V poslední době se mi dvakrát stalo, že mě Garmin hnal po polní cestě, protože v mapě byla označena jako silnice. Bylo to s mapou TOPO Czech 2 PRO (doma jsem to zkusil i s Atlasem 7 NT a bylo to stejné). S mapou TOPO Czech v 1.2 se to neděje.
Jeden úsek byl mezi Strmilovem a Horními Němčicemi a druhý mezi Netolicemi a Bavorovskými Svobodnými Horami.
Stava se mi to obcas, dokonce me posledne hnal autem po turistický protoze ji tam mel jako silnici,… Tohle bylo u nového vestce,.. taky 2.0 PRO,… s jinymi mapami zkusenosti nemam,… ja v tom zas tak hrozny problem nevidim uz jen proto ze navi pouzivam hlavne na kolo,.. spis by me zajimalo proc neumi routovat po cyklostezkach a turistickych ale jen po silnici, v tom vidim vetsi nedostatek
Doporučuju si v nastavení v položce autorouting označit, že nechcete vést po nezpevněných cestách.
V případě Garminu je to ještě snesitelné, nám to dnes udělala integrovaná navigace v autě, i když jsme si to částečně zavinili sami tím, že jezdíme za keškami někdy i po lese, a ona se to "naučila" :@…
Loni v létě mne někde v krušnohoří (už si přesně nepamatuju lokalitu) Atlas Czech v Garminu vedl na lesní cestu, což se mi sice zdálo divné, ale říkal jsem si, že to třeba vyjde. Když ale po mně chtěl, abych z cesty odbočil a vjel s naší fábií na jedinou kládu položenou přes potok, tak jsem pochopil, že nikdo není dokonalý.
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá anebo Jak se po lese jezdí, tak se lesem routuje? :D:D:D
Spíš by měla ta vaše integrovaná vylézt z auta a naplácat vám na holou
Naštěstí ty navigace njsou napojený na autopilota a tak to člověk nakonec ještě může zachránit použitím hlavy :).
Mě tuhle CityNavigator chtěl shodit z 30m vysokýho mostu, protože si nevšiml, že to křížení silnic je opravdu mimoúrovňové :D.
Ale musím ho zase pochválit, že se občas snaží a chce mi ušetřit nějaké ty peníze. Naposled se mě v Norsku pokoušel, lišák jeden, obvést po polňačce kolem mýtnice, abych nemusel zaplatit za silnici a tunely. Jako slušňák jsem ho neposlechl, to pětikilo zaplatil a nakonec tam stejně kvůli vykukům s Garminem byly svodidla