Ahoj,
v květnu tohoto roku vyzvedl kačer Kalimero můj geocoin TB3A7B2.
Po měsíci, co se nic nedělo, jsem se ho dotázal e-mailem, co s coinem zamýšlí a dostal jsem odpověď, že jej druhý den předal "aktivnějšímu kačerovi" kamarádovi a že se ho na něj zeptá. Žádnou další odpověď na zaslané e-maily jsem už ale nedostal.
S případnou ztrátou této mince se dokážu srovnat, ale rád bych věděl, na čem jsem.
Jestli někdo Kalimero znáte, můžete se prosím na mou minci přeptat?
Díky.
Jistěže Kalimera znám. A pokud vím napsal jsi mu pouze jeden mail, na který ti odpvěděl a následně ti i poslal další vzkaz komu coin předal. To že ho dotyčný nezalogoval na sebe a co s ním udělal neovlivním, ale jak ho znám, předpokládám spíš opomenutí, než úmysl.
WTF?
Tak to je dobré, vybrat geocoin z keše, pak ho jen tak někomu předat a víc se o věc nestarat.
Žádný kontakt na "někoho" ani odpověď na můj druhý dotaz poslaný přes profil mi nepřišla. Proto jsem se zeptal zde na fóru.
Osobně to zřejmě beru trochu víc vážně a docela by mně vadilo, kdybych někomu cizí minci dal (to se to tam u vás vážně tak dělá?) a on ji nezalogoval.
Momentálně je mince stále zalogována v profilu Kalimero!
Kdybych něčí geocoin ztratil, považoval bych za slušnost napsat ownerovi alespoň krátkou omluvu a nestrkal bych hlavu do písku.
Text druhého odeslaného dotazu:
Kdybych něčí geocoin ztratil, považoval bych za slušnost napsat ownerovi alespoň krátkou omluvu a nestrkal bych hlavu do písku.
On ji ale strka do skorapky!!!:D:D:D
A nejen hlavu. Skořápku má plnou coinů, aby jako správný kuře naštval kačery:D
Konečně mám info o "ztraceném" (doufám že ne) TB. Byl 4.7 vložen kačerem c@rlos70 do kešky Žabárna (GC1J5M3) ale nezalogován. Jak jsem pochopil, tak z důvodu zmatku kolem možností nabídky Groundspeaku. Popravdě není to poprvé, co jsem se setkal s touto nejistotou i u jiných kačerů. Neumí si TB převzít od jiného a znají jen možnost "vyzvednout" a "vložit".
Vložil jsem ho tedy přes Write note do kešky a doufám, že ten kdo ho z ní následně vyzvedl jen čeká na zalogování.
Humpolíku, víc ti nepomohu. To je asi vše, co jsem mohl o cestovámí TB zjistit.
Předání jinýmu kačerovi je stejně nebezpečný jako vložení do kešky - akorát s tím rozdílem že ten kdo někomu coin předal v tom vaří nádavkem i svoji pověst…
humpoliku, tím rozčilováním tady akorát způsobíš, že příště ten coin někdo vloží fiktivně do nějaký kešky - místo poslouchání takových plků - a budeš vědět tuplem kulový
mě by to taky štvalo, ale jednou jsi tu minci nechal kolovat s důvěrou v kačerskou veřejnost
(as in English is said, you left it in public trust)
Díky za informaci.
Žabárna je keš na cyklostezce a touto dobou je hojně navštěvovaná i několikrát za den. Trackovat do ní železo (GC) s měsíčním zpožděním je tedy přinejmenším nevhodné protože po měsíci tam již samožřejmě dávno není a zdá se, že (pokud tam ten kousek skutečně vůbec někdy byl fakticky vložen) si ho vyzvedl někdo, kdo neumí grabovat.
Jelikož máme v týmu také nějaké ztracené cestovatele z nichž nám občas nějaký neočekávaně ožije tak i tomuto cestovateli přejeme aby se opět vrátil do oběhu a pevně věříme, že naše krabka nebyla pouze použita k nějaké kulišášně. Přijde nám totiž poněkud zvláštní, že ten kdo měl údajně GC vložit se o ničem takovém ve svém logu nezmiňuje :o
Jako majitelé Žabárny upřesňujeme, že tento zmiňovaný log byl poslán až 8. 8. 2011 ve 20:35 - GC byl tedy (v době prázdnin) trackován se zpožděním víc jak měsíčním ![]()