nevite nekdo nahodou kde je nejvetsi koncentrace kesek v CR? dik
No absolutně největší koncentrace je samozdřejmě v Praze.
Na dalších místech figurují: Brno, Plzeňsko, Liberecko
Ze by v Praze?[:)]
Na eventu Co Czech to muzikat 1 jsem zaslechl, že dobrá je Kutná Hora.
Mrkni se na cachemapu, tam je to myslim pekne videt i kdyz tam nejsou uplne vsechny kesky… http://www.cachemapa.unas.cz
Nooo...pristi za ctrnact dni jedu do Phy na Svet knihy...a hledal jsem kese v okoli Prumysloveho palace, a jsem zhunsen....v okruhu 500 metru je jich asi 8. To se to pak lovi....ale myslim ze mnohem lepsi je to tady u nas v divocine (Olomoucko) ....mam neco pres sto kesi a projetou pulku Moravy....sto kesi bych v praze ulovil v okruhu kilometru od baraku, ale videl bych tak akorat kulovy ;)
Je to sice trosku OT, a nechci nikoho urazit/nastvat....ale zda se me trosku blby mit na tak malym uzemi tolik kesek....
Ahoj. Nevím jak jsi počítal, ale v okruhu 500 metrů od cache Jubilejní 1891, která je u Prumyslového paláce jsou keše jen 4 :-) Je pravda, že na území Parku Stromovky je jich osm. Zkus si je ale všechny vysbírat a uvidíš jak budeš uchozenej... Geocaching přeci není o tok kolik máš keší... Nebo si myslíš, že geocacher, který má 100 keší je horší než ten co jich má 1000? Jestli ti jde o čísla, tak se přestěhuj na pár měsíců do Prahy a budeš jich mít hned o několik set více. Groundspeak má omezení, že keše nesmí být u sebe blíže než 161m, takže je teoreticky možné, že za několik let budou keše na každých 314 metrech... Velká koncetrace keší v Praze má i svoji výhodu, nad kterou rozhodně nejsem zhnusen, můžu provozoval svůj koníček skoro každý den. Třeba cestou z práce domu a nejsem omezený tím, že mám vysbírané keše v okruhu 25 km a nemám co sbírat...Někdo kešuje, protože ho baví hledat úkryty, jiný zase kvůli tomu, aby cestoval a poznal nová místa. Každý si vybere to svoje, takže bych se neznechucoval na tím, že je někde více keší než jinde. Když se mi to nelíbí, tak si z nich vyberu třeba jen jednu a jdu dál... Toto je můj názor. A jestli má někdo jiný, tak ať ho má. A je to tak dobre.
Nj, zhnusen sem asi trosku prehnal, nebyl jsem uplne strizlivej kdyz jsem to psal;) Ze geocacher s 100 je horsi nez ten s 1000 si nemyslim. Jenom se me zda ze zakladat porad nove a nove kese na vicemene stejnem miste je trosku nuda, jako ve Stromovce jsem byl kdysi pradavno, takze si moc nepamatuju co tam je, jiste si to kes zaslouzi, mozna i 2…ale 8?
Jsem ze Zábřeha. Pokud bych teď chtěl odlovit nějakou novou cache, tak musím ujet několik kilomertů. Vím že je to individuální problém, kde kdo bydlí. Stejně ale nemůžu srovnávat někoho, kdo musí najezdit spoustu kilomertů, aby nějakou tu cache odlovil a někoho, kdo jen vyleze z domu a má hned několik keší v kapse. Chápu, že třeba Praha je krásné město se spoustou památek a míst, které stojí za vidění, ale někdy je lepší kvalita než kvantita! V Praze jsem už několikrát lovil. Je sice dobré, že nemusíte chodit moc daleko, ale musím konstatovat, že jsem byl některými kešemi zklamán. Tímto nechci nikoho urážet ani zhazovat Ty, kteří si dali se zakládáním své keše práci a umístili ji na místo, které si to zaslouží. Možná je v tom i trochu závisti z mé strany! ( že mi nejde lov tak dobře, jako třeba nějakému kešerovi z Prahy.)[:S]
Párkrát jsem zaslechl, že největší koncentrace je v Hranicích. Například Miták má někde v logu, že tam udělal 6 keší za jednu hodinu.
Tak dalo by se to spočítat. Tj. stáhnout PQ a dostat z nich souřadnice. Potom ke každé keši spočítat počet okolních do vzdálenosti X kilometrů a výsledek porovnat. Pěkné by byly výsledky dejme tomu do kilometru, dvou, tří, pěti, deseti, dvaceti... K tomu potom místa s nejosamocenějšími kešemi, pár těch, které jsou přesně v průměru...
To by bylo dost zajímavé, nechce se někomu? Klidně bych dal dohromady seznam českých keší se souřadnicemi v Excelu nebo CSV, jde ale potom o napsání prográmku, který všechno projede. Myslím, že Excel by tabulku s téměř patnácti miliony celkem složitými vzorci počítal hóóódně dlouho. A naprogramovat to neumím.
[quote]
WAV: Párkrát jsem zaslechl, že největší koncentrace je v Hranicích. Například Miták má někde v logu, že tam udělal 6 keší za jednu hodinu.
[/quote]
Pravda, šest kešek v rozmezí 50ti minut se mi teda zatím nikde jinde nepovedlo. Nejvtipější na tom je to, že jsem se ani nijak nehnal, hledání mi trvalo průměrně dlouho a tohoto "rekordu" jsem si všiml, až když jsem to doma viděl napsané na papíře. V terénu ten čas ubíhal zdánlivě pomalejc.
Doporučuju!
Když jsem přišel domů, tak jsem se asi 5 hodin nezvedl ze židle [:P]
S podobnými statistikami si tu už někdo hrál, ještě na starém fóru, možná už to bude tak rok. Bylo to docela zajímavé.
Muzete se podivat na stranku meho profilu (staci klik na obrazek statistiky). Jelikoz mam na uzemi hl.mesta Prahy odloveno 99% cachi, tak je jasne videt, ze jich nyni na uzemi Prahy je cca 450, coz je asi 11,5% vsech soucasnych cachi v CR. No a to zhruba presne odpovida i poctu obyvatel CR zijicich v Praze, cili Praha z tohoto pohledu neni nijak prekesovana, proste je zde vic lidi a tedy cacheru, ale zakesovani plne odpovida tomuto faktu, nijak neni nad pocet obyvatel…
Nojo takove rozsahle parky jako Stromovka je lepsi odlovit na kole, jak jsem to udelal ja [:)]. Je to pekna skoro-rovinka, cili paradni projizdka...
Tak jsem zkusmo udelal mapu pokryti, takze muzete zacit planovat vylety ;-)
Jeste pridavam mapu podle typu kešek, abyste nebyli na miste neprijemne prekvapeni ze je potreba lustit mysterky [;)]

Jak je to dělané? Máš nějakou číselnou statistiku, nebo jde o odhad třeba při pohledu na cachemapu v Google Earth?
[quote] marekl: Jak je to dělané? Máš nějakou číselnou statistiku, nebo jde o odhad třeba při pohledu na cachemapu v Google Earth?
[/quote]
Dělal jsem to na ORWO [:D]
Ne vážně - naimportoval jsem seznam všech kešek do M$ MapPointu a ten to udělal za mě...
Hm, to asi není free. Nedají se z toho dostat i tabulky s počtem keší v jednotlivých krajích? Anebo ještě podrobnější statistiky, které neberou v úvahu předdefinované oblasti, ale berou v úvahu hustotu v kruhu zadaného průměru?
Teď jsem si uvědomil, že podobnou grafickou prezentaci geografických dat by měl zvládat i Google Earth s patřičnou nádstavbou. Články na toto téma jsem doposud ignoroval, tak zkusím prozkoumat, jaké jsou tady možnosti.