Návod na nahrávání kešek do Oregon 300

Ahoj,
možná to bude znít blbě nebo možná už se o tom tady psalo. Ale hledala jsem jak jsem mohla a bez úspěšně. Dá se říct, že v geocachingu jsem nováčkem, vlastním GPS Oregon 300 a bylo mi řečeno, že s touto GPS se hledají kešky skoro samy a tak abych využila všech možností jsem si zaplatila nedávno premium member. A teď k mému dotazu. Mohl by mi někdo napsat krok za krok jak efektivně nahrát do GPS kešky, které chci hledat? Prý to jde nějak hromadně a jde to přes Mapsource a pokud ano jak? A zobrazí se mi v informacích o kešce v GPS i hint? Dřív jsem to dělala přes Send to GPS, ale to asi není to pravé ořechové. Nějak na to nemohu přijít. Děkuji za trpělivost a ochotu odpovědět.

Ahoj.
Tady je jedno podobné téma, sice tam není postup úplně polopatě, ale třeba pomůže, než odpoví někdo podrobněji.

Zní to úplně normálně a určitě se o tom tady už psalo, od toho to tu je :wink: ,ale pochybuju, že ti někdo dá polopatický univerzální návod .. :wink:

V kostce: Potřebuješ jeden z programů na správu kešek - GeoGet, MoZiGo nebo placený GSAK. Jeden si vyber, na zdejším fóru si o něm přečti co půjde, čemu nebudeš rozumět a nikde nenajdeš, na to se zeptej…

Do toho programu si ze stránek Geocaching.com importuj Pocket Query (hromadný seznam kešek s listingy). V programu si můžeš kešky třídit a vybírat podle různých kritérií. Vybrané keše vyexportuješ pomocí makra do souboru s koncovkou GPX. Připojíš Oregon k PC v režimu externího disku (bude z něj něco jako flash disk), přesuneš soubor GPX do stejně pojmenovaného adresáře v gps.

Tak teď snad aspoň trochu víš, na co se máš zaměřit… :slight_smile: Pochopí to nakonec každej a je to "práce" tak na týden … teda pokud nebudeš chodit spát… :smiley:

Zatím děkuji. Pomalu se tím prokousávám, zatím to vypadá celkem nadějně ;)kdybych potřebovala tak se určitě ještě ozvu.

Tak jsem si stáhla GeoGet, už se mi povedlo vyfiltrovat kešky, které chceme zítra hledat, v Oregonu 300 se mi zobrazují všechny informace i logy od lidí co keš našli, ale proč se mi tam nezobrazuje Hint?? To je normální nebo dělám někde chybu??

Hint se zobrazuje samostatne v menu Geocaching. Je z listingu vyjmuty. Podobne i logy jsou v nove verzi firmwaru samostatne.

Po vybrání/navigaci na kešku běž znovu do menu ‘Schránka s poklady’ a zde je kromě volby ‘Zobrazit popis’ i ‘Show hint’

Respektive další z možností je vynechat jakýkoli program a gpx nahrát rovnou na kartu nebo do přístroje.