Neaktivovany coin v kesi

Co s neaktivovanym coinem nalezenym v kesi? Pokusil jsem se kontaktovat pravdepodobneho majitele, ale pokud neodpovi, co s tim? Neaktivni coin nejde trackovat.

A nebyl nahodou myslen jako odmena pro prvniho nalezce kesika? Obcas (spise vyjmecne) se najde vlastnik, ktery obdaruje rychliky touto cennou odmenou. Vetsinou je to pak ale uvedeno v llistingu.

No to asi ne, protoze jsem ho jednak nasel v prazske kesi se stovkami nalezu a druhak ma u sebe cedulku, na ktere je ve zkratce napsano "vyfotte s letadlem a hura do dalsi kese".

hmm to někdo moc nevychytal… snad se ti povede najít autora…

asi nějaká lamička pospíchala na svůj první coin :smiley:

Nejdivnejsi na tom je, ze ten coin vypada, jako by mel uz lecos za sebou.

1. v té keši nemohl být dlouho, takže bych zkusil oslovit přes SZ posledních 25 nálezců, zda z nich někdo nevložil GC do kešky… zatím bez toho že je neaktivovaný. Pokud se někdo ozve, že ano, pak bych se zkusil zeptat jaký že to byl GC a pokud odpovídá tomu, co máš v ruce, pak bych se ho diskrétně zeptal jestli to je jeho či ne..
  2. Zkus tady dát samotné vlákno, "Kdo vypustil GC, který se má fotit s letadlem" at se ozve a on se možná někdo ozve…
  3. Zkus dát na té keši Write note, že jsi našel neaktivovaný GC. Možná má majitel GC tu kešku ve WL a ozve se ti zase…

Typ coinu jsem uz v logu prozradil v dobe, kdy me ani nenapadlo, ze je neaktivovany. Majitel je nastesti podepsany na prilozene cedulce, bohuzel trosku skrabe, ale snad jsem poslal dotaz na spravnou adresu.

hele, možná blbej nápad… ale neobsahuje trakovací kód nulu či O? zkus to zapsat opačně…

ne, jedine ze by to co povazuji za I bylo male L… tak ani to nefunguje… navic kdyz napisu nesmyslny kod, GC.com hlasi ze ho nezna, ale na kod z coinu vylozene hlasi, ze je neaktivovany

tak snad jsi majitele dešifroval dobře… no mě se takhle překlepem povedlo málem zalogovat TB, který je v Austrálii - zaměnil jsem 1 a malé L a zároveň 0 a písmeno O

Můžeš sem pastnout fotku toho geocoinu? Samozřejmě se skrytým trackovacím číslem.

zde je sirotek :slight_smile:

Druhá strana mince by byla taky? Kde je uveden text Track this coin … ?

"Track this coin" tam vubec neni (na minci). Je tam jen prislusny trackovaci kod. Na prilozenem listecku z geocoinshop.de je napsano "Please log it at www.geocaching.com" :slight_smile: Takze snad jedine pokud by listecek patril k jine minci, a tahle se mela logovat nekde uplne jinde… Jediny dalsi napis primo na minci je 2007 FIRST ITALIAN GEOCOIN (a totez italsky).

krásný sirotek - já vím, mimo téma… už mizím B)

Mně ta mince byla nějaká povědomá.

Bohužel už na geocoinshop.de není v sekci Geocoins Regions dostupná. Kdyžtak sem dej název cache kde byla.
Na geocoinshop.de se dá aktivační kód zaslat pouze jednou, pak už se musí psát dotaz na [email protected].
Pokud se nepodaří vypátrat majitele, tak bych ten geocoin normálně aktivoval. Když by se někdy v budoucnu majitel ozval, adopce je bez problémů.

taky se mě občas stane, že mě někdo discoveruje geocoin, který nemohl vidět - jako naposledy napsal na můj GC že ho viděl na Megaeventu v USA. :slight_smile:
A co se týče 0 a O, tak je jedno jak to zadáš. GC.com nerozlišuje rozdíly mezi těmito dvěma znaky a bere 0 a O jako jeden a ten samý znak právě z důvodu možné záměny a platí to jako pro GC, TB tak i pro cache. :wink:

Tak se zda, ze se majitel nasel a snad bude schopny minci aktivovat :slight_smile:

Tak komunikace s majitelem nebyla úspěšná, takže jsem po dvou týdnech zkusil minci aktivovat, a povedlo se ([gc]TB1GKWC[/gc]). Teď leží u letiště a doufá, že se po takové době v Praze a okolí podívá také někam dál.