Navigace s waypoint

Zdravím.
Už delší dobu se rozhoduju pro koupi klasické GPSky pro to abych si mohl užít geocaching.

1. Chtěl jsem se proto zeptat, jestli existuje navigagace, kam se zadávají přímo waypointy z geocaching.com

2. Vyplatí se to vůbec kupovat? Protože v telefonu můžu mít jak dejme tomu Hendy geocaching a ještě i TomTom. Nebo existuje něco takovýho i na klasickou navigaci? (momentálně mám SE P1i a modul od Nokie a tam to jede v pohodě obojí)

Děkuji za odpovědi

ad1
Pokud to nechceš klepat do GPSky ručně ani používat nějaký soft typu MapSource nebo EasyGPS, tak co vím Colorado a Oregon.

ad2
Na takto položenou otázku ti odpovím: na co auto, když jezdí vlak
Každé je to trochu o něčem jiném, ale účel, přemístit mě někam splní (většinou)

Mo ty garmini co jsi psal vypadají zajímavě. Máte s tím třeba někdo zkušenosti? Dejme tomu s tou Oregon 300? Dá se podle toho i třeba jet autem?

Ja s Oregonem 300 jezdim v aute uplne normalne.Je tedy fakt,ze jsem jinou navigaci nemel:D

Já chodím i jezdím s Coloradem a vyhovuje mi. Na druhou stranu jsem nikdy žádnou autonavigaci neměl, takže těžko porovnat.
Projdi si recenze na navigovat.cz a zdejší vlákna. Zatím jsem pochopil, že tvé kritérium je abys mohl posílat body do GPSky z webu a to mi připadá trochu málo.

no moje jako požadavky je aby ta gps uměla waypointy, a pokud možno i navigovat mě po silnici :slight_smile:

Jelikož Oregon má autonavigaci, tak jde v autě použít zcela bez problémů. Neobsahuje ovšem hlasovou navigaci, na změnu upozorní pouze pípnutím.

zalezi co od toho ocekavas, me treba plne vyhovuje PDA s BT modulem. na geocaching je pro nej nepreberne mnozstvi programku a na plnohodnotnou autonavigaci treba TomTom nebo IGo. Zas na druhou stranu to neni tak odolne jako outdoorove navigace a je treba vice resit vydrz baterky.
Oregon je fajn hracicka, ale za tu nehoraznou cenu bych ho nekoupil :slight_smile:

no ale to není úplně tak špatnej nápad PDA. Má to windows, takže i případně jiné programy než pro kešing. Nemohl by jsi hodil link na nějaký proglámky? docela bych se podíval jak to vypadá na PDA

u me je to v poradi podle pouzivanosti hlavne OziExplorer (http://www.oziexplorer3.com/ozice/oziexplorerce1.html), potom relativne novy ale velmi slibne se vyvijejici GCzII (http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm) a nekdy doplnkove dalsi veci, napr RichesseGPS nebo BeelineGPS. O vsech zminenych najdes spoustu informaci i tady na foru.