Nemám tě rád a tak si moje kešky nezaloguješ...

Po přečtení vlákna Cesky Krumlov archivovan

Kde Jarry vymazal Solipsovi logy na svých keškách, ve mě vyvstanula jedna stará otázka, a tak bych jí tady rád otevřel.

Nebudu se bavit o konkrétním případu, máme samostatné vlákno (protože nevím souvislosti, ač se mi na první pohled zdá, že logy byly vymazány na just)…

Je možné, že majitel cache může komukoliv, kdykoliv vymazat log? Je v případě, že to bylo neoprávněně… (tzn. hráč cache našel a splnil všechny podmínky zadání) nějaká šance na obranu? Když ano, tak u koho?

Nebo se může stát, že jako prostě, ty se mi nelíbíš, tak si mojí kešku nenajdeš (nezaloguješ)??? To snad ani není pravda, že? Řekněte mi někdo, že se pletu…protože to by už byl snadno krůček k tomu, že, ty se mi nelíbíš, tak ti kešku rozkopu… V tom případě, aby se tady člověk bál něco říct… nebo dělat něco nestandartního …protože to by mohly nějakému majiteli třeba vadit krátké nebo moc dlouhé logy, login,barva pleti, atd…

Myslím, že podle Terms of use bod 4j to možné není:

You agree not to: “Stalk”, harass, or otherwise harm another Site user.

a toto chování je dle mého neodůvodněné šikanování jiného cachera

Především je to cesta do pekel :frowning:

Zkusil bych počkat na vyjádření Jarryho, pořád tak nějak doufám že to bylo nedorozumění. Pro mě by bylo docela šokující zjištění kam až může vést obyčejná výměna názorů na internetu.

Přirovnal bych to k místu kde se teď často pohybuju, k dětskému pískovišti. Tam jsem občas taky svědkem podobně “zásadních” konfliktů kdy si děti navzájem rozbíjejí bábovičky. Jarry je snad už duševně vyspělejší a k něčemu podobnýmu by se nesnížil :slight_smile:

Bane. Já vám řeknu, jak to je doopravdy. Ukáže to čas.

Solipso vyhlásí, že kdo na svých cachích nesmaže Jarryho, toho smaže on. Ať tak nebo tak bude mazáním najednou postižena polovina všech cacherů v republice. Druhé polovině to ovšem nebude lhostejné a iniciativně vyexkomunikuje všchny z první poloviny. Do týdne budou mít všichni nulu a začneme pěkně odznova. Po prvním měsíci “po potopě” všem dojde, že za tím vším stojí Miták, protože už chudák neviděl jiný způsob jak dohnat Dorcadiona… Tak.

bohuzel s Dorcadionovym tempem by si ten pocit ze ma stejne nebo vic nez on dlouho nikdo stejne neudrzel :smiley:

Tak jooo, konečně bych se zbavil komplexu méněcennosti z toho, že mám pořád tak mááálo bodů :o)) Nojo jenže jak to znám, tak za tejden bych ho měl zpátky… co takhle zrušit body? :o)

No a co, kdyby někdo něco takového udělal, tak ať ten log klidně vymaže, když mu to udělá dobře. U keše jsi byl, užil sis to, tak ať si ten bod strčí kam chce a přepisuje si minulost podle libosti.

Možná bysme na počest tohoto velkého třesku mohli zase spolu založit nějakou cache nazvanou třeba První postgeoapokalyptická - nějaké pěkné skládky na Brněnsku pro místo uložení určitě ještě najdeme :slight_smile:

Napriklad tam kde bol brnensky TB motel? ;]]]

to by nemělo dostatečný apokalyprický smysl, to nebylo skládka, bohužel vidím, že žádný z geocacherů ještě nebyl na pořádném šrotišti…

(Mitaku promiň, píšu to sem, ale všem)
14.7.2006 ve 20:45 jsem termín velký třesk poprvé použil (Založené/Nalezené) a přál jsem si, aby přišel co nejpozději (měl jsem obavy, že po nějaké době přijde). Teď se jenom tak bavíte nebo pracujete po cca 10-ti dnech aktivně na jeho uskutečnění? I malinké zápalky už tady chrlily veliké ohně. Pomáhá to vývoji geocachingu nebo ho to ničí? Nebo něco jiného pomáhá geocachingu nebo něco jiného ho ničí? Po deseti dnech mám dojem, že velký třesk je blíž než jsem měl obavy.

LOLE@CZ: Moc to prožíváte, vždyť o nic nejde. Tak bude těch 2000 CZ keší prostě o 2,5 hodiny později… Myslím, že Apokalypsa nenastane, dokonce ani Revoluce, předpokládal bych spíš pozvolnější vývoj směrem od geocachingu(.com) k opencacingu(.cz) a já mu budu potichoučku tleskat :wink:

Hmmm… asi pravda. O tom vývoji. O mém prožívání ne, jak to prožívám já, jestli moc nebo málo, to nechci hodnotit ani já. Nevím, jestli je lepší velký třesk (to bylo ode mě stejně jenom symbolické nadnesení) nebo rozmělnění do opencachingu. Fungující opencaching znamená paralelně fungující sítě na jednom území. Já tomu naopak nefandím vůbec a myslím si, že tyto sítě si škodí vzájemně. U nás jsem byl svědkem zatím spíš takového malého pokusu - truc akce. Vrátil jsem se z Maďarska - tam z jiných důvodů než u nás vznikl ale funguje opencaching. Asi brzy 5000 caches, ale jenom zlomek z toho na gc.com. Napřiklad funguje jako černá díra pro TB a GC putujících na myšlence globálního gc.

Proč tak komplikovaně? Založím si kešku, naklikám si 2000 nálezů a zaarchivuji

Myslím, že Jarry se vyjádřil dost jasně, když osočil Solipsa z žalování. NAPROSTO JASNĚ:) Mám pocit, že všechna ta zasvěcená, náruživá obrana pravidel, kterou se tady na foru předvádí, je v tomto, pro někoho novém světle, naprosto nesmyslná. Jarry prostě dodržuje pravidla, pokud mu to vyhovuje a zdravý rozum, či fair play, to je něco, co se mu zdaleka vyhýbá.

A ve vašem případě bych se více zajímal o smysl slov, zde napsaných, nebo ještě lépe o činy jednotlivců, než o to, co má kdo u svého nicku za obrázek.

V mým případě jsem se pouze podivil, že na těchto zcela apolitických stránkách se objevují představitelé jednoho z násilnických politických režimů. Ve mě osobně, člověk který má na triku srp s kladivem, hákový kříž a podobné symboly, prostě vzbuzuje ostražitost. Samozřejmě že vím že v 90% případů se jedná o zvláštní nutkání těchto lidí provokovat za každou cenu a upozornit na sebe, když už to jinak nedokážou. Proč to ale je na stránkách věnovaných geocachingu, to jsem fakt dodnes nepochopil a pochopit ani nechci.

Co se týče Jarryho, tak jsem svůj názor už napsal. Připadá mi docela ubohý přenášet debaty na internetu do reálu a vyškrtávat Solipsovo logy z nalezených keší. Solipso má sice podivný libůstky, ty kešky ale normálně poctivě nalezl, tak nevidím jediný důvod mu jeho logy škrtat.

Nemám rád gesta ale Jarry by mě docela potěšil kdyby vyškrtnul i můj log v keši Yezz. Tu debatu o avataru jsem rozproudil já, takže ať jsme se Solipsem vyrovnaní.

Neřešte voloviny a radši vyražte kešovat… :wink: Peace!