Nemůžu najít gpx v GPS

Prosím pomožte. Bez problému si stáhnu z geocaching.com kešku přez SEND TO GPS do přístroje, ale nevim jak jí tam pak mám najít. Je to někde v POI bodech? Mám Garmin MT s topo czech 1,2 na Nokii E71. Děkuji

V Coloradu se takovato keska ulozi jako GCxxxxx.gpx, tak zkus hledat neco takoveho.

a kde to tam najdeš? pod POI, nebo moje místa, nebo se to zobrazuje jenom na mapě?

Soubory GCxxxxx.gpx jsou ve filesystemu (kolous - \Garmin\Gpx\) . U te nokie nevim, kde to ma schovane.

když si to otevřu přímo ve files, tak si tam můžu zadat ikonu, ukáže mi to na NOKIA MAPS kde to leží, ale do Garmina se to nepropíše. Nechápu, každopádně děkuji

Taky se mi podaří nahrát keš do GPS (mám Garmin Vista HCx), ale v GPS ji pak nenajdu (mám tam přímo find - geocache, ale tam se mi nezobrazí nic). Nevím, co s tím. :frowning: Nejsem technický typ a opravdu nevím, kde může být chyba.

zkus po připojení Visty HCx, mobilu, k PC v průzkumníku dát vyhledat v obsahu připojeného zažízení toto zadání: *.GPX a mělo by to prohledat zařízení a zobrazit všechny soubory s touto příponou.

Nechci vám do toho moc kecat, ale konkrétně Vista HCx si s GPX soubory neporadí… Ty umí jen vytvářet coby záznam prošlé trasy a uložit je na kartu. Znovu načíst už ale ne…

Kešky se do ní dají naládovat buď jen přímo ze stránek GC.com, tím tlačítkem "Send…" (musíte mít nainstalovaný Garmin Communication Plugin) nebo pak jedině pomocí MapSource a dalších příslušných programů… Oběma způsoby se objeví ve vnitřní paměti GPS, ale datově v Průzkumníkovi nikde nic neuvidíte. Přehrát do počítače se dají zase jen přes MS nebo podobný software…

tak ten problém bude pravděpodobně složitější. Omlouvám se za debilní dotaz, ale ve Vistě mám micro SD kartu (na které jsou mapy), pokud mám GPS připojenou k počítači (a v ní tu kartu), nahrává se všechno na tu sd kartu, ale z té to vista nenajde, chápu to dobře? Pokud vyndám kartu, nenajde zase počítač vistu (ani send to nefunguje), co mám teda dělat?

Na kartě mohou být jen mapy, případně ještě ty GPX soubory coby uložené záznamy projetých tras. Všechno ostatní se už nahrává do vnitřní paměti Visty, ale ničím se do ní, jako na kartu, nepodíváš, to prostě nejde. Nejde udělat to, abys viděl samotnou Vistu jako další disk… Tohle z turistických GPS umí teprve až Colorada a Oregony a stejně tam není vidět úplně všechno… U Visty jdou data z vnitřní paměti jedině stáhnout do MapSource nebo do jiného programu, který umí posílat/přijímat data do/z GPS.

Když píšeš, že nefunguje ani to Send… Máš v operačním systému USB ovladače pro Garmin navigace ? Ty jsou nutné pro všechny operace právě s tou vnitřní pamětí. Pokud vím, tak jsou součástí každé oficiální instalace mapy… Pro Windowsy se dají stáhnout kdyžtak zde http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=591

EDIT: Při přenosu dat do/z Visty je také nutné mít nastaven protokol datového spojení na "Garmin". Jestli tam máš teď "USB", tak ten se používá jen když se chceš podívat Průzkumníkem na kartu a žádný program se v tomto režimu do vnitřní paměti samotné GPS nedostane…

ale vůbec ne … alespoň myslím. Vyprdni se na řešení problému gpx v souvislosti s Vista Hcx. Pokud ti import z GC.com pomocí Send proběhne bez chybové hlášky, tak to v GPS prostě JE. Prolez celou nabídku POI, musí tam někde být, Body, Vlastní body, Uživatelké POI a nebo něco podobného.
Další možnost je zkusit to do GPS naládovat přes MapSource. Na GC.com zkopírovat souřadnice do schránky (Ctrl+C) a v MS vyvolat CTRL+W nabídku vložení bodu, do okénka pozice vložit Ctrl+V zkopírované souřadnice a následně odeslat tento waypoint do GPS a MUSÍ se prostě někde objevit. Ještě mě napadá, že možná vkládáš do GPS keše hodně vzdálené od HC (home coordinate) a GPS je prostě "zatím" neukazuje. Zkus poslat do GPS souřadnice kešky u baráku a pokud import nanahlásí chybu, tak ji džípině musíš najít..

ty jo, díky. :slight_smile: tím to bylo. Už se mi podařilo dostat keš do GPS. uf, ale byl to boj