Nejlepší zážitky s mudly

Tohle mám na geocachingu rád, vždy nějaká netradiční překvapení. Byli jsme na Cache J.A.Komenského v Uherském Brodě. Při pátrání jsme obcházeli vysokou stěnu - ale ouha, za rohem nás čekalo prekvapení… jak to říci kulantně, inu - kdyby bylo léto a meze prohřáté, ani bychom se nedivili, ale v tuto dobu s teplotou na bodu mrazu… očividne jsme moc nepřekáželi, ale odlov jsme nechali na příhodnejší dobu bez horkokrevných mudlíku…

Jaké jsou vaše nejlepší zážitky s mudly? :slight_smile:

:smiley: To my nedavno vydesili jednu podobnou dvojici. Predstav si to z jejich pohledu:

Vlahy vecer babiho leta, zamilovana mlada dvojice useda do auta a zajede si pekne stranou civilizace po poni ceste az na kraj lesa. Vecer, tma jako v pytli, pusti si autoradio na tu spravnou atmosferu a supky hupky na svetlusku…

A v tu chvili kolem auta projde podivna rodinka s malym ditetem v rukach a s celovkou na hlave.

Mozna se z toho jeste doted nevzpamatovali, tvarili se ponekud vydesene. :smiley:

Jo tak to taky znám..při zakládání cache Rychle a zběsile..jsem rychle a zběsile uhnul z hlavní silnice a asi do 50ti m od křižovatky na polní cestě auto s otevřeným kufrem. Před autem deka a na dece 2 naháči. Jaj..kdybych je zahlídl dřív, tak jsem alespon zpomalil aby je neprikryl dým prachu. Bohužel…stalo se. No al že by jim to vadilo to fakt ne, protože při cestě zpět asi za 10 minut..tam leželi pořád..:slight_smile: taky sranda..ale už jsem jel pomalu..

Asi nejvetsi uskupeni kazisuku bylo na CGC. Kdy mlada dvojice znala jizdni rad Jihoceskych drah a pro vykon sdelovani citu a genetickych informaci si vyhledla v lese schovanou loucku u trati.
Jenze to chudaci nevedeli, ze kousek od nich Birne (clen managementu Jihoceskych drah) spoluporada event a v ramci nej vypravuje specialni vlak asi o 5 vagonech narvanych cacherama co se koukaji kolem sebe.
No kdyby vlak vyjel o 10 minut pozdeji tak to mohlo byt jeste zajimavejsi - takhle ti dva na sobe meli jeste nejake to obleceni ale utikali se presto hodne rychle schovat.

Cituji svůj log u kešky Excuse me, where are the vampires buried? [cache]GCWRYC[/cache]. Sice zadna erotika, ale pobavilo mě to. POřád mi to leží v hlavě. Jestli to přeci jen byl kačer… :smiley:
[i] October 15 by Sahib-CZ (273 found)
Odloveno ve 13:22. Kdyz jsem prichazel kesce uvidel jsem podzrelyho cloveka. Oblejzal skaly a stoural se v zemi. Povidam: "na lovu ?"
on: " ne, jen jsem si tu neco schoval a ted to hledam…"
ja:" treba hledame oba to same"
on:" to urcite ne" a hledal dal.Ja delal, ze me zajimaji piskovce.On si vzal klacek a kompletne rozrejval paty skal, obracel vsechny sutry, koreny,…
Rikam si , ze tu oba mlzime. On uz ale delal opravdu velky bordel v okoli.
povidam: "tak mi rekni co hledas a ja ti pomuzu to najit"
on:" to ne ! a co tu vlastne hledas ty?"
ja: "poklad"
on zamracene az podrazdene: "to hledas na spatnym miste !" a vyndal bombon z kapsy rozbalil a obal hodin na zem. Tim me utvrdil , ze to kacer neni. Sel jsem tedy jakoby pryc a schoval jsem se opodal za strom. On po chvili odesel a ja si sel v klidu odlovit kesku. Chtel jsem tam dat TB nebo coin co mam u sebe, ale bal jsem se ze se vrati a treba ji vyhmatne. Kesku jsem ukryl jak nelepe jsem umel. Snad vydrzi.

[/i]

No, tak jak si to tady pročítám tak cacheři jsou rozený kazišuci:), taky mám takovu zkušenost s Rudikem, při hledání jedné ze stagý Pruvodce po ničem jsme zajeli na takové přimrzlé pole za takový vršek a ono ejhle nějaký auto a jsou tam lidi tak jsme se divili co tam dělali, po dojetí blíž jsme zjistili že se strojí tak jsme nedívaje na ně pokračovali dál, cestou zpátky už tam nebyli… ty si asi příště rozmyslí kam si zajedou :slight_smile:

No, ja si jednou chtela odlovit kesku u mlyna v Unetickym udoli, pomalu se blizim ke kesce a najednou vidim na dece ve vasnivym objeti a dloooouhem polibku do pul tela vysvledceny …dva chlapy. Kesku nemam, preci je nebudu rusit.

Jednoho krásného (únorového) odpoledne se nám zachtělo ulovit Matrix. Došli jsme na startovací souřadnice - a tam stálo auto a v něm posádka věnující se - no čemu asi, že. Tak jsme chvíli obcházeli houpající se objekt a nakonec raději dali zpátečku a museli hledat jindy.

Mě se stalo na FTF lovu "Nostalgie z mateřské školky", že jsem v lese na lavičče potkal nahatou dvojici tak lehce nad 40. Bylo kousek po oběde. Paní se rychle strojila, pán nedělal nic. Naštěstí mikroška se souřadnicema finálky byla v sousední laviččce za zatáčkou. Kdyby to byla ta jejich, to nevím jak bysme se domluvili.

Já jsem při hledání narazil jen občas na nějaké líbající-se dvojici, čemuž ani moc pozornosti není nutno věnovat.
Vtipnější historka se stala předsedovi našeho lukostřeleckého oddílu, který našel za střeleckou ohradou souložící dvojici…

November 10, 2006 by Brabenecz (1176 found)
Tak toto byla docela akcni a zabavna cache. Prvni pokus o odlov jsem provedl po poledni. Jenze po chvili cmuchani si me vsimli dva lidi, chlapik s zenskou, sedici opodal na lavicce a nespustili ze me oci. Po chvilce zacal chlapik telefonovat. Z toho jak telefonoval a chvilema se koukal na me, stal jssem za znackou a lampou, jsem poznal ze vola na policii. A taky ze jo, za par minut prijelo policejni auto z nej vylezli dva straznici a rovnou sli ke me, ze vobcanku videt chtej a co ze tu delam. Tak jsem jim dal obcanku a rek jsem, ze se koukam na ten kostel a jestli je na tom neco spatnyho. Voni ze jim nekdo volal, ze se tu pohybuje(i) podezrela(e) osoba(y). Tak jsem je poslal za tim chlapikem na lavicce, ze se mi zda podezrelej A co se nestalo. Clapik u sebe nemel doklady. Tak si ho straznici odvezli na stanici Hmm bad day
Druhej pokus o odlov jsem uskutecnil vecer a to uz jsem byl uspesnej hned na prvni sahnuti jsem ji vytah Nikde zadni mudlove volajici policii, proste pohoda.
Dik za peknou cache!!!

GCZ5RA

EDIT: Snad se na me Brabenec nebude zlobit, ze to vytahuju.Ja sam jsem to tam nenaseL:-(

To už se tu probíralo v threadu o zkušenostmi s policií při gc

Aha, ja to zu ctu jen obcas.

No, tak já mám zážitek trochu z jiného soudku. Sice jsem taky pár líbajících se dvojic také vyrušil, ale ne zase úplně v těch intimních situacích. Ovšem co se stalo:
Na oslavě tátových narozenin ke mně přišla sestřenka (které je necelých 20), v rukou pár papírů a opatrně se mě ptá:
"Hele, ty víš, co je to geokešing"?
Já na to: "Jo, proč se ptáš?"
A ona na to: "Hele a nemáš tuhle přezdívku…" a řekla moji přezdívku na GC.
Já na to: "Jo, ale to jsem nevěděl, že máš GPSku".
A ona na to: "No, já ji nemám, ani poklady nehledám…"
Tak jsem se jí zeptal, jak tedy přišla na moji zálibu a na moje jméno na GC.com. A ona na to mi řekla to, že nedávno takhle seděla se svým přítelem u jednoho písáku u Hradce Králové, měli s sebou nafukovací člun. A v tom za nimi přišel nějaký člověk, který si chtěl ten člun půjčit. To by ještě nebylo tak divné, kdyby to nebyl už druhý, kdo si tento člun ten den půjčoval… Protože byl už druhý, tak se samozřejmě zeptali, na co to potřebuje a on je seznámil s geokešingem a s adresou přímo tohoto pokladu… Oni to totiž oba byli ti blázni, co se honí za FTFky :slight_smile:
A protože já to k písáku taky neměl moc daleko, jel jsem tam asi o týden později a normálně jsem zapsal nález. Od té doby uplynul asi měsíc a já měl nález tohoto pokladu v paměti jako celkem pěkný zážitek, protože byl opravdu zajímavý. Ale když mě pak oslovila sestřenka, docela mě to rozesmálo, protože jsem zjistil, jak je ten svět malý!!!

No, jestli to jsou ti sami (jako ze asi jo), tak se u nich ten vikend vystridalo cacheru docela dost (5-6? ;)). V nedeli uz se ani na nic neptali, jen pokyvovali a lehce naznacovali co a kde :slight_smile: - viz [cache]GC134NW[/cache]

A co takhle "Nejlepší zážitky s kačery"? Kačeři se na rozdíl od plastových krabiček hýbou a reagují na vnější podměty, takže jejich lov je mnohem větší zábava.

1. Najdi cache, a pohodlné místo poblíž, z kterého je na cache výhled. Vhodné jsou lavečky, místa u oken v kavárnách a restauracích, případně zahrádky. Plus jsou také vyvýšená místa jako schodiště nebo balkóny.

2. Vyhlížej kačera, a sleduj jeho zmatené pobíhání. Kačery čísluj a hodnoť jejich herecké výkony známkami od jedné do pěti: přehrabování batohu, virtuální telefonní hovor, škrcení pejska na vodítku, navigování dětí apod.

3. Večer přečti logbook, a přiřaď hodnoceným kačerům jejich nicky. Pokud máš vhodný ultrazoom, lze sbírku kačerů doplnit fotografiemi.

Pokud se zdají herecké výkony slabší, lze zvýšit délku představení dočasným odstraněním pokladu z úkrytu. Má to však nevýhody- jednak se nedozvíš nickname, protože kačeři jsou obvykle příliš pyšní na to aby logovali DNF, a hlavně jim kazíš hru, což je nečestné a nesportovní.

Jojo, přesně to je ono :wink: Jen jsem si už nevzpomněl, že jich tam bylo tolik :wink:

Zážitek Atlasky naší přední dámy geocachingu na Geocaching
je taky k popukání

To zas byla ostuda… A zacínalo to tak nevinne. Tržnici v soucasné podobe fakt nemusím a nebyla jsem tady dlouhou rádku let. A dlouho už zase nebudu. Etapa první a první indicie snad v pohode. To se o druhé a tretí už ríct nedá. Druhou a tretí jsem rešila virtuálne a tím, co jsem vymyslela, jsem si vubec nebyla jistá.
Vzala jsem indicie a listing, zapadla do pizzerky na latté a pohár. Posadila jsem se k oknu, odkud bylo videt na mapu a znovu a znovu jsem pocítala a hledala. Nakonec mi z toho vylezlo neco, co mohlo být ONO. Zaplatila jsem a vypravila se pro finálku. No a zacala jsem hledat, nejdrív v klídku jenom ocima… potom jemne dotykove a pak už i ruznými štourátky. Vzhledem k tomu, že jsem si nebyla zcela jista indiciemi ani výpoctem, zacala jsem rádius hledání zvetšovat. Z toho prostredí jsem nemela úplne nejpríjemnejší pocit, ale už si zvykám. Najednou vedle mne stál starecek, v ošoupané bundicce a ptá se, jestli mi muže neco nabídnout. Už jsem videla, jak mi nutí nejaké kocicí zlato a podobné tretky a chce na pivo a cigára… Ajajaj… bylo to jinak. Ten dobrý muž vytáhl zatavený sýr a podává mi ho. Prý abych mela co jíst a nemusela hledat v každé díre neco k snedku. Videla bych se radši po krk v hnoji!!! S díky jsem odmítla. Nenechal se odbýt a ukazoval, že je to neotevrené a cerstvé a že se nemám bát, protože to je furt lepší, než to co tady kolem najdu. Dodnes jsem si myslela, že už se snad ani stydet neumím, ale umím a fakt hodne… Dedecka jsem ujistila, že mi opravdu nic nechybí a všeho se mi dostává a jako na spásu jsem si vzpomnela na Cejduv trik o brouckách. Nevím, jestli mi deda veril, že tam jsou zajímaví živocichové, ale každopádne odešel. To už jsem odhodila všechny zábrany a volala Bentleymu, abych si potvrdila, že hledám na správném míste. Hledala. Nakonec opravdu po hodne dlouhé dobe jsem ji našla. V podstate ve chvíli, kdy už jsem v hlave sumírovala text na DNF. Jsem ráda, že už sem znovu nemusím, ale uznávám, že Tržnice a její puvodní podoba si kešku zaslouží, díky. A díky za zjištení, že dobrý clovek ješte žije. Do kešky jsem dala tužku a orezávátko, protože proste byly fuc.

Příjezdové cesty ke keším mnohdy vybízejí k sbližovacím činnostem (jaké musí být jejich překvapení, když běžně projde, nebo projede někdo málokdy, ale během eventu tam je provoz jako na václavaku), ale moje nej příhoda byla z jiného soudku na keši Vodni elektrarna Dlouhe strane [cache]GCX4Z0[/cache]:

Samozrejme že se rozepíšu, protože tento odlov nemel absolutne chybu, ale poporade.
Pridal jsem se ke skupine kaceru, kterí mají zájem o exkurzi na dlouhé stráne, protože mne takové veci zajímají. Dole jsme zakoupili vstupenky, vyjeli pred bránu komplexu, kde už vše organizovala pruvodkyne (vy si preparkujte auto jinam, vy sice stojíte v dobrém míste, ale preparkujte si blíže atd). Poté následoval presun do objektu správni budovy (zase pokyny prosím chodte po chodníku, a další), následovalo promítání videa + záberu prumyslových kamer, odpovídání na dotazy zvedavých kaceru. Následovala prohlídka podzemních prostor, vcetne návštevy prostoru s motogenertátory. Po prohlídce prišla trešnicka na dort a to výjezd o 550 výškových metru k horní nádrži. Po abslolvování jízdy okolo nádrže jsme vyjeli k tlakovým uzáverum. Vystoupil jsem z auta a vypustil svého geopsa a zacal se odvíjet zsjímavý dialog. Pruvodkyne prohlásila jé další pejsek, já jsem odpovedel neco ve smyslu že je to takový náš poklad. Slovo poklad zaslechl poblíž stojící kacer a myslící si že navrchu je nová cache dožadoval se jejich souradnic, já mu vysvetlil že jsem se bavil o svém psu, takže žádne souradnice nemám. Slovo souradnice zaslechla pruvodkyne a zacla nás školit o tom že loni tu mela zájezd vysokoškoláku, kterí stále neco mluvili neco o souradnicích, v ruce meli nejaké prístroje, které se snad jmenují GPS a vybavovali se o hledání nejakého pokladu, který potom hledali tam a tam(zkrátka spojler jako kráva). Potom pokracovala rozvíjet své školení o tom že to snad má být celosvetová hra, která se hraje pres internet, my jsme hráli mudly, kterí o necem takovém slyší poprvé. Jakmile ukoncila své školení tak jsem se zacal hlasite smát a zdelil že pres 95% lidí které má kolem sebe jsou práve hráci této prapodivné hry, ona se omluvila za prozrazení skrýše, a sdelila že možná ji nekdo dal jinam, tentokráte byla proškolena že umístení se za normálních okolností nemeni. Po procházce okolo vodní plochy jsme sjeli ke kešce, kde už stála pruvodkyne a organizovala celý odlov jako velezkušená kacerka(ty jdi prímo, ty zase z leva, ty z prava at tam nevyšlapete pešinu, aby další po vás nemeli odlov zlehceny) ješte zalitovala že u sebe nemá nic na výmenu a prislíbila že už nebude prozrazovat skrýš. Žeby se rady nás šílencu rozrostly?
Díky za cache, která byla korunována tímto príbehem.

Policie v sobotu..na mojí nové keši ZKRTKY jsem přihlížel u FTFka. Automobil příslušníků zastavil na, jinak velice rušné, křižovatce v HK. Červenou neměli, bylo kolem 11 v noci a prostě stáli na stopce..nic nejelo. Chvilku na nás čučeli pak si couvli zajeli ke kraji do odbočovacího pruhu a začlo vyslíchání: "Co tam dělát?".."Nic jen něco hledáme.".."Co?!".."Poklad"…a pak pronesli tu spásnou větu.."Tak se rozejděte jo?!" :smiley: odjeli, FTFkáři mohli vklidu zalogovat a bylo fajn. Pěkně jsme se pobavili.