Nejlepší levná navigace pro geocaching

Mám HTC Touch Diamond 2 a tam je pouze brutálně nepřesná silniční navigace a vůbec mě nedokáže dovést přesně na souřadnice.
Potřeboval bych vyměnit přístroj na geocaching, protože po dnešní zkušenosti, že jsem nebyl schopen najít 1/1 cache z toho důvodu, že mě to vedlo s odchylkou 20 metrů a to se to ještě aktualizovalo hrozně pomalu, jsem se neskutečně naštval.
Aktuálně nemohu koupit drahou navigaci, ale pouze levnou. Měl by někdo, prosím, nějaký tip ?
Nejlépe stand-alone a ne navigaci, která se připojí na HTC, protože to HTC se vybije do 4 hodin.

Co si představuješ pod pojmem ,levná"?:wink:

do ± 3000

Z první nebo i druhé ruky e-Trex H plus papírové mapy.

Asi bude lepší Vista kvůli kompasu, že?

Asi i kvůli SD kartě, v Legendu chybí slot.

Blíže:
https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=143&compareProduct=8705&compareProduct=8701&compareProduct=8707&compareProduct=8703

Celkem se bojím koupit opotřebovaný kvůli životnosti.

Nejlevnejši je modul.. pokut mas jestě nejakej telefon.. tak treba nokia 4LW je idealni vydrzi to hodně.. a přesnost je taky dobra ja s tim lovim furt:-)

Další variantou je bluetooth GPS modul bez "statické navigace". Z druhé ruky řádově za stokoruny.
Na outdoor navigaci to samozřejmě nemá, ale ta cena…

Myslím, že MicroSD by mohlo stačit :slight_smile: To Legend Má. Spíš ten kompas. Bez něj to bude asi docela dost otravné.

Doporučuju tohohle drobečka:
http://the-gadgeteer.com/2010/02/11/qstarz-bt-q100ex-gps-lap-timer-for-extreme-sports/

• mobil s trekbuddy. Přesnost při 5Hz módu vyšší než u Legend HCx, výdrž baterky super, cena se blíží těm 3000,- ale je to přesností to nejlepší co můžeš mít.

Ojinek: omlouvam se, koukam, že jsem zase napsal pěkný nesmysl. No, stane se…

ale nebude, napr ja mam elmag kompas stejne furt vypnuty.

za tyhle penize, pokud se bavime o outdoorovych navigacich, je to jak psal ivanbok

Jak to? To v tom případě ukazuje směr jen tehdy, když se hýbeš, ne?

Ahoj, mám garmin etrex legend HCx, ten kompas má a je co já vim je o trochu levnější než vista, slot na micro SD má taky a jdou posílat souřadnice z internetu přímo do GPS.

Vřele doporučuju. :slight_smile:

a ty se ke kesi priblizujes bez pohybu? :slight_smile:
elmag kompas je pohodlnejsi v tom, ze ti sipka ukazuje spravnym smerem, i kdyz stojis na miste a jen se otocis kolem sve osy. pak se ti natoci i sipka. kdyz nemas elmag kompas, tak se ti sipka natoci ve chvili, kdy tvuj pohyb zaregistruji druzice - krok, dva. nic tragickeho ani dost otravneho.

Tak dobře :slight_smile: Asi to je kvůli tomu, že mám ten hrozný shit, ale u mě to zabere kroků asi 30, tak proto mě možná děsí údaj "bez kompasu".

Doporučuju Etrex H a dá se sehnat i za 2000Kč:)

Legend HCx s kompasem? :o

jojo, ale funguje, jen když se pohybuju, když se otočím kolem osi, tak ne.
Musím udělat třeba 2 kroky, ale zatim vždycky stačil.