Nebezpečná keš.

Co si myslíte o nebezpečných keších? - typu přiožralej kačer blbě šlápne a je po něm…

Si myslim, že jsou nebezpečné, hlavně pro přiožralé kačery.

Aha, dík :slight_smile: Přemýšlím jestli je to jenom o tom, duševně se přesvědčit že "když tam někdo zahučí, je to jenom jeho problém…"

Pokud je kačer přiožralej, tak se dokáže "zrakvit" i u odlovu zaokapovky :slight_smile:

Co se ale týče přímo tématu, tedy "nebezpečných keší" (ať si pod tím člověk představí cokoliv), tak vše záleží na daném kačerovi, jak moc dobře zhodnotí svoje síly, jestli na to má nebo ne.

Taky jsem si to myslel, ale jen do dne, kdy synek vypustil keš, kde málem zahynuli čtyři lidi. Je to jejich problém, já vím, ale jak by se mu s tím asi žilo?

Jasný, asi pokud nemám nervy čekat jestli tam někdo zahučí tak bych ji ani neměl zakládat. Přemýšlím omezit ji jenom na Premium kačery, čímž bych mohl alespoň trochu omezit děcka a nováčky apod…

V přiožralém stavu se neřídí, neprovozujou adrenalinové sporty a neloví (snad kromě městských zaokapovek). Nic víc, než napsat upozornění do listingu a adekvátně ohodnotit terén (tak, aby to nesvádělo ke zbytečnému machrování) nemůžeš, zabít se člověk může i cestou k úplně bezpečné keši.

Zajímavá pointa vlákna, LOGICKY, když budu pod vlivem omamných a jiných nebezpečných látek, tak nepolezu T5 krabici.

To, že bude někdo takové vemeno, že si u odlovu třeba zlomí nohu, není problém tvůrce a majitele keše, pokud bude jasně dané, že teren není 1,5, ale 4,5.

Nebezpečné keše jsou ****** a více a takové naši revívři nepovolují :wink: !

I k tak poměrně krotké noční keši, jakou je Smrtihlav, jsem zaznamenal výtku jedné maminky, co chlapci z rodiny (tatík+synkové) vzali s sebou, že Vás trasa navede přesně na okraj lomu a není až tak vyloučené, že tam někdo při snaze najít cestu nebo bludičku zahučí. Mně se to tam zdálo OK, ale znáte maminky…

Za sebe říkám, že tyhle keše nemám rád. U kešek, které jsou tak dělaný (stromovky atd.) to pochopím, ale udělat procházku přírodou, nebo mysterku a pak dát kešku na hranu skály…to mi moc nesedí.

Nojo, ale procházková keš by neměla T4,5…
no budu o tom v noci přemýšlet :smiley: Díky za názory,
ještě by mě zajímalo co si myslíte omezit takovou keš na Premium only? Omezím hodně děcek a začátečníků, na druhou stranu zkušenej kačer kterej nehodlá podporovat Groundspeak bude mít po srandě :frowning:

Už jsem se několikrát vracel od keše s tím, že tuhle nedám. Naposledy od keše na Točníku. I když jsem viděl, kolik lidí tam bylo přede mnou a kolik za mnou, tak tam prostě nikdy nevylezu.

Zrovna jsem si vzpomněla na [cache]GC1QNM4[/cache], která by svůj účel klidně splnila, i kdyby byla umístěná o pár metrů "bezpečněji". Jenže to bych si ji asi mezi všemi nepamatovala, to byla taková krása, podívat se AŽ TAM…

V tomto případě je nebezpečný kačer (sám sobě) a ne keš. Ale jsem za maximální informování v listingu o myslitelných (i nemyslytelných) nebezpečích.

myslíš něco jako když jede ožrala po dálnici a místo na brzdu šlápne na plyn .. tohle myslím není problem kačerů ale lidí obecně ..

proč rovnou neřešit nesmrtelnost chrousta? :wink:

remisa:
ten problém si asi budeš muset nakonec vyřešit sám…T5 keše jsou prostě výzvou (v případě správně udělaného listingu korektní výzvou)…a když někdo dopadne špatně je na vině ten kdo rukavici hodí nebo ten kdo ji zvedne?

Přesně tak. Jsou keše co jsou výzvou a hned je to jasné, je to jasné i z listingu. A jsou keše, které jsou (dle mého názoru), blbě umístěny a marně si hlavu lámu, jetli keš musí být opravdu zrovna tady. Jejich odlov je za hranicí zdravého rozumu.. Hrana drolící se skály je dobrým příkladem, ale zažil jsem i terén samá jáma a propadliště, závrt, ale terén 1,5. A i když je občas alespoň v listingu "bacha ať někam nespadnete", opravdu je takovýchto keší třeba ?

Třeba v zimě se dá zahynout i na snadné keši, když budeš mít smůlu na počasí.

Pokud někdo vyrazí přiožralej na keš s obtížností 3+ a něco se mu stane, tak je to jeho problém, ne ownera. Ostatně, lovit těžké keše nikdo nikoho nenutí a je spousta kačerů, co nemá prakticky nic s obtížností nad 4.

Nebezpečná může být i keš na druhé straně ulice, když koukám na displej a vlezu pod auto… a ani nemusím být pod vlivem. Naštěstí stihnul zabrzdit :wink: