Nejdou mi KML soubory Google Earth

Dobrý večer!
Již hodně dlouho si lámu hlavu s tím, proč mi nejde spustit žádný KML soubor. Dnes se s tím pokouším něco udělat.
Mám totiž nainstalovanou tu nejnovější verzi Google Earth a nic. Když dám ten KML otevřít, zobrazí se mi ve Windowsech XP: "Počkejte prosím, než systém Windows XP provede konfiguraci produktu Google Earth. " Tak tedy pár sekund čekám a vyhodí mi to hlášku: "Funkce, kterou chcete použít, se nachází na síťovém prostředku, který není přístupný. Chcete-li pokus opakovat, klepněte na tlačítko OK nebo v políčku níže zvolte jinou cestu s instalačním balíčkem Google Earth.msi. "Podívám se tedy do políčka níže, ale tam je jenom jedna uvedená cesta. Tak na ní kliknu a celé se to opakuje. Jinak samotný Google Earth funguje.
Díky za Váš čas, Ondřej Strnad.

Ta hláška se zobrazuje jen při klepnutí na soubor ve správci, nebo i při otvírání KML přímo z Google Earth?

Jaký správce?

Správce souborů. Když třeba v Průzkumníku klepneš na soubor KML.

To je když to chci otevřít v Google Earth.

… a je v tej zlozke subor "Google Earth.msi" ? IMHO, odhadujem to tak, ze GE chyba nejaka kniznica, alebo sa rozhodol ze mas staru kniznicu a on si z instalacky chce vykopcit novsiu.

Teď jsem prohledal celý PC a od Google Earth nemám v počítači žádný soubor .msi.

Skus preinstalovat Google Earth, po spusteni instalacie zvol Repair.

Ak by to nepomohlo, tak:

1. znovu spust instalaciu
  2. po kliknuti na Repair, pocas akcie "Validating install" klikni na Cancel (ale dalej uz neklikaj).
  3. Skus vyhladat subor Google Earth.msi
  4. Skopiruj si subor niekam bokom :slight_smile:

… a uz mas Google Earth.msi, teras ho uz len podstrc tomu oknu co ho hlada. Snad to pomoze :slight_smile:
Pekny vikend prajem.

Všiml jsem si, že ten Google se instaluje mimo jiné i do složky "c:\Documents and Settings\Uživatel\Data aplikací\Google\Google Earth\", která je ještě ke všemu skrytá - záleží tedy asi taky na tom, který uživatel program naistaloval a který ho pak chce použít (pokud je tedy více účtů na jednom počítači).