zamerovani jsem hledal vhodne misto s jiznim vyhledem a s velkym ocekavanim nastavoval 60CS tak, aby "videla" orbit.
a rekl bych, ze pro presnost zamereni je daleko lepsi chytat na neSiRFovy gipine 6 druzic + Inmarsat nez na SiRFovy gipine mit 10 druzic s polovicnim a 2x odrazenym signalem bez kalibracniho signalu
Mám obavu, že v tomhle ti bohužel WAAS/EGNOS reálně moc nepomůže.![]()
Určitě ne z 15m na 6m.
Už ale začínáme být silně offtopic… takže na tohle téma raději v jiných vláknech… např. tady: Je důvod vypínat WAAS/EGNOS ?
no kdybys chtěl Oregona 300, tak je u nás již za 8400 - je bez map, takže buď dokoupit, nebo sehnat něco free, nebo se vyrovnat se svým svědomím.
a taky OT - už tu 550ku někdo osobně viděl? je tam jiný rozdíl než foťák? něco se psalo o trochu lepším displeji…
Také tříosý kompas a hlavně už konečně plnohodnotné USB 2.0…
Děkuji za komentáře. Při dovozu z USA jsem odhadoval úsporu na 20-25%. Souhlasím ale, že záruka je silný argument. Díky, ještě to zvážím …