Dobrý večer!
Již hodně dlouho si lámu hlavu s tím, proč mi nejde spustit žádný KML soubor. Dnes se s tím pokouším něco udělat.
Mám totiž nainstalovanou tu nejnovější verzi Google Earth a nic. Když dám ten KML otevřít, zobrazí se mi ve Windowsech XP: "Počkejte prosím, než systém Windows XP provede konfiguraci produktu Google Earth. " Tak tedy pár sekund čekám a vyhodí mi to hlášku: "Funkce, kterou chcete použít, se nachází na síťovém prostředku, který není přístupný. Chcete-li pokus opakovat, klepněte na tlačítko OK nebo v políčku níže zvolte jinou cestu s instalačním balíčkem Google Earth.msi. "Podívám se tedy do políčka níže, ale tam je jenom jedna uvedená cesta. Tak na ní kliknu a celé se to opakuje. Jinak samotný Google Earth funguje.
Díky za Váš čas, Ondřej Strnad.
Ta hláška se zobrazuje jen při klepnutí na soubor ve správci, nebo i při otvírání KML přímo z Google Earth?
Jaký správce?
Správce souborů. Když třeba v Průzkumníku klepneš na soubor KML.
To je když to chci otevřít v Google Earth.
… a je v tej zlozke subor "Google Earth.msi" ? IMHO, odhadujem to tak, ze GE chyba nejaka kniznica, alebo sa rozhodol ze mas staru kniznicu a on si z instalacky chce vykopcit novsiu.
Teď jsem prohledal celý PC a od Google Earth nemám v počítači žádný soubor .msi.
Skus preinstalovat Google Earth, po spusteni instalacie zvol Repair.
Ak by to nepomohlo, tak:
- znovu spust instalaciu
- po kliknuti na Repair, pocas akcie "Validating install" klikni na Cancel (ale dalej uz neklikaj).
- Skus vyhladat subor Google Earth.msi
- Skopiruj si subor niekam bokom

… a uz mas Google Earth.msi, teras ho uz len podstrc tomu oknu co ho hlada. Snad to pomoze ![]()
Pekny vikend prajem.
Všiml jsem si, že ten Google se instaluje mimo jiné i do složky "c:\Documents and Settings\Uživatel\Data aplikací\Google\Google Earth\", která je ještě ke všemu skrytá - záleží tedy asi taky na tom, který uživatel program naistaloval a který ho pak chce použít (pokud je tedy více účtů na jednom počítači).