Navigace po polních cestách

V poslední době se mi dvakrát stalo, že mě Garmin hnal po polní cestě, protože v mapě byla označena jako silnice. Bylo to s mapou TOPO Czech 2 PRO (doma jsem to zkusil i s Atlasem 7 NT a bylo to stejné). S mapou TOPO Czech v 1.2 se to neděje.

Jeden úsek byl mezi Strmilovem a Horními Němčicemi a druhý mezi Netolicemi a Bavorovskými Svobodnými Horami.

Stalo se někomu něco podobného?

Stava se mi to obcas, dokonce me posledne hnal autem po turistický protoze ji tam mel jako silnici,… Tohle bylo u nového vestce,.. taky 2.0 PRO,… s jinymi mapami zkusenosti nemam,… ja v tom zas tak hrozny problem nevidim uz jen proto ze navi pouzivam hlavne na kolo,.. spis by me zajimalo proc neumi routovat po cyklostezkach a turistickych ale jen po silnici, v tom vidim vetsi nedostatek

Je to napsané v dokumentaci k mapě, PDF soubory na CDčku.

co je tam napsane?

Doporučuju si v nastavení v položce autorouting označit, že nechcete vést po nezpevněných cestách.
V případě Garminu je to ještě snesitelné, nám to dnes udělala integrovaná navigace v autě, i když jsme si to částečně zavinili sami tím, že jezdíme za keškami někdy i po lese, a ona se to "naučila" :@…

Nepomůže to - chyba je v mapě - je to značené jako silnice.

jjj mam tsejnou zkusenot ale atlas 7 a topo 1,2 to nedela nastesti jsem jel na masine jinak bych asi neprojel

jj dnes jsem couval cca 200 metrů v Českém ráji, asfalt skončil, dál jenom pěšinka , Topo 2.0

To má jednoduché řešení:

Auto nech někde na parkovišti a jeď dál na kole, s tím couvat nemusíš :slight_smile:

Jo to beru, ale tohle bylo na cestě domů…a zkratka byla romantická až příliš

Nic si z toho nedělej, dělá mi to i TomTom, takže to ukazuje na mapové podklady, kde je chyba ve třídě silnice. Už mě taky hnal lesem :smiley:

Hih, tak Miloslav mě už hnal i rybníkem a do několika dvorů :-)))

Loni v létě mne někde v krušnohoří (už si přesně nepamatuju lokalitu) Atlas Czech v Garminu vedl na lesní cestu, což se mi sice zdálo divné, ale říkal jsem si, že to třeba vyjde. Když ale po mně chtěl, abych z cesty odbočil a vjel s naší fábií na jedinou kládu položenou přes potok, tak jsem pochopil, že nikdo není dokonalý.

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá anebo Jak se po lese jezdí, tak se lesem routuje? :D:D:D
Spíš by měla ta vaše integrovaná vylézt z auta a naplácat vám na holou :stuck_out_tongue:

lidicky znateto skratka byla delsi za to horsi cesta

Naštěstí ty navigace njsou napojený na autopilota a tak to člověk nakonec ještě může zachránit použitím hlavy :).

Mě tuhle CityNavigator chtěl shodit z 30m vysokýho mostu, protože si nevšiml, že to křížení silnic je opravdu mimoúrovňové :D.

Ale musím ho zase pochválit, že se občas snaží a chce mi ušetřit nějaké ty peníze. Naposled se mě v Norsku pokoušel, lišák jeden, obvést po polňačce kolem mýtnice, abych nemusel zaplatit za silnici a tunely. Jako slušňák jsem ho neposlechl, to pětikilo zaplatil a nakonec tam stejně kvůli vykukům s Garminem byly svodidla :wink: