Nejnáročnější keš

Nejsem si teď úplně jistý, jestli se to už neřešilo, ale nedá mi to zeptat se znovu :slight_smile:
Která z českých kešek je podle vašeho názoru ta nejnáročnější? Ať už kvůli terénu, neobvyklému úkrytu, složitému rébusu nebo délce multi?

To jsi pekne zvyraznil tucne… opravdu pro kazdeho jina.
Clovek taky muze posuzovat jen podle toho, co uz nasel… takze ten zebricek se muze kazdym dnem menit. :slight_smile:

Pro me osobne to je asi Znojemska okurka. To, ze ma 25 stages neni celkem problem… ale umisteni samotne finalni cache me donutilo pri prvni navsteve sklopit hlavu a odejit domu s neporizenou. Pak jsem se jednou vratil, a zase po nejakem tom snazeni odesel bez toho, abych ji dostal do rukou… az pri tretim pokusu padla, privedl jsem si na ni kamarady (kteri mi primo nepomohli se k ni dostat, ale jistili me, abych se pripadne pri pokusu nezmrzacil).

Pokud se dobre pamatuju, tak to byla zatim jedina keska, kterou jsem nebyl schopen (resp. ochoten riskovat ten pokus) odlovit solo. Coz je asi dobra znamka obtiznosti. :slight_smile:

Ano, na Znojemské okurce jsme zaseknuti myslím na stage 6 :-))) Možná do konce roku to zmákneme též …

Myslím, že hodně vysoko bude brněnská R43.
To, že je to multi, je naprosto nezajímavá informace, problém je s tím snad šestkovým terénem.

Je to podobný fenomén jako nanutando. Nikdo neví co s tím a neustále se o tom mluví :slight_smile: Nálezy tam jsou, ale pokud vím, tak bez asistence horolezců se to nikomu ještě nepodařilo.

EDIT: a v Brněnské (snad i moravské) geokomunitě je K2 team znám jako ti-co-založili-tu-R43 :smiley: a to, že založili i jiné pěkné kešky (např …a v ní nikdo nebydlí), už skoro nikdo neví :expressionless:

To záleží jak to bereš, je několik keší, kde na to ztrávíš celý den a nachodíš nebo najezdíš na kole spoustu kilometrů, nez se dostaneš k finálce.

Nebo jsou keše, kde na 10x přepočítávaš pár čísel, ale keška je prakticky drive-in.

To není prostě porovnatelné …

Proto jsem zvýraznil to "podle vašeho názoru". Nechci sestavovat nějaký objektivní žebříček nejnáročnějších keší v ČR, protože je mi jasné, že už z principu je to hloupost. Jak jsi velmi správně podotkl, prostě to není porovnatelné, neexistuje žádné měřitko.

Chtěl jsem jenom požádat kačery, aby řekli, která keš jim během lovu dala nejvíce zabrat, které si mezi svými úlovky váží, protože kvůli ní museli podat nějaký náročný výkon (vylézt na strom, potopit se na dno rybníka, tři dny počítat… :)) a výsledek tohohle vlákna použít pro sebe až budu toužit po něčem extrémním :slight_smile: