Úplnou náhodou jsem v Gigasportu objevil hodinky Suunto X9 za 9999Kč!!!
Normální cena se přitom pohybuje okolo 15000 Kč a výše.Pro ty,co neví o co
se jedná - je to strojek s GPS navigací,kompasem,výškoměrem,barometrem,rychloměrem
…a spoustou dalších “blbůstek” - dneska jsem pro ně byl a už jsou na nabíječce:-)
To jsem netušil že už je gps i v hodinkách, je to přesný? Zkusím si na netu najít obrázek jak to vypadá.
Existujou uz dlouho a docela to funguje. Zcela zasadnim problemem je ale vydrz - cca 15 hodin je prece jen u hodinek trochu malo
…
Suunto X9 mam a prodam, klidne za 5000…
podle popisu to nevypadá špatně … Můžete mi někdo sdělit klady a zápory z osobní zkušenosti ?
Klady ? No, mas GPS v hodinkach…
Zapory ? Mas hodinky, kterym vydrzi baterka 10 hodin a to jeste s vyplou GPSkou, GPS je nemapova, tezko do ni vkladat body, slozita obsluha, spatny prijem, vysoka cena …
Na druhou stranu jsou to hodinky SUUNTO - takze je mam rad a desne se mi libej 
To samozřejmě není pravda - Hodinky vydrží s nepřetržitě zapnutou GPS několik hodin - při zmenšených
(volitelně 1sec -1min-manuálně)) intervalech aktivace GPS se výdrž zvyšuje.Celková výdrž na jedno nabití
(bez používání GPS) jsou až 2 měsíce.Hodinky se nabíjí buď ze sítě,nebo pomocí 9V baterie - je však nutné
počítat s tím,že nabíjení trvá 5 hodin.Příjem signálu je velmi dobrý (vně budov) - např.v autě funguje bez problému (samozřejmě se nevyrovná kvalitou příjmu ryzím GPS přístrojům).Obsluha je pro toho,kdo si prostuduje návod jednoduchá a menu intuitivní - chce to jen čas na to,postupně si vyzkoušet řadu funkcí,které
hodinky nabízí - výškoměr,kompas,alarmy -budík,hlídání azimutu,hlídání výšky,hlídání zadané trasy,barometr -
určování tendence počasí,teploměr,časy východu a západu slunce,rychloměr - tedy v podstatě všechny prvky
klasické nemapové GPS-ky.Je možné uložit 50 různých tras s 50 body cesty.Obsahuje funkce “back track”,find
home" apod.Za těch 9999Kč jsem NADŠENÝ.
No, ja uz je mam pres rok, tak je mozny, ze se baterka unavila. Kazdopadne mi pristi rok napis, jak jsou na tom.