Dobrý večer,
k mobilnímu telefonu HP iPAQ 514, ve kterem je WM6 Smartphone jsem si zakoupil GPS přijímač Evolve goTraxx. TomTom funguje bez problémů, ale Handy Geocaching 3.2, který je velmi jednoduchý a snadno se mi ovládá se s GPS přes BT nespojí. Máte pro mne prosím někdo dnějaký tip jak to zprovoznit, případně jaký jiný program na navigaci k cache byste mi doporučili? S GC začínám, takže bych uvítal něco uživatelsky méně náročného.
Mám úplně stejný problém -stejná konfigurace iPAQ 514+evolve, propojení telefonu s navigací je bezproblémové, ale nezprovoznila jsem žádný software včetně handy geocachingu. Všechny hlásy, že nemohou najít GPS navigaci. Tom Tom jsem nezkoušela, chci nejdříve vyzkoušet nějaký free software a pak kupovat. Díky za rady.
Jarous1: Ahoj, děkuji za odpověď. Vámi odkazovaný návod jsem samozřejmě četl. Bohužel však Handy Geocaching Porter ani GPS Gate neexistuje ve verzi pro Windows Mobile 6 Standard. GPS Gate sice je i jako JAVA aplikace, ale na telefonu stejně nespustím dvě najednou
Já jsem "zprovoznil" Cache Mate, ale ten absolutně neví kde je, resp. ukazuje úplně jiný směr.
Tak jsem to schválně cvičně zkusil také a bohužel bez úspěchu… Sice nemám GPS modul, ale jak Handy Geocaching, tak i ten emulátor Javy pro to (midlet manager Esmertec Jeodek) mi nejde ani nainstalovat… Vám se to povedlo ?
Tak tak, ani Esmertec Jeodek jsem nenašel ve verzi která by šla, ale v iPAQ 514 je JBlend, ve kterém Handy Geocaching normálně funguje (bez GPS). Akorát si neporadil s instalací z karty, zabral až na stažení přes poklady.cz. GPS Gate slubují Windows Mobile 6 standard verzi už od července
Podivné, já to instaloval z MyDocuments v mobilu a už při instalaci to zahlásilo chybu a konec. To samé s tím Esmertecem…
Přes net to instalovat nemíním, nemám datový tarif a nechci svého operátora dotovat více než je zdrávo…
Hezky den, take jsem resil tento mobil, nicmene se mi nepodarilo nainstalovat TomTom ale pouzivam GPS Tuner pro smartphony a je to celkem v pohode. Pokud mi nekdo poradi jak tam dat tomtoma a jakou verzi budu jen rad. Vim ze jsem neprispel, ale pouzivam GPS tuner a nic vic nepotrebuji. Alda
Zdravíčko. Zítra si jedu pro tento smartphone, a tak už se poohlížím po nějakém softwaru. na starším javovém telefonu jsem používal HandyGeocaching a slovenský VLK. Mám pocit, že přes nějaký java emulátor by to běžet mohlo, ale vyzkoušené to samozřejmě nemám.
Každopádně se tu řešila navigace do auta a tu seženete (včetně dalších programů) zde… http://www.hpipaq514.estranky.cz/clanky/programy
Dost mě mrzí, že tam HandyGeocaching nejde-program se mi moooc zamlouvá
Tento týden jsem se dokopal k tomu, abych si nainstaloval HG. Mám Samsung i600, což je z hlediska OS podobné zařízení jako iPAQ 514 (akorát tam pořád ještě mám Windows Mobile 5.0 Smartphone).
Chvilku jsem laboroval, ale nakonec se zadařilo. Chce to ten Esmertec Jeodek, co je na stránkách HG na něj odkaz na RapidShare. link
Handy Geocaching jsem taky nezprovoznil a přiznám se, že jsem se o to tak nějak přestal po čase snažit. Sice se mi prográmek líbí, ale na geovýlety jezdím vyzbrojen vytištěnýma souřadnicema, takže nepotřebuju stahovat přes gc.com…
Teď používám GPS Dash 2.53 a jsem moc spokojen. K tomu ještě zkouším GPS Tuner for smartphone 1.1. Obě verze by měly fungovat i bez zakoupení, ovšem cca po půl hodině se vypínají - tzn. neplacené verze nejsou vhodné pro zaznamenávání trasy :o)
Co se týče spojení telefonu s GPS, tak je nutné nejdřív telefon s GPS spárovat. Také jsem GPSce přiřadil port 2 a ten jsem pak v navigacích nastavil.
Je to psaný narychlo, tak kdybych něco vynechal, pište na
225700064
Zatím jsem na iPaq514 provozoval GPS Dash 2.53, TomTom 5.20, gpsVP pro smarty a Garmin Mobile XT. Problém jsem měl jen s Mobile XT, musel jsem odemknout zařízení, jinak se program spustil a hned spadl. GPS mám Navilock BT338.
Vyzkoušel jsem několik offroad navigací pro tento smartphone, zatím se mi nejvíc líbí GPS tuner 1.1 for Smartphone. Nemůžu ale přijít na to, jak zadat souřadnice nového waypointu. Funguje mi jen uložení současné pozice. Poradíte někdo?