Zdravím, lámu si hlavu s tímto problémem. Vybírám si navigaci, ale nechci si koupit jednu na silnici a druhou na GC.
Protože auto momentálně nemám a po vlastech Českých se pohybuju hlavně na moto, kolo a pěšky vychází mi snad jen pouze dva přístroje.
Garmin 60C(S)x a Garmin Zumo.
S tím, že 60ka je velikostí spíše na kešky, má delší dobu výdrže na baterky, popřípadě jejich jednodušší výměnu a dostupnost nabitých.
Má horší, hlavně menší display, nemá hlasové povely, a asi i horší ovládání v rukavicích.
Proti tomu je Zumo děláno spíše na silnici. Má lepší a větší display, hlasový výstup (i když tu je trošku problém, pokud bych zároveň chtěl využít hlasové povely, jak vyřešit jednoduše interkom mezi helmami a propojení s navigací).Na turistiku je rozměrově větší, problém s krátkou výdrží baterek a možností výměny za jiné.
Jak by jste se asi rozhodli vy, pokud by jste řešili podobný výběr?
Bejt tebou, tak bych šel do toho ZUMO. Přece jen na tý motorce máš míň času se soustředit na ovládání a malej displej ruční navigace, zatímco na keškách se nevýhody motonavigace strávěj docela dobře. Osobně jsem to před rokem řešil taky a skončil jsem u NUVI. V autě je to přesně to co očekávám a na keších je to též plně použitelné až na vodoodolnost, kterou lze řešit chováním a navíc u ZUMU se s deštěm tuším počítá.
Takže jediný problém jsou ty baterky a i s tím se nechá žít. Pokud GPS probírám ze sleep módu při dohledávání keší, na rozcestích a při bloudění, tak klidně vydrží celej den pohybu po lese a nijak mě to neomezí. navíc lze dobít udělátkem na místě.
Takže bych dal přednost bezpečnosti a šel do ZUMO.
A co takhle nějaký Mio já teď oužívám C510 ale neni moje tak se chystám kopit H610.ta je teď a 4700 to je super cena.navíc za 1000 ce dají koupit turistický mapy v měřítku 1:75000 to je na kolo akorád.vým že výdrž baterky se nedá srovnat ale když popojíždím v autě tak to vždcky bobyju a na kolo se dá taky nějakej externí zdroj dodělat
Myslím, že chtěl nějaký odolný přístroj s dobrým krytím (60CSx, Colorado, Edge a určitě i Zümo mají IPX7), to Mio určitě nesplňuje, taky bude míň odolné proti pádu.
Colorado je pro použití v autě mnohem lepší než starší Garminy. Chybí mu sice hlas, ale dá se podle něj dobře jezdit. Tak jestli geocaching bude tvořit více než padesát procent aktivity, šel bych do Colorada.